Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja już chyba kiedyś pisałam o takich babach 🙂 od zawsze jestem uczulona na taki typ, ale w ciąży to w szczególności. Jedna stała nade mną w autobusie i mówiła do wszystkich że jak to możliwe że ja mam siedzieć a ona stać! Ciąża to nie choroba! Poza tym w 9 miesiącu nie jestem więc mogę postać 😁 Nie znoszę ich 🙂 Do kościoła co niedzielę chodzą, a chyba nic stamtąd nie wynoszą 🙂 Wsiądzie Ci taka do autobusu, na jedym siedzeniu ona, a na drugim reklamówki, które najwyraźniej się zmęczyły 🙂
Jak jestem w przychodni na badania krwi, to od rana już się kłócą między sobą 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dziewczyny..wy na prawde szybko na naogach ja spie prawie co dziennie do 10.00 i jeszcze raz gorace pozdrowienia na pracujacych brzuszkow 🙂
co do tych starszych pan to macie racje teraz nie wiem jak jest ale jak sopbie przypomne czasy studiow kiedy duzo jezdzilam altobusem to nie taz widzialam jak staln nad ciezarna i sie uzalaly ze im tak ciezko o mlodzi sobie siedza....to jest straszne zero zrozumienia
wiecie co mam jeszcze inne obawy ...ja nie czuje jeszsze w ogole ruchow mojej dzidzi mam nadzieje ze moj lokator sie jeszcze obudzi i da o sobie znac. 5.marca mam wizyte u gina wiec zobacze co tam u niego moze on po prostu taki leniuch 🙂

• Mamusia
smerfetka81 napisał(a):
dziewczyny mam takie pytanko...jak moge sobie wstawic suwaczek????i gdzie go znalesc?

jak już sobie zrobisz suwaczek na jakiejś stronie to skopiuj go i potem wejdź na
edytuj moj profil, potem forum i tam wklejasz a potem zapisz i juz jest 🙂

• Mamusia
hej a ja nie mam humoru 😞 jak nie nerka to znowu cos dlaczego?? nie moze byc normalnie 😞 😞 bylam dzis na badaniach glukoza 104 ale za to w moczu mam bialko oczywiscie w internecie takie rzeczy pisza na ten temat ze juz wszystkiego mi sie odechcialo 😞 😞 jutro mam wizyte u ginekologa zobaczymy co powie... boje sie 😞 😞 czytalam ze to moze byc zatrucie ciazowe.... a jeszcze dzis maz ma sluzbe i bede sama siedziala az do jutra nawet nie mam do kogo sie przytulic zeby mi bylo lepiej 😞

• Mamusia
Daria, trzymaj się, ja Cię podziwiam za to jaka jesteś silna! 😘 oklask na poprawę humoru! A białko pewnie pojawia się w związku z tymi problemami nerkowymi 🙂 a maluszek na pewno czuje się znakomicie w brzuniu 🙂 Ja np.faceta nie mam przy sobie już od początku ciąży a mimo wszystko już staram się o tym nie myśleć, bo dobro maluszka stawiam ponad moje szczęście 🙂
Trochę się martwię, bo temparatura już 37,5 😞

• Mamusia
smerfetka81 napisał(a):
hej dziewczyny..wy na prawde szybko na naogach ja spie prawie co dziennie do 10.00 i jeszcze raz gorace pozdrowienia na pracujacych brzuszkow 🙂
co do tych starszych pan to macie racje teraz nie wiem jak jest ale jak sopbie przypomne czasy studiow kiedy duzo jezdzilam altobusem to nie taz widzialam jak staln nad ciezarna i sie uzalaly ze im tak ciezko o mlodzi sobie siedza....to jest straszne zero zrozumienia
wiecie co mam jeszcze inne obawy ...ja nie czuje jeszsze w ogole ruchow mojej dzidzi mam nadzieje ze moj lokator sie jeszcze obudzi i da o sobie znac. 5.marca mam wizyte u gina wiec zobacze co tam u niego moze on po prostu taki leniuch 🙂

Spokojnie obudzi się na pewno i jeszcze ci nie będzie chciał dać spokoju tak będzie szalał 🙂

• Mamusia
daria0910 napisał(a):
hej a ja nie mam humoru 😞 jak nie nerka to znowu cos dlaczego?? nie moze byc normalnie 😞 😞 bylam dzis na badaniach glukoza 104 ale za to w moczu mam bialko oczywiscie w internecie takie rzeczy pisza na ten temat ze juz wszystkiego mi sie odechcialo 😞 😞 jutro mam wizyte u ginekologa zobaczymy co powie... boje sie 😞 😞 czytalam ze to moze byc zatrucie ciazowe.... a jeszcze dzis maz ma sluzbe i bede sama siedziala az do jutra nawet nie mam do kogo sie przytulic zeby mi bylo lepiej 😞

Bo właśnie najgorzej czytać internet jak coś się zaczyna dziać! Ja wczoraj się naczytałam że jak brzuch i krzyż bolą to się łożysko odkleja i też miałam wisielczy humor cały dzień.
A puchną ci nogi, ręce? Nie sądzę żeby było to zatrucie ciążowe! Nie czytaj już info na ten temat w necie bo sfiksujesz, a pocieszyć zawsze my cię możemy jak nie ma męża obok 🙂

• Mamusia
Tosiaa i tak trzymaj badz silna bo widocznie ten "facet" jesli mozna go tak nazwac nie wie co stracil.... nie widzi jakie piekne jest bycie w ciazy i jak milo jest obserwowac jak rosnie maluszek. Stracil dwa najwieksze skarby na swiecie. Czytalam troche co pisalas i ja tez bym nie podala imie ojca... napisalabym ze nieznany a jesli bedzie chcial zrobic badania na ojcostwo to bedzie musial troche zaplacic i ciekawe czy bedzie mu sie chcialo w to bawic.

• Mamusia
dla mnie ten facet już nie istnieje 🙂 poza tym doszło do mnie że NIE BĘDĘ MUSIAŁA ZGADZAĆ SIĘ NA BADANIA JEŚLI NIE BYŁ MĘŻEM 🙂
Daria, byle przetrwać jeszcze około 5 tygodni, bo około 25 tygodnia (z tego co czytałam i pamiętam) przy dobrej opiece medycznej jest duże prawdopodobieństwo, że dziecko by żyło jeśli będą jakieś komplikacje 🙂 Oczywiście jestem pewna, że żadnej to nie spotka, a od lipca będziemy oczekiwać aż wreszcie się zacznie 🙂
jeśli któraś z Was będzie chciała pogadać, to ja jestem dostępna o każdej porze dnia i nocy 507-755-527 🙂 uważam, że czasem jest dużo naszych babskich spraw, których męski rozum nie jest w stanie pojąć 🙂
buziaki Mamcie! 😘

• Mamusia
ide sie w koncu ubrac bo od rana nie zdazylam sie umyc i ubrac.....leniuch ze mnie tak jak moj maluszek 🙂a co dzis na obiad u was bo nie mam pojecia na co mam ochote.......wczoraj upieklam sobie placuszki z jablkami i tak sie objadlam ze jak zwykle musialam wszystko dodac 😁macie jeszcze takie dolegliwosci bo ja dosyc czesto wieczorem ☺️