Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja już bez dolnej piątki 😜
Dziękuję że trzymałyście kciukasy bo chyba dlatego nie bolało bardzo, myślałam że będzie gorzej, ale fakt-przyjemne to to nie było, nawet zajęczałam podczas rwania ☺️
Nie wiem co to za znieczulenie ale już dwie godziny mnie trzyma.
Oby tylko teraz suchy zębodół mi się nie zrobił bo niestety mam do tego tendencję 😠

Ania pewnie szaleje po sklepach z ubrankami tyci tyci, dlatego jej nie widać 😁
Marta powinnaś dostać po dupce porządnie, to to widział żeby latać po podwórku z siekierą i drzewa ciąć!! 😲 😲

• Mamusia
co to wszystkie juz spicie czy kolacyjke zajadacie...ja sie musze pochwlic ze wlasnie skonczylam robic fale dunaju.....skosztowc tez juz zdazylam ...bardzo dobre. 😉 😉 😉 😉 😉
monako twoja corcia to naprawde apartament ma....jak porownam z moim brzuszkiem to sie zastanawiam gdzie moja siedzi chyba w posladkach bo one mi najbardziej urosly 😜 😜 😜 😜 😜

• Mamusia
Kinia to mówisz że z brzucha to do Twojego męża jestem podobna? 🤪 😁 😁 😁 A może Nikoś widział gdzieś pod sklepem jakiegoś żula- piwosza z takim bebechem (wiesz taki typ z owłosionym torsem i "sexi" spraną koszulką na ramiączkach do pępka 😁 ) i dlatego sobie tak skojarzył 😁 😁 😁 A Twój brzusio też już imponujących rozmiarów 🙂
Oczywiście zapraszam zapraszam do siebie i dla 7 sie coś do jedzenia znajdzie 🙂 a w zasadzie to dla 10 🤪 wiecie co, to ja jutro tak na wszelkie wypadek skocze jeszcze do kauflanda na jakies większe zakupy 😁

Rosi no Mała rzeczywiście rozciąga jak może 😁 Boję sie tylko żeby z tego zaraz jakieś rozstępiory sie nie porobiły.. 😮 A o forum sie nie martw, ja np jestem od Was uzależniona i muszę chociaż raz dziennie zaglądnąć 😁 chociaż rzeczywiście w ciągu dnia jakoś mniej czasu przez te spacery ale za to wieczorem można nadrobić 🙂

Tosia, Karola dziękuję ☺️ 😘

Karola super że wizyta u dentysty już za Tobą, masz już z glowy, a raczej z dziąsła 😁 teraz tylko czekać aż wszystko ładnie sie wygoi żebyś nie miała problemu z jedzeniem 🙂 A Ania chyba naprawdę poznała płeć i poszła buszować po sukienusiach albo niebieskich spodenkach 😁

• Mamusia
Ilka mieszkam na Pradze Płd. 😉 Myślałam żeby rodzić na Karowej bo tam jest lekarz prowadzący moją ciąże, ale nie wiem jeszcze bo on tam są nastawieni na ciąże zagrożone i kobiety tam rodzące (z tego co wiem) mają ograniczoną swobodę i są stale monitorowane. 4.04 idę do szkoły rodzenia do szpitala przy Żelaznej i oblukam jak jest 🙃 i może tam zdecyduję się rodzić.. A Ty jaki szpital brałaś pod uwagę?

• Mamusia
No nawet się nie przywitałam 🙂
no to cześć 😁
właśnie dotarłam od rana do domu,
dzisiaj byłam na usg, no i wychodzi że córka będzie,
pan doktor stwierdził, że zdania już nie zmieni 😁
a teraz biorę się za czytanie 🙂

ilka napisał(a):
rosi007 napisał(a):
Nie pamiętam która z Was polecała film "Cud narodzin" ale przyłączam się. Fantastyczny!

Rosi a możesz przypomnieć o której i w jakie dni ten program jest w TV?

Ja to na youtube widziałam Discovery ciekawość-cud narodzin

ilka bo jest jeszcze Porodówka, którą namiętnie oglądam 😉, na TLC w pon o 9.00, środy o 21.30 i kiedyś trafiłam w sob o 17.00 i nd o 13.00 ale to są też powtórki chyba.

A mi na kolację mężuś zrobił budyń czekoladowy z kompocikiem malinowym domowej roboty 🙃 pyyyyycha 🙂

• Mamusia
O to ja też oglądnę ten cud narodzin 🙂
A tak wogóle to żadna mnie nie pochwaliła za moją super- konstrukcję ze spodniami i tasiemką którą zaprezentowałam na zdjęciu! 😁 Niestety mam tak swędzącą skóre na brzuchu że nie jestem w stanie chodzić w tych spodniach z pasami zwłaszcza jak jest ciepło więc wróciłam do starej sprawdzonej metody 😜

• Mamusia
Aniu gratuluje córy nasz armia się powiększa więc mozę jeszcze ruszymy na tych chłopów 🤪 🙃

Monkado ja zwróciłam na to uwagę powiem Ci ze dość nawet schludnie to wygląda i zastanawiałąm się jak ty taki bebzon wciskach w takie gatki 🤪 ☺️

Karola jestem pełna podziwu ja sobie nie wyobrażam rwania zęba pamiętam jak 2 lata temu chirurgicznie usuwali mi 8 to myślałąm że umrę na tym fotelu feeeee a później jeszcze tydzień się męczyłam i 450 zł uciekło w tedy hen hen a było to przed śłubem więc z kaską było kruchawo... bo wiecie dostałamw tedy skierowanie na NFZ na wyrwanie zęba poszłam a facet mói ze za miesiąc a ja mu że za miesiąc to mam śłub a on to nie pójdzie Pani więc zapytałąm go czy stanie za mnei na ołtarzu to odpowiedział ze moze o tydzień przesunać termin wrrrrrr

Kinia dzisiaj zimno na polku więc uważaj bo łątwo się zaziębić... ja też uwielbiam przygotowywanie grilla rozmażyłam się...

Wiecie ze w weekend ponoć śnieg ma spaść 🤪

Monkado to rób już małe zapasy to wbijemy do Ciebie powiedz mężulowi ze to konieczność 🙃

Byłam dzisiaj w sklepie z wózkami i mój Xlander jest w wersji 2in1 za 1910 zł i patrzyłam na te kolory to zdecydowanie Europe najlpeszy 🙂 super się prowadzi bardzo łatwa zmieniana siedziska spacerowego tylko klik i klik i już 🙂 wiec końcem kwietnia będziemy kupować 🙂

• Mamusia
Już Was doczytałam 🙂
u nas dzisiaj było słonecznie, ale strasznie zimny wiatr wiał,
no i tak po pracy szybka kąpiel w domku i na usg 🙂
tyle co wyjechaliśmy z domu a w radiu mówią, że korek jest na drodze sosnowiec - katowice, czyli dokładnie tam gdzie jedziemy, ale nie było tak źle i nawet sprawnie poszło.
W zeszłym roku jak jechałam do szpitala, bo mieli mi robić laparoskopię i miałam tam być do 9 rano to dojechałam o 12, bo się tir przewrócił na autostradzie i całą drogę, którą można przejechać w godzinę jechałam 5 godzin 🙂
Dzisiaj było lepiej 🙂
tyle co doktorek zaczął robić usg a tu moje rozkraczone maleństwo dupką wypięte, no i dziewczynka 😁
ogólnie to oczywiście znowu nie chciała się badać i np. nie dało się jej zmierzyć 🙂
ale waga wychodzi 530 g 😁 mój mały ciężarek 😁
a termin porodu po wszystkich pomiarach nadal na 26.07, czyli tak jak po 1 usg prenatalnym
jest ułożona pośladkowo, ale podobno to się ma zmienić,
a moje łożysko, które było na przedniej ścianie, teraz jest na tylnej, przedniej i na dole, i tym również mam się nie przejmować, w środę idę do mojego gina to się dopytam 🙂 tylko pewnie seansiku już nie będzie 🙂
ogólnie to główkę ma u góry, tyłeczek w dole a stópki nad główką, przynajmniej tak było w trakcie usg, taka jakaś pokręcona ta moja córa,
muszę się przyzwyczaić do córki, bo jakoś tak podświadomie myślałam o synku,
a teraz jakieś głupie myśli mnie nachodzą i już zaczynam się o nią bać, jak to będzie jak już większa będzie, tyle się złych rzeczy słyszy,
no ale to później
a co do zakupów to oczywiście tak jak pisałam, pojechałam, tyle że z rzeczy które oglądałam w sobotę i mi się spodobały nie było już nic i w sumie kupiłam jedno body z krótkim rękawkiem,
różowe oczywiście z kwiatkiem z przodu, tyle ze rozm. 62 i pewnie za duże będzie