Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kinia_nh napisał(a):
Ania ja można powiedzieć że czytam, bo czytamy z Nikosiem to i Bąbel się załapuje 😁 W pierwszej ciąży miałam więcej czasu to bardziej przywiązywałam do takich rzeczy uwagę, teraz mam Nikosia to nie skupiam się aż tak na Bąbelku w brzuszku, chociaż odkąd leżę to na pewno ma więcej uwagi Mamusi 😉

A ja sobie podczytywałam właśnie Czerwcówki i dziewczyna która miała mieć córkę urodziła synka 🤪 🤪 😁 😁

kurcze czyli to jednak możliwe, no nie wiem, jakby teraz moja Kamilka okazała się Kamilem 😁
to miałby bardzo dużo różowych ubranek 😁

• Mamusia
Ania pewnie że możliwe, mojej znajomej 4 razy mówili że będzie chłopak a urodziła córkę 🙂 Wyobraź sobie ich minę, a mąż zaskoczony wybełkotał tylko "przecież miał być syn" 😁 Tak się śmieję teraz z tego ale domyślam się jaki to ogromny szok musi być dla rodziców 🤪

• Mamusia
Ilka ale z nas wstrętne synowe 😉 😁 😁 😁

Kurcze piszecie tyle że zapominam.. 🤨

Ania ja nie czytam ale puszczam jej muzyczkę typu Fasolki albo sama jej coś śpiewam ale wtedy chyba nie jest za bardzo zachwycona.. 😁

Kasialeczek nie wieszaj pralki bo ciężka jest 😉 😜 😁

Kinia to właśnie mój najgorszy koszmar że moja Kornelcia okaże sie Kornelem 😮 wiem że na początku strasznie chciałam chłopaka ale teraz nie wyobrażam sobie żeby to był Synek, chcę Córcie! 😁

A a propos temperamentu to położna na każdym ktg mówi oj to będzie miała adhd, oj ale nadpobudliwa, oj ale kopie, ale sie wierci a ja na prawdę mam wrażenie że ona nigdy nie śpi tylko bawi sie w wojne 😁 i póki co myśle tak jak Ania "ale będzie śmiesznie" i również proszę o nie wyprowadzanie mnie z błędu 😉 😁

• Mamusia
mojej kolezance też mówili ze syn a urodziła isę córka i facet mówi do lekarzy zeby mu syna oddali bo napewno podmienili 😁 😁 😁 😁 miał być Krystian a jest Klaudia 😜

Kinia no nie rób ze mnie już takiej przepadzistej ze 3 kg sama wetnę 😁 😁 😁 chociaż kto wie kto wie ☺️ dzisiaj na obiad będzie ryż z truskawkami 🤪 taki mam plan tylko muszę zakupić truskawki ale to po szkole rodzenia 🙃 teraz właśnie popijam kawkę Nescafe sensazione creme z mlekiem i dalej mi się chce spać chociaż ta kawa to może tylko koło kawy leżała bo nigdy po niej kopa nie miałam 🙃 🙃 🤪 😁 😁

przez ten milusi wiaterek na polku pranie 1 mi już wyschło 🤪 to jak wrócę z zajęć to drugie też suche będzie tak więc jutro prasowanko la la la to już mam 6 pralek do prasowania bo ostatnie rzeczy jakie prałam to nie chciało mi się prasować tylko do szafy wrzucviłam tak więc jutro dzień z żelazkiem o ile plany mi się nie zmienią 😁 😁 😁

• Mamusia
aaa odnosnie bajeczek to ja puszczam 2 te same kołysanki w kółko żeby później nimi ją uspokajać ale dokłądnie tak jak Monkado i Ania podchodzimy z mężem do tego "ale bedzie smiesznie" i też nie wyprowadzajcie mnie z tego błędu przynajmniej narazie 😁 😁 😁

dziewczyny już nie mogę się doczekać badania podwozia bo mam dziwne wrażenie że szyjka mi się rozwiera... tzn jakieś małe rozwarcie... moja siostra na tym etapie chadzała z 1cm a w 38 miała 2 a w 39 miała 10cm bo rodziła 🤪 🤪 🙃 😁 😁 ja też chce taki ekspresowy poród jaki miała ona 🤪 no ale przeciez poród to sama radość i nie boli 😁 i z tego też pros\zę mnie nie wyprowadzać ☺️ 😁 a tak serio to ja podchodzę do tego na zasadzie matki natury że skoro prawie wszyscy tak rodzą to ja też dam radę i nie będę cierpieć tylko czekać na moją Kajeczkę 🙂

• Mamusia
Kinia też sobie współczuję... dzisiaj nawet mi się sniło że teściowa mi poprasowała ☺️ jakoś ciężko mi się zebrać do tej jak że mordujacej czynnościu... teść mi nawet przedłużacz przygotował w poniedziałek ale też mnie to nie zachęciło do wyprasowania zawsze znajduję wymówkę np w poneidziałek była ze mi oko zaropiało wczoraj ze drugie mi zaropiało dzisiaj robiłam pranie i sprzątałam ( tylko nie wiem czemu dlaej bałagan jest) i wózek uczyłam się składać i rozkładać... wiec same rozumiecie tyle obowiązkó ze ja nie wiem co z tym prasowaniem... jutro pewnie łóżko będę musiała złożyć więc też pewnie nie wyprasuję 🤪 🤪 😁 😁 😁 🙃

• Mamusia
bo kilka razy miałąm taki ewrażenie ze pękam w srodku... a położne na szkole właśnie mówiły że takie odczucia są przy rozwieraniu szyjki jak by Nas coś "rozdzierało" od środka... w ogóle ostatnio coraz częściej brzuchol się stawia... skurcze są dość częste ale w ogóle nie biolesne tylko ładnie widać jak Kaja jest ułożona w czasie skurczu 🤪 😁

• Mamusia
Kasialeczek ja Cię rozumiem, pełno obowiązków i niestety są rzeczy ważniejsze niż prasowanie.. np/ nakarmić Dziecko porządnie trzeba, a później wiadomo że jak człowiek poje to już nie ma siły 😁 😁

Ania spokojnie, ja zrobiłam dopiero 2 małe prania, z tym że od razu wyprasowałam bo wiedziałam że jak uzbiera się kupa to nie ruszę tego nawet do przyszłego lipca 🤪 😁 😁

• Mamusia
Kinia we wtorek będę miała więc już nie długo 😉

Aniu no to chyba faktycznie za długo myślałaś 🥴 ale napewno będzie jeszcze jakiś fajowy 🙂 ja jak poprasuję to jutro powstawiam Wam jakie piękne rzeczy Nasza córeńka ma trochę ich dużo ale nie wstawię wszystkiego tylko te najpiękniejsze 🙃 🙃 🙃