Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Ja dopiero tera bo od rana jest u mnie Mama, byłyśmy na spacerku.. może coś się ruszy dzięki temu 😉 😉 😁

Tosia, Kasiulek powodzenia na wizytach! 🙂 Tosia Tobie szczególnie 😘

Monikas szkoda że nic u Was nie ruszyło, ale przynajmniej wiem że sama nie zostanę 😁 😁

Ania może spróbuj Męża palnąć w łeb na opętanie? 😁 😁 Kurde oni chyba też świrują przed porodem.. 😁

Ilka 😘 😘

Tosia masz urwanie głowy z tym swoim byłym 😠 😠

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
To jest mało ja mam wszystko co on pisze.
Imprezowicz zasrany.
Lecą teksty ''kur**, szmato, dziwko, debilko, idiotko" jak dziecko w podstawówce. On ma co najmniej raz w miesiącu takie napady, że pisze mi miłego sms.
I np.dostaję sms o treści "jesteś taka, sraka i owaka''
A na drugi dzień pisze : "przepraszam, ale chlałem i z chłopakami się naćpałem"
No kurwa mać, ja nie wiem co się stało z nim mimo wszystko. Patologia pierwsza klasa.
I on liczy na to, że dziecko dostanie hahahahha 🙂 🙂
Mam każdego smsa

• Mamusia
Wróciłam 😞 ledwo 😞
to już myślę mój ostatni wypad do używanych (ależ mi będzie tego brakowac 😁)
Kupiłam sobie żakiecik, będę elegancką mamusią jak wrócę do pracy, a co 😁
mężowi koszulę i sweter, pod warunkiem że się w nie zmieści, no i małej oczywiście,
zastanawiam się czy chociaż połowę rzeczy założę jej z tego co kupiłam, bo nie wiem czy wstrzelę się z rozmiarami i dopasuję do do akuratnej pogody, najwyżej w domu będzie siedziała wystrojona 😁
Chyba się już nie nadaję na takie wyprawy, w tamtą stronę samochodem pojechałam a wracac miałam na nogach, a to kawałek, przynajmniej teraz 🙂
ledwo za róg wyszłam i mówię o nie dzwonię po taxi 😞 no i wróciłam taksóweczką
a teraz siedzę i próbuję dojśc do siebie, plecy mnie naparzają, ale tradycyjnie po lewej stronie

Tosia to na ktg skurcze nie pokazały się żadne? a miałam taką nadzieję, że może to już

Ja co dzwonię do męża to się pyta: rodzisz??? mówię mu że nie, a on: to dobrze, wytrzymaj jeszcze do końca tygodnia 😁

• Mamusia
Były AŻ 4 🥴 🥴 🥴
Napięcie w macicy cały czas stoi na 20-25 więc to już lepsze niż to 5-10 ale wtedy chociaż mi jakiś skurcz 70 wskoczył, a teraz miałam 2 razy takie 40 przy których nawet brzuch mi nie twardniał...
A ta babeczka z przedporodowej ma termin na niedzielę, ale już ją dziś zlapało.Ja chodzę jak ten debil i może od razu sobie rozstawię namiot pod szpitalem co bym na ktg nie musiała dojeżdżać. 🙂

• Mamusia
Dziewczyny wiem że byście chciały sie zamienić a ja tak marudzę, ale czasami jestem padnięta...Zwłaszcza w takich chwilach ja dzisiaj jak nie wiem o co temu mojemu Synkowi chodzi. Najedzony, przebrany, wybawiony na rękach i nic...zasnąć nie zaśnie... jak go odkładam do łóżeczka to od razu stęka, kwęka i po spaniu. A ja mam tak: zrobić obiad, nastawić jego pranie, zrobić pranie ręczne, uprasować...No i kiedy? jak?
uff...w końcu chyba się zmęczył...śpi a w zasadzie jest w takim półśnie. Tylko że co, mi też spac się teraz chce zamiast coś zrobić 🤨

Tosia ten Twój były jest nienormalny...Co za koleś, jeszcze ma czelność się odzywać i dopominać swoich praw - niby jakich 😠 Współczuję Ci ze jeszcze z nim musisz się użerać 😞 Wierze ze Jaś niedługo wszystko Ci wynagrodzi 😘 😘

• Mamusia
Tosia, dobrze trzymaj te wiadomości.
A co do ojcostwa, to jeszcze się później dowiedz, ale samo nie wpisanie do aktu urodzenia ojca to raczej mało,
bo jak się uprze i będzie mu się chciało (chociaż wątpię, bo wygląda na to, że to nieodpowiedzialny szczeniak, przepraszam ale tak uważam) to pójdzie do sądu o ustalenie ojcostwa i będzie się domagał swoich praw, tylko jakie on ma prawa 😠
i tak tego nie wygra, ale niepotrzebnie może nerwów napsuc

• Mamusia
Ilka współczuję 😘
ciekawe jak to u mnie będzie, cały czas myślę, że oczywiście ok. poje, przebiorę ją i pójdzie spac a ja zajmę się domem, no i jeszcze w nocy będzie spała 😁
już Wam chyba kiedyś pisałam, znajomi mają dwóch synków i obydwaj od praktycznie samego początku śpią calutką noc, a ten starszy to jeszcze dodatkowo do bodajże ponad 3 lat spał im od 11 do nawet 17, czasami to sami go budzili, bo nie wiedzieli co się dzieje,
a później wieczorem, też nie za późno normalnie idzie spac.
Teraz drugi syn ma przeszło pół roku, zasypia o 20 i wstaje o 6 🤪
Oj to takie moje ciche marzenie 😁

• Mamusia
Domyślam się, że pójdzie, bo nagle go naszło. W dupie był i gówno widział- takie ma wiadomości co do mojej ciąży, z którejś tam ręki, że jest syn. A co więcej?
Niech sobie ustala ojcostwo, ale nie dostałam ani złotówki na dziecko, co tam złotówka-ani jednego telefonu czy wszystko ok. Rozumiem, że nam nie wyszło, ale mógłby zachować resztki klasy i się tym dzieckiem zainteresować od początku 🤔
Jeszcze na początku badania typu toxoplazmoza itp. Mówię mu, że 200zł zapłaciłam i siedziałam płacząc w domu, że nie dam rady. On jeszcze popisywał coś do mnie wtedy. I z tekstem wywalił ''Jak chcesz to ja Ci to oddam, ale przynieś mi rachunek, bo jesteś pierdolona materialistka w tej ciąży i będziesz chciała mnie z kasy okraść'' ŻENADA.
Twierdzi, że może dużo i ciągle mi to powtarza. I według niego, ja mu nie ograniczę kontaktów z Jasiem, bo on i tak i tak je będzie miał, czy mi się to podoba czy nie. Sms o treści ''pokaże Ci na co mnie stać'' ''zobaczysz jaką Ci kurwa niespodziankę zrobię''
Twierdzi, że Jaś na pewno chciałby takiego tatę, który go kocha i wogóle.
Nikt z jego zasranej rodziny nawet ani razu do mnie nie zadzwonił z pytaniem jak się czuję, czy żyję. W końcu jakby nie patrzył to jest ich wnuk.

Całą ciążę nie mam spokoju i chodzę w jakiejś nerwicy. Boję się, że zabierze mi Jasia, albo zrobi krzywdę komuś z mojej rodziny. On był karany już (twierdził, że błędy młodości-kłamał jak i w każdej sprawie, bo okazało się, że wyrok odbębnił niedawno przed poznaniem mnie).
ZNOWU SIĘ PORYCZAŁAM......
Jest po prostu BEZNADZIEJNIE!!!!

• Mamusia
Oj Tosia niepotrzebnie ruszamy ten temat, trzeba go zmienic,
na razie myśl o Jasiulku, a później pomyślicie z rodzinką jak tą sytuację rozwiązac,
na pewno przydałaby się porada osoby, która w tym siedzi i podpowie co zrobic

No a teraz zmieniamy temat 😁 miałam już Was nie zanudzac zdjęciami ubranek, ale zrobię i wrzucę dzisiejsze zdobycze, a co 😁

• Mamusia
Tosia głowa do góry przyjdą i lepsze dni!!! Wiesz lepiej mieć masaż i liczyć ze coś ruszy ( zazwyczaj rusza) niż dalej się bujać w dwupaku 🙂

Ilka doskonale Cię rozumiem ja dzisiaj od 04:45 do 07:00 z Kają na rękach i przebrana, wybujaną. cyca trochę zjadła a później już nawet złapać nie chciałą siedziałam i łzy mi leciały bo nie wiedziałąm co jej jest i wiesz co mi pomogło położyłam się na plecach a ją położyłam na klatkę piersiową na brzuszku raz dwa i zasnęła i dzisiaj mężul jak brałąm prysznic też ją tak uśpił 🤪

Monikas po odejsciu czopa to nawet 2 tyg mozna jeszcze chodzić z nadbagazem ale życzę Ci zeby szybciej poszło!!!

Kurde ale mnie naparza kręgosłup a w zasadzie to nie wiem czy to kręgosłup ale w plecach tak koło łopatki... kiedyś po zdaniu matruy spadłam ze schodów u koleżanki w domu i tak mnie boli czasami a teraz wróćiło bo dobre 4 lata nie bolało 😞 nawet dziecka przebrać nie mogę bez bólu tak naparza... 😞
Mężul pojechał dzisiaj zarejestrować nasze dziecko i będzie KAJA, KATARZYNA LASKA 🙂 a później jedzie złożyć wniosek o macierzyński do mnie do pracy 🙂

Dziewcyzny budzicie swoje maluszki na karmienie czy czekacie aż same się obudzą...? Bo moja to potrafi nie raz długo spać i nie wstawać i czasami się matwie ze głodna. Kiedy się wybieracie do pediatry? Odwiedzają Was położne bo ja jutro już 2 wizytę mieć będę a babeczka rewelacja!!!

Zjadłąm pół bułki z marmoladą różaną zobaczymy czy coś małej bedzie... 😮 🤨

• Mamusia
Gotuję obiad i w między czasie Was podczytuję 🙂
Kasialeczek my u pediatry byliśmy jak Jaś miał 2 tygodnie, taki termin nam wyznaczyli. Położna też była dwa razy, fajna konkretna babeczka ale więcej już nie przyjdzie, chyba że będzie coś nie tak i zadzwonię. Ja nie budzę Jasia na jedzenie, sam się budzi w nocy co 3 mniej więcej godziny. Nawet jak zdarza mu się zaspać to i tak nie budzę go, bo będzie tylko mi marudził a jak przystawię go do cycka to po 5 minutach zaśnie - raz tak zrobiłam i to był błąd. Wydaje mi sie że dziecko samo wie kiedy jest głodne i daje znać. A jeśli dłużej śpi, to znaczy że akurat teraz tego potrzebuje.
16 sierpnia mamy wizytę kontrolną bioderek - udało mi sie znaleźć wcześniejszy termin i to na NFZ, aż sama byłam w szoku 🤪