Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Initram wciąż nie mogę uwierzyć ze mam go przy sobie!! Ale ze urodze w niedziele to moj m wykrakal. Cigle mi mówił ze urodze między 7-9 września bo tak ustalił z małym, i chyba rzeczywiście sie dogadali 🙂
Jeśli chodzi o skurcze to u mnie też co chwilę sie pojawiały i znikały. Aż nie było warto monitorować. I tak od 18 w sobotę. A w niedzielę o 1332 mały był już z nami 🙂 może initram przejdz sie na spacer zeby ruszyć troche skurcze?

• Mamusia
dzien dobry mialam do Was wczesniej pisac,ale mała sie obudzila na jedzenie....tak marylu jestesmy juz w domku 🙂 wczoraj Maja po kąpieli i po jedzeniu zasneła po 20,o 2 ją obudziłam na karmienie i wytrzymała do 6. Teraz mam nadzieje,że sobie trochę pośpi i ja też 🙂
Mixi gratuluje 🙂 Jutro jadę do Poznania po akt urodzenia,a dzisiaj położna do nas przychodzi.

• Mamusia
Initram musisz działać bo Twoja para już urodziła:p bałagan będzie w rozkładzie narodzin 🙂))))
Natalia to ładnie śpi malutka!! Moj to co godzinę budzi sie na 15min cyca. Tylko w nocy mu sie zmienia i potrafi ciągnąć dłużej niż godzinę ale za to śpi trochę więcej.

• Mamusia
dzień dobry 🙂

super, że mixi już rozpakowana, ciekawe kto do niej dołączy dziś jako para?????

wg tabelki to kolej mamusiaka

a potem Inirtam, Małgosia1986 i chyba ja.... 😮

muszę coś ta moja małą jakoś pogonić, żeby za bardzo się już nie ociągała

• Mamusia
Witajcie Laseczki 🙂

Mixi, no w końcu! 🤪 Uściski i wielkie gratki 🙂 Okazuje się, że lewatywa działa cuda 😉 😜 Już widzę, jak część z nas leci dziś do apteki po Enemę, hihi 😁

Inirtam, koleżanka z pary już po, teraz Twoja kolej na dziś 😁

Marylu, jeszcze raz gratulacje! 😁 Ciesze się, że już w domku jesteście 🙂 Ja zaczęłam przeglądać karuzele Tiny Love i podoba mi się Dream Island. Taka kolorowa 🙂 Ale jeszcze pomyślę 🙂 A książkę polecam 🙂 Jak mi się uda zeskanowac jedną stronę to wrzuce tu na forum jeden opis, który mnie po prostu ubawił do łeż 😁

• Mamusia
Witam sie w cholerna deszczowa pogode, z nie lepszym humorem niz wczoraj...

Pol drogi sie musialam w tym desczu cofac, bo Nadia Upsy Daisy zapomniala i marudzila ;//
Ale za to pierwszy dzien jak wchodzila nic a nic nie plakala 🙂)

/fuck, beczec mi sie chce od rana..Kolega sie przewrocil na imprezie i w bardzo ciezkim stanie jest ;(( Peknieta czaszka ;((

• Mamusia
Witam... ja od wczoraj męczę się z takim strasznym bólem głowy że powoli nie daje rady 😞 zaraz mi oczy z orbit wyskoczą ;/

czyżby lewatywa i gwałcenie sutków podziałały na mixidixi ? 😁 nareszcie ma swoją pociechę już obok!! 🙂
no dziewczyny... ruszać się, która do pary ?? 😉

ide coś zjeść może ten ból przejdzie...

• Mamusia
Isa zmierz sobie ciśnienie, bo ból z przodu głowy, taki idący na oczy to od niskiego ciśnienia podobno.

Sandro od przewrócenia ma pękniętą czaszkę????? Współczuję strasznie 😘 ja zawsze myślałam że do takich obrażeń to musi być poważne uderzenie jakieś...

Moja Lusia nie śpi od 6:30 i dalej ma szeroko otwarte oczka 🙂 ciekawa jestem kiedy zaśnie...

• Mamusia
takie pytanko, dla Tych mamun co juz po porodzie, tzn, co stosowalyscie na krocze, na rany i wogole, tantum rossa? cyz cos takiego jak octenisep czy ejszcze cos innego?

ps. pomocy, od kilku dni mam jakis taki dziwny śluz... tzn taki (to napewno nie czop) serowaty bym powiedział w konsystencji i kolor zoltawy czasem lekucko wpadajacy w zieleń? ;/ bojke sie co to moze oznaczac/byc?;/

• Mamusia
Agn, nie odpisalam, bo zapomnialam .. ☺️ Ale dokladnie tak wlasnie.. mozna stosowac Octenisept na rane Twoja i na pepek maluszka..szczegolnie kiedy nie ma upalu,bo czasem w wysokiej temp "slimaczy" ten Octanisept...

Ja uwazam, z Octanisept najlepszy na rane, ale sama nie stosowalam, bo takowej rany nie posiadalam 🙂 hehe 🙂
Wiec to tylko z obserwacji ran pacjentowych...

Szczesliwamama, jesli jest serowaty to najparwdopodobniej grzybica, choc powinno swedziec badz piec..
Ciezko okreslic bez spojrzenia.. bo pod koniec ciazy naprawde mnostwo "ciekawych" i "interesujacych" wydzielin, wydalin i jak zwal tak zwal wydostaje sie z pochwy ;/

• Mamusia
Ja nie stosowałam na krocze nic poza podmywaniem szarym mydłem 🙂 Miałam cały jeden szew na zewnątrz więc nie miałam takiej konieczności 🙂 Jak bardzo bolało bo opuchło to do butelki z wodą wrzucałam kilka kostek lodu, zawijałam butelkę w ręcznik papierowy i przykładałam do krocza.