Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej ,ja myślałam ,że już dziś będziemy składać gratulacje Karolce ,a tu cisza.
Może już urodziła i odpoczywa po wszystkich trudach .
Oby bo nie życze jej dalszej męczarni.
Moja mała zwariowała też by cały czas na cycku siedziała , ale jak już jest to śpi ,a jak ją odkładam do łóżeczka to ssie paluszki z taką siłą jakby nic nie jadła.
Wiem ,że na pewno jak się przyłoży to się najada tak ,aż potem jej sie ulewa z nadmiaru.
W nocy obudziła się o 0.00 i buszowała do 3.30 cały czas chciała przy cycku , a potem obudziła się o 9.00 zjadła i teraz dalej śpi. Dziwne te dzieci mają jakieś swoje humorki.

Mam pytanie czy sutki zrobią się kiedyś bardziej zahartowane czyli nie będą takie wrażliwe na dotyk ręki,wody ,stanika ?
Bo mnie bolą jak nie wiem co , dodam ,że mam zdrowe nie pocharatane przez małą.

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mixi nie wiem jak jest z sutkami... mnie nie bolą ale są wrażliwe, a jak Mała zasysa to jakby mi 1000 igiełek w sutka wbijała.

Aaaaaaaa jestem wściekła!!! Chciałam sobie zmienić nazwę zdjęć Lusi i mi połowa zniknęła! 😠 😠 😠 😠 😠

• Mamusia
Cześć Dziewczyny.
gratulacje dla nowo rozpakowanych.

biedna Karolka, ale ją męczą 😞

a ja od wczoraj mam mega doła. byliśmy u kardiologa i Marcinek niestety nadal ma te skurcze dodatkowe 😞 i to dość częste... Pani powiedziała, że zagrożenia życia nie ma ale jest zagrożenie zdowia 😞((( no i najprawdopodobniej w pon idziemy na dobę do szpitala-podłączą mu holtera i zrobią badania by wykluczyć zapalenie mięśnia sercowego 😞(( masakra - biedny to moje Maleństwo 😞

• Mamusia
Hej Dziewczyny 🙂
Buffy trzymaj sie kochana,musisz byc dobrej mysli,na pewno Marcinek bedzie zdrowy,jestescie pod opieka lekarzy,badaja i sprawdzaja wiec musi byc dobrze!!!
BiednaKarola oby juz byla z Ulcia a nie meczyla sie!!!
Marylu twoj Krzys w nocy szaleje a moja mala w dzien daje niezle koncerty 😮Podobno niektore dzieci tak maja i wyciszaja sie po 3 mc(mi zostaly jeszcze dwa)
September wielkie gratulacje dla was kochana 🤪

• Mamusia
Witam sie

Aaa gratulacje september

u nas wszystko okej, mala ogarnieta z rana i spi... a ja sie przekrecam z bolu .. strasznie bola mnie plecy i brzuch jak na okres, wzielam paracetamol powinien pomoc.. mam tak od porodu i polozna mowila ze pierwszy tydzien moze mnie pobolewac brzuch itp.. to uciazliwe bo jak juz zacznie bolec to sie ruszyc nie moge 🤨 mam nadzieje ze minie w krotce..
mala wstala 2 razy w nocy takze nie jest zle, jest bardzo spokojna 😉
dzisiaj zapowiada sie wizyta gosci, chca zobaczyc malenstwo.. 🙃

dziewczyny powiedzcie mi czy gdy karmie mala butelka, musze odciagac pokarm zeby nie nabawic sie zapalenia w piersiach ? normalnie czuje jakbym miala eksplodowac tak mnie cycki bola, polozna mowila ze gdy karmie ja z butli mam zostawic calkowicie piersi i nic z nimi nie robic ale mam tyle mleka ze wkladki co chwile zmieniam ... i tak mysle co zrobic ? 🤢

• Mamusia
Buffy, bądź dobrej myśli. Marcinek na pewno da sobie radę i szybciutko mu się unormują sprawy zdrowotne. Córa mojej siostry też na początku miała jakieś skurcze, pojechała do kardiologa i okazało się, ze to nic takiego. Więc trzymam kciuki 🙂

September, wielkie gratulacje! 🤪 A to ci niespodzianka 😁

No to robi się coraz ciekawiej jeśli chodzi o "dwupaki" 😁
Po terminie Efek, Latka i Malgosia (chociaz one się nie odzywają, to kto wie, czy juz nie tulą maleństw).
A wciąż "przed" szczesliwamama (ale też nie wiadomo, czy wczoraj coś się nie zaczęło kręcić), Sandra, Wanilka, Tusia i ja 😉

• Mamusia
Dzonatalie ja mieszkam w Irlandii ale podejscie chyba podobne w UK 😉
Polozna rowniez mowila ze mam nie dotykac piersi nie sciagac nawet jak sie kapie zeby nie lac nawet strumieniem wody na piersi i tak wytrzymalam 24h po czym zadzwonilam do mojej GP (polki) i kazala jak najszybciej odciagnac mleko zeby zapalenia nie dostac.
Z tym ze nie kazala odciagac calego tylko troche aby piersi sie miekkie zrobily.
I u mnie wygladalo to tak ze na poczatku sciagalam rano i wieczorem po ok 30-50ml z jednej piersi a po 2dniach juz tylko raz na dobe i na 5ta dobe juz mialam spokoj z mlekiem 😉
Wiec moze sprobuj?

• Mamusia
anitek no gdy polozna nas odwiedzila powiedzialam ze zdecydowalam sie na butelke, powiedziala nie dotykaj piersi bla bla bla.. a nastepnego dnia myslalam ze eksploduje bo piersi sie zrobily takie duze ciezkie i obolale ze zaczelam odciagac troszke i odrazu lepiej odciagnelam wczoraj 2 razy i ulga ale dzis znow to samo wiec powtorze, zrobie tak jak napisalas..

• Mamusia
Dzonatalie no oni maja inne podejscie. Ja to chodzilam z kapusta zimna roztrzaskana i nic to nie dawalo myslalam ze oszaleje z bolu... A cycochy to doslownie w pare godzin wygladaly jakbym sobie silikony zafundowala i to w sporym rozmiarze 😉
Ale to sciaganie zdecydowanie pomoglo! Rob tak rob! Trzymam kciuki zeby sie udalo szybciutko 🙂 u mnie na 5ta dobe juz bylo po klopocie 😉 Ciekawe jak teraz bedzie 🙂

• Mamusia
Gdzies czytalam ze picie herbaty z miety lub szalwii rowniez pomaga.
Natomiast nic pic herbaty z mlekiem bo moze potegowac laktacje.
Ale ile prawdy z ta herbata z miety i szalwii to nie wiem bo tego akurat nie robilam. A herbata z mlekiem z tego co kolezanki mowily dziala na laktacje wiec lepiej nie pij jak lubisz 😉

• Mamusia
Witam sie ze szpitala. Ja ledwie zyje. Rodzilam 20h i juz mialam 9cm rozwarcia ale maly zle sie wstawil w kanal rodny i stracil tetno wiec szybko zrobili mi cc pod narkoza. Jak wrocimy do domu to opisze cala moja historie... Koszmar.
Teraz moj maluszek trafil pod kroplowke, ma podwyzszone cpr i stracil duzo na wadze bo nie chce nic jesc... Teraz wazy 2800 a urodzil sie 3200.
Pol nocy przeplakalam.. 😞
W dodatku ta rana po cc nie chce sie goic...

• Mamusia
🤪 o mamo , to biore sie za odciaganie po trochu 🤢

isa moja tez nie chciala nic jesc w szpitalu, tyle ja meczyli zeby zlapala cycka i chociaz cos zjadla a zjadala tyle co nic i plakala 24h w szpitalu bo nie umiala sie zassac, tysiace poloznych przychodzilo co 10minut kazda mowila to samo poprosilam o butelke a one nie chcialy mi dac a mala jak plakala tak plakala bez konca, a a cala zestresowana tez zaczelam tam ryczec .. na szczescie na drugi dzien wypuscili nas do domu i znow to samo przyszly z 3 polozne i probowalysmy karmic ja piersia i nic ;/ wiec butelka poszla w ruch , teraz chociaz normalnie je i jest spokojna ,

nie martw sie wszystko bedzie dobrze, jestescie z Szymusiem pod opieka 😘