Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
deira dziekujemy 🙂
moja jak tylko sie obudzi i placze to najpierw sprawdzam i zmieniam pieluche a pozniej daje mleczko a jak po mleczku placze to tule mocno albo klade na brzuszku i mala sie siluje 🙂
strasznie wysoki podnosi glowke i po malu sobie gugla 😁 od jutro zaczynam podawac witamine D mialam od dzisiaj ale polozna radzila w poludnie 😮 sandra jest jakas roznica ?
doti to tak jak moja 😁 silne te nasze perelki 😁

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Marylko przy karmieniu naturalnym wit.D podaje się od 1 dnia życia przez cały rok, a wit.K od 8 doby do ukończenia 3 miesięcy życia. U nas w szpitalu w paczce wyprawkowej były próbki tych witaminek w kapsułkach twist-off, pytałam w aptece o kropelki ale są tylko wit.D. Jeszcze mi pokazywała babka TAKIE z pompką którą można dozować od razu do buzi ale u mnie w aptece to cudo kosztowało ok 24zł a starcza na miesiąc. Kupiłam więc kapsułki APTEO 45szt za 20zł 🙂
Jak podaję Małej to staram się wlać to pod języczek albo w policzek żeby nie wypluła, bo czasem zdarza się, że języczkiem wypycha i wylewa się z buzi.

• Mamusia
Właśnie uświadomiłam sobie ile pokarmu przy każdym karmieniu mi się marnuje. Przystawiłam Laurę do jednej piersi a do drugiej podłożyłam butelkę i czekałam aż przestanie się lać mleko.... bez wyciskania wypłynęło prawie 30ml 😮 😮 😮 szok!!!

• Mamusia
M. poszedł biegać, a jutro rano się na grzyby wybiera - tylko nie wiem czy go puszczę...
Po południu poszliśmy na długi spacer, nic mnie nie ruszyło. Teraz coś zaczynają mnie jakieś skurcze ściskać, ale nieregularnie i nie mocno. Zobaczymy co to będzie dalej... Może się rozbuja... 🙃

• Mamusia
Anula, Tusia pisala wlasnie smsa do Karoliny, wiec jak sie cos dowiem dam znac 😁

Ehhhh, moj maz sie okazalo 26.09. wyjezdza na dwa dni na szkolenie.. no piknie, piknie 🙂 wiec juz wiem kiedy rodzic zaczne...;//
Moje dziecko jet tak wysoko, ze do wyjscia chyba droge pomylila... bo girska ma nadal pod moimi zebrami...

• Mamusia
Do mnie Karolka jeszcze się też nie odzywała. Ja podejrzewam, że ona może "szczytować" właśnie jeśli chodzi o skurcze. Bo rano miała rozwarcie na 1,5 cm, więc albo podali jej coś na przyspieszenie albo właśnie prze z całych sił 🙂
Jak coś będę wiedziała, to też od razu napiszę na forum.

• Mamusia
Hejka dziewczynki
U mnie bez zmian...nic mnie nie bierze 😞 tylko boli jak na okres a mały wypych sie nogami i pupa 🙂
Ciągle mysle o tej Karolce... długo się męczy bidulka a masaż szyjki ponoć bardzo bolesny ehh...o tej porze to powinno byc juz po wszystkim 🙂

• Mamusia
No na chwilę obecną z tego co spojrzałam w tabelkę, to po terminie mamy Latkę, Malgosię i Efek. A przed terminem są jeszcze Szczesliwamama, Sandra, Wanilka, September, Tusia i ja.
Karolki już nie liczę 😁
Coraz nas mniej. Moja Natka trochę jakby niżej, bo nogami rozpycha się poniżej żeber. Ale co z tego jak wszystkie skurcze przepowiadające minęły, a został jedynie ból krzyża i podbrzusza. Październikowe mamy zaczną się niedługo rozpakowywać a ja dalej będę brzucholca dźwigać... 🤢

• Mamusia
Mam najświeższe wieści od Karolki.
Biedna cierpi i nie ma już siły. Skurcze ma od 24 godzin jak z kosmosu, co 5 minut, aż łzy jej lecą. Rozwarcie 2,5 cm i wciąż na patologii. Czeka na lekarza, który ma sprawdzić czy rozwarcie się zwiększyło i jeśli tak to idzie na porodówkę. Niestety psycha jej siada 😞 Od ponad doby nie spała i nie ma już sił... 😞