Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej ja ostatnio strasznie senna się zrobiłam . Od trzech dni muszę w ciągu dnia pospać choćby z 2 godzinki . Dobrze ,że robię badania krwi bo może czegoś mi brak lub mam anemie 🤔
Bo energia mnie roznosi ,ale przychodzi czas kiedy muszę się zdrzemnąć . A maleństwo się rozpycha cały brzuch mi lata na wszystkie strony 🤪

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam się z rana 🙂
ja już po majówkowym wypoczynku ściągnęłam na dobre do domu, ale tyle co się świeżego powietrza nawdychałam przez ten tydzień, to w Wawie przez cały rok nie złapię 🙂

Szkoda, że majówka się kończy, spodobało mi się słodkie lenistwo, al tu od poniedziałku do pracy trza iść 😠

nie będę nadrabiać tygodniowych zaległości na forum, bo pewnie zeszłoby się do jutra :P mam nadzieję, że wszystkie mamy i ich maluchy zdrowe, nic nikomu nie doskwiera 🙂

• Mamusia
Hej witam wszystkich o poranku .
Widze ,że na zmiane macie humorki i nerwy , ja wczoraj powiedziałam swojemu mężowi ,że tak błogiego stanu jak ciąża to dawno nie miałam zero stresów , kłutni ,nerwów 🙂 ,ach mi wystarczyło L4 z tej cholernej pracy bo tam to miałam kocioł i wieczne stresy 😠
Za to pogoda u mnie paskudna słońca nie ma i jakoś chłodnawo , ale zapowiadali zmiany więc jest ok 😉

• Mamusia
Dzień dobry 😉
Ja od rana na nogach bo ten okropny remont nie da nam nawet chwilę dłużej poleżeć... na szczęście nie będę tego słuchać bo zaraz uciekam na uczelnie i nie będzie mnie w domu przez cały dzień 🙂 Tylko za oknem ponuro, chłodno i smutno... ale to dobrze bo już nie mogłam wytrzymać z tymi upałami...
aaa wczoraj moje kochane maleństwo tak się wierciło w brzuszku, że aż nie mogłam zasnąć 🙂
Tak więc uciekam, i życzę wam miłego dnia...

• Mamusia
isa8 napisał(a):
Dzień dobry 😉
Ja od rana na nogach bo ten okropny remont nie da nam nawet chwilę dłużej poleżeć... na szczęście nie będę tego słuchać bo zaraz uciekam na uczelnie i nie będzie mnie w domu przez cały dzień 🙂 Tylko za oknem ponuro, chłodno i smutno... ale to dobrze bo już nie mogłam wytrzymać z tymi upałami...
aaa wczoraj moje kochane maleństwo tak się wierciło w brzuszku, że aż nie mogłam zasnąć 🙂
Tak więc uciekam, i życzę wam miłego dnia...

Isa, u mnie remont trwał na szczęście tylko dwa dni i nie było mnie na miejscu 🙂 za to zmiany olbrzymie, przede wszystkim przyjemny kolor na ścianach i duuuuużo wolnej przestrzeni 🙂 bo pozbyliśmy się wielu niepotrzebnych gratów odziedziczonych jeszcze po teściach 😁

• Mamusia
Kurcze ja jeszcze nic nie kupiłam dla maleństwa 🤪 chyba zaczne kupować takie kolory neutralne bo potem się nie wyrobię jak jeszcze 23 .05 nie zrobi mi usg ,a mam takie czarne myśli .
Wypada ,żebym wtedy swojej gin dała kase ,żeby mi zrobiła to usg ?
Czy lepiej wybrać się do innego gin na tzw. konsultacje ? 🤔

• Mamusia
Mixi tez bym zaczela kupowac pomalu neutralne kolory 🙂 bo pozniej nie dalabym rady a niestety to co dla maluszkow jest strasznie drogie. Ja komode mam ponad 190cm dlugosci 🙂 na ponad metr wysokosci 🙂 6 szuflad i 3 polki 🙂 tak wiec troszke miejsca mam i lozeczko kupilam tydzien temu teraz na wyplate biore sie za akcesoria buteli smoczki obcinaczki gruszki itp 🙂

• Mamusia
Witam 🙂.
Widzę że na poważnie kupujecie już ciuszki dla swoich maluszków.Ja tak naprawdę jeszcze czekam......Pojutrze mam USG i chyba w maju zacznę kupowanie.....Jakoś tak się obawiam.....Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
Póki co ogarniam temat: wyprawki....czym się różni śpioch, od pajacyków itd,itp 🙂)

• Mamusia
A ja zrezygnowałam z drugiej komody i kupię półki do szafy i tam przeniosę córcię a maluszka ulokuję w komodzie.
Zakupów też jeszcze nie robię,ale większość mam po Paulinie tyle że dokupię body i śpiochy bo przy Paulinie miałam mało ale ona strasznie ulewała.
Ach i torbę do wózka bo pierwsza się rozpadła a tyle szukałam odpowiedniej 😠

• Mamusia
Ja mam dużą sypialnię,duże szafy.........i planuję zakupic łóżeczko z szufladą.Reszte rzeczy włożę do mojej szafy,(do szuflad,żeby miec wszystko w pobliżu).
Planujecie spac z maluchami w jednym pokoju,czy szykujecie oddzielne pokoiki?.
Ja myślałam żeby przez kilka miesięcy umieścic małego w sypialni razem z nami a z czasem przenieśc go do pokoju.Ciekawa jestem jak zareaguje.......... 😜

Barszcz ukraiński.Mniam. 😆

• Mamusia
Dzien dobry 🙂 u mnie dzis slonecznie 🙂 dzis chce sie przejsc do tesco i raczej to zrobie bo mieszkanko ogarniete,Bartek jak zwykle caly dzien w pracy....
Mamusiak pierwszy rok mała z Nami w pokoju będzie spac,a potem wyniesiemy ja do drugiego pokoju wolnego jak narazie czeka na malutka 🙂 kurcze juz w czwartek do lekarza 🤪