Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej ja też smaruję się kremem ,ale niestety nie systematycznie . Puki co nie swędzą mnie ani piersi i brzuch więc jeszcze tak mega się skóra nie rozciąga . 🙂
Myślę ,że te skórcze braxtona nie powinny boleć , dyskomfort można czuć ale chyba nie ból.
Moje dziecię też zaczyna wypychać mój brzuchol ostatnio nawet pogłaskać się dało przez skórę dwa razy . 😁

• Mamusia
trochę mnie to niepokoi, bo wcześniej tak nie miałam... brzuch przy tym robi się twardy jak kamień, a mi kompletnie zadna pozycja nie przynosi ulgi 😞 w środę mam wizytę i zobaczymy, co gin powie, oby rzeczywiście nie było powodów do obaw... te braxtona na tym etapie raczej chyba nie powinny aż tak boleć 🤨

• Mamusia
Żadnego bólu brzucha nie wolno bagatelizować bo czasem ból i twardnienie brzucha może swiadczyć o tym ,że szyjka się rozwiera i skraca... 🤨 wiec każdy ból należy bacznie obserwować wiadomo ,że w większości przypadków są to skurcze przepowiadające ale z trzeba uważać 😞

• Mamusia
ja się smaruje zwykłą oliwką codziennie po każdym myciu, na nawilżoną skórę 😉 i jak narazie żadnego rozstępu... zobaczymy co będzie dalej, bo dopiero teraz brzuchol zaczyna przybierać na rozmiarach 😁

• Mamusia
ja sie niczym nie smaruje...jedynie czasami ale rzadko balsamem nawilzajacym zwyklym....ale rozstepow nie mam jak narazie na brzuchu,a na piersiach mam z poprzedniej ciazy...a teraz to nie wychodza nawet tamte jakos sie zmniejszyly jak mi piersi urosly...no i po obiadku wyszedl mi super sos 🙂

• Mamusia
rozciąganie macicy, to to inny ból i umiejscowiony gdzie indziej, zdążyłam się już do niego przyzwyczaić, tego nie zamierzam bagatelizować, żeby za chwilę nie znaleźć się na oddziale szpitalnym, tak jak Tysia mówi, z przedwczesnym porodem... jakoś nie chce mi się wierzyć, że gwałtowny ostry ból brzucha trwający 1-2min, to więzadła 🤨

• Mamusia
Ja sie smaruje oliwka z oriflame dla dzieci i balsamem z rossmana dla przyszłych mam. Dziewczyny prawda jest taka, ze jak mamy mieć rozstepy to i tak je bedziemy miały i tak ( czego bysmy nie użyły), oczywiscie warto nawilzac i natłuszczac skórę. Powiedzcie mi czy jestem tylko jedna taka, czy wam tez powoli zaczyna lecieć siara ? Myślałam, że bedzie to troszke później... A jednak wyszło inaczej ...

• Mamusia
Hey, ja ciezka noc i ciezki dzien...

Obudzialam sie o 2 30,.. i spac ponad godzine nie moglam.. 😞(
Pozniej znow okolo 5 i znow problem ze spaniem...

Poszlam do pracy prawie 100% dzieciakow, wiec roboty co nie miara, a mi pol dnia glowa pekala 🤢 Kregolsup tez mi siada.. masakra...
To chyba jednak bedzie ostatni tydzien w pracy... choc moze dam rade do 31.05...

Wrocilam wlasnie od dentysty, bo bylam sobie plombe zalozyc 😉 i co?? Znow mnie napierdziela glowa, tak ze to koniec...
za 3 tygodnie mloda idzie na swoja pierwsza wizyte...

Zaraz sie musze wziac za robienie fasolki po bretonsku i zupki na jutro... 😉) Dzis mama zrobila mi obiadek,,

• Mamusia
Dzień dobry Kochane. Udało mi się doczytać 20 stron 😁
Z tego co czytałam, to skurcze braxtona-hicksa mogą być bolesne, ale we środę zapytam gina 🙂
Na zgagę mi pomaga renie albo manti i ograniczenie słodkiego i kwaśnego...
Jestem dziś przyjemnie zmęczona - trochę tylko krzyże dają znać o sobie. A Mała ulokowała się na samym dole macicy i kopie mnie po pęcherzu :/ śmieszne uczucie, takie pękające balony 🙂
Zaraz chyba usnę, a pasuje się jeszcze wykąpać... nie mam siły... kąpiele są taaaaakie męczące....

• Mamusia
inirtam mialam identyczny bol w tym samym tygodniu ciazy co ty pamietam Tysia mi pisala o skurczach braxtona i faktycznie to bylo to bo sie juz nie powtorzyl zlapalo mnie wieczorem rano jak by nigdy nic
aneczkasc mi raz pocieklo troszke jak nacislam sutka bo widzialam ze cos z nimi nie tak i wylecialo jak narazie nie widac nic 😁
dokladnie jak maja wyjsc to i tak wyjda przeciez rozciagamy sie to normalne 🙂 ja mam cale cyce w rozstepach za to na bebzolku jak narazie 0 😁