Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no ale wtedy do urzedu moze isc sam ojciec, a tak to trzeba isc razem. Zwlaszcvza ze roznie to bywa- jak sie urodzi wczesbniak czesto ntrzeba dluzej zostyac w szpitalu.A tak to wszystkie formalnosci zalatwia ojciec i juz wiec chyba lepiej uznac przed urodzeniem. Zreszta samopoczuciwe po porodzie chyba jest srednie...

• Mamusia
Wiec tak my sie juz dowiedzielismy i przez to bierzemy slub ze jak by co Bartek sam bedzie chodzil zalatwiac jak bedziemy z małą w domku,ale nie tylko przez to ślub bierzemy..też dlatego że chcemy miec i cywilny i koscielny z miłosci 🙂 🙂...a uznanie ojcostwa wyglada tak Przed porodem musicie isc razem do USC wypelnic wniosek i wtedy nazwisko dziecka bedzie takie jak ojca...ale potem zalatwiac razem musicie tak czy siak u nas przynajmniej tak jest

• Mamusia
hmm ja chce zmienic swoje nazwisko na nazwisko meza i nie wiem gdzie sie z tym zglosci w UK
musze zmienic w paszporcie i dowodzie, poki co nic nie robilismy z tym i nikt sie nie czepial, bo z tego co wiem to sama musze isc i powiedziec ze chce zmienic tylko teraz gdzie..bo chyba inna sprawa jak przyjade do polski i tam bede chciala zmienic to tylko przetlumaczony na jezyk polski akt malzenstwa potrzebuje no i dowodzik i paszport do zmiany i podobno krocej sie czeka ale nie wiem 😁 musze sie dowiedziec bo chce to miec zrobione przed narodzinami dziecka bo nie wyobrazam sobie ze mam swoje nazwisko a maz z dzieckiem maja inne :< pozatym moje nazwisko bardzo trudno im wymowic w UK, no i ja baardzo chcem zmienic na jego nazwisko , taka fajna rodzinka z jednym nazwiskiem mi sie marzy 😁

• Mamusia
isa8 napisał(a):
ja nie chciałam się pozbywać swojego panieńskiego nazwiska i dlatego teraz mam dwuczłonowe (swoje i męża) a dziecko będzie miało po ojcu 😉

u mnie to w ogole zagmatwane jesli ja zmienie na nazwisko meza to bede miala w sumie jego imie ,
a dziecko bedzie mialo jego ""rodzinne imie"" oraz jego ""imie"" ktore bedzie nazwiskiem, strasznie dziwne to jest w jego kraju.. bo to jest tak; Sheik xxxxx Sheik xxx z czego pierwsze Sheik xxx to jego imie a drugie Sheik xxxx to jego nazwisko(nazwisko ojca), jesl ja przechodze na nazwisko meza bede tylko Natalia xxxx a moje dziecko bedzie np. Sheik Zosia Sheik xxx odziedziczy calosc po nim, ja tylko jego imie poniewaz nie jestem z jego rodziny zeby odziedziczac SHEIK haha strasznie skomplikowane i sama czasem sie w tym gubie ;p

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Wróciłam 🙂 z Ulą wszystko w jak najlepszym porządku 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 na 1000% córeczka 🙂 waży 369 gram i zasłaniała rączkami buźkę 😉 wszystko sprawdzone i wymierzone i juz mi ulżyło 😁

jak fajnie 🙂 no to dobrze ze jest cala i zdrowa 😁 stwierdzila ze nie chce pokazywac twarzy i to niespodzianka haha 🙃

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Wróciłam 🙂 z Ulą wszystko w jak najlepszym porządku 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 na 1000% córeczka 🙂 waży 369 gram i zasłaniała rączkami buźkę 😉 wszystko sprawdzone i wymierzone i juz mi ulżyło 😁

Super 🙂 gratuluje córeczki! pewnie nie chciała być podglądana:P

• Mamusia
karolka84 napisał(a):

fajnie że wszystko ok 😉 oby tak było do porodu... mała wstydnisia się tam u Ciebie ukrywa?! 🙂
mój skarbek ostatnio był na tyle śmiały że paradował z fifolkiem, był rozkraczony i nie chciał nóżek złączyć 😁 oby tym razem 14 maja było tak samo 🙂

• Mamusia
hehe isa to rzadkość, ze dzieciaczki tak otwarcie tam paradują 😁 moja wstydliwa, ale na pewno nie po mamusi 😜 Lekarz mi slodzil, ze jesli odziedziczy urode po mamusi to bedzie miala szczescie 🙂 a ja mu na to ze uroda uroda, ale oby byla taka spokojna jak tatus 😁 to stwierdzil, ze my baby to jednak paskudy jestesmy 😁 😁 😁