Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
pewnie ze dlugo do kupna proszku jeszcze ale przez to ze jestem w UK , ciagle mi sie cos przypomina a ze tutaj czasami naprawde moge za cos przeplacic to rozgladam sie na allegro /prosze mame o sprawdzenie, jestem zdania ze lepiej sie porozgladac bo naprawde mozna dostac o wiele taniej np. w polskich supermarketach badz allegro a jak ja juz cos kupuje to wieksza ilosc bo nie oplaca mi sie kupywac 2 rzeczy i obciazac to wysylka 😉 mam jedna kolezanke ktora rodzi w przyszlym miesiacu, co z nia pisze i sie o cos pytam to kupuje wszystko co najdrozsze i najlepsze, yh czasami mi sie juz jej sluchac nie chce bo nie jestem zdania ze wszystko co najdrozsze musi byc zawsze najlepsze, tansze rzeczy jak proszek , pampersy, chusteczki nawilzajace i inne rzeczy moga byc rownie dobre, ale dla niej niestety nie 🥴 😮

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Tussiiaa napisał(a):
Ja też się nad proszkami nie zastanawiałam, bo jeszcze sporo czasu do tego. Więc ja też pewnie wypróbuje kilka. Kupię jakieś małe saszetki i zobaczę, który będzie najlepszy.

juz jedną saszetkę masz 🙂

Także jedną saszetkę mam już z głowy 😜

• Mamusia
inirtam napisał(a):
no niektórzy mają takie podejście, zwłaszcza przy pierwszym dziecku 🙂 jeśli ktoś może sobie na to pozwolic, to czemu nie... odrobina luksusu dla maluszka 😉

ciekawe czy bedzie ja stac na taki luksus przez caly czas 😉
no ale to juz nie moja sprawa niech robi co chce , to jej wybor 🙂 ale rozmawiajac z nia mozna sie niezle podenerwowac, bo ona zawsze byla z takich osob ze wszystko wie najlepiej i wszystko co ona ma to jest najlepsze wiec 😮 😮

• Mamusia
dzonatalie napisał(a):
inirtam napisał(a):
no niektórzy mają takie podejście, zwłaszcza przy pierwszym dziecku 🙂 jeśli ktoś może sobie na to pozwolic, to czemu nie... odrobina luksusu dla maluszka 😉

ciekawe czy bedzie ja stac na taki luksus przez caly czas 😉
no ale to juz nie moja sprawa niech robi co chce , to jej wybor 🙂 ale rozmawiajac z nia mozna sie niezle podenerwowac, bo ona zawsze byla z takich osob ze wszystko wie najlepiej i wszystko co ona ma to jest najlepsze wiec 😮 😮

dobrze napisałaś, jej sprawa... myślę, że ją też może zakłuć porządnie, jeśli jej powiesz, że masz taką samą lub lepszą jakość w dużo niższej cenie... to tak trochę czasem stopuje takie chwalipięty 😉

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
Ja też nie zamierzam dziecku kupować wszystkiego co tylko najlepsze... Droższe nie zawsze znaczy lepsze. A czasem lepiej kupić taniej, a więcej niż jedną rzecz. 😉

mnie to nawet na to nie stać 😁 😁 😁 😁 😁 hehehe 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
isa8 napisał(a):
dla mnie to pierwsze dziecko i nie zamierzam popadać w szał zakupów wszystko co najlepsze i najdroższe 😉 ale każdy faktycznie robi tak jak chce i jak stoi finansowo....

dokladnie, ale wiesz takie osoby jak ona nie rozumieja tego jak mozesz kupic dla dziecka nie wiem np. dada z biedry a nie pampers przeciez to skandal 😁

• Mamusia
isa8 napisał(a):
inirtam napisał(a):
Isa nie mogę się napatrzeć na Twój brzuszek 🙂

wiem wiem... że jest brzydki 😁 bo mam go przepołowionego na pół tą kreską i pępek powoli mi wychodzi 😮

no tak... i pewnie dlatego, co chwilę oglądam Twoją fotkę 😜

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
inirtam napisał(a):
Isa nie mogę się napatrzeć na Twój brzuszek 🙂

Ja tak samo. Już chyba z 8 razy klikałam na profil i patrzyłam na brzusio 🙂

myśle właśnie co mi tak komp zmula 😁 a to przez was 😁

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
Isa ja jeszcze kreski nie mam, ale pępek mi strasznie wystrzelił... Ciekawa jestem czy mi wyjdzie całkiem na wierzch... Bo póki co widać tylko czubeczek jak stoję i patrze w dół 😮

no mi tak samo... a w dodatku ta krecha sie pokazała przez cały brzuch... 😮 nie wiem od czego to zależy... jedna ma tą kreskę a druga nie... 🤨

• Mamusia
isa8 napisał(a):
Tussiiaa napisał(a):
Isa ja jeszcze kreski nie mam, ale pępek mi strasznie wystrzelił... Ciekawa jestem czy mi wyjdzie całkiem na wierzch... Bo póki co widać tylko czubeczek jak stoję i patrze w dół 😮

no mi tak samo... a w dodatku ta krecha sie pokazała przez cały brzuch... 😮 nie wiem od czego to zależy... jedna ma tą kreskę a druga nie... 🤨

Mojej znajomej kreska wyszła w ok 30 tc, a mojej kuzynce już w 16 tc. Więc widocznie na to nie ma reguły żadnej.

• Mamusia
dzisiaj maz mi powiedzial ze moj brzuch urosl od zeszlego tygodnia, ale pepuszek stoi w miejscu ciagle jak byl 🙃 🙃 😁 😁 😁

wczoraj wieczorem moj maz sluchal muzyki polozyl telefon na moim brzuchu a mala zaczela tak fajnie intensywnie kopac, pewnie tanczyla 😁

• Mamusia
mi na początku ciąży pokazała się kreska od pępka w dół... a później w górę i z tygodnia na tydzień ciemnieje... a pępek powoli wychodzi i coś czuje że lada dzień a wystrzeli, i w dodatku to brzydko wygląda bo ściągłam kolczyka z pępka i mam takie 2 dziury 😁

• Mamusia
isa8 napisał(a):
mi na początku ciąży pokazała się kreska od pępka w dół... a później w górę i z tygodnia na tydzień ciemnieje... a pępek powoli wychodzi i coś czuje że lada dzień a wystrzeli, i w dodatku to brzydko wygląda bo ściągłam kolczyka z pępka i mam takie 2 dziury 😁

Ja też mam problem z dziurą od kolczyka w pępku 😁 ale póki co widać tylko tą górną 😜