Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ale Wy to napiszecie książkę niedługo 😜
Ja wyszłam z domku o 15 i dopiero wróciłam. Byliśmy z rodzinką na działeczce i w parku .
Jutro idę do gin ,masakra z tymi upalami mam nadzieje ,że dojadę do lekarza i się nie zapocę.
Też czaje się na te promocje w lidlu ostatnio kupiłam w H&M leginsy za 40 zł to teraz jak za darmo .
Uciekam bo mój M już śpi . 🙂
Miłej nocy pa pa .

• Mamusia
Dzień dobry rano... znów siedzę z piachem w oczach, bo synalek wstał o 5...jak go przestawić na inną godzinę???????
Dziś przyjemny chłodek od rana w pokoju, niebo lekko zachmurzone..... może się przejadę dziś po zamówione ciuszki dla Małej... 🙂

• Mamusia
Witam się z rana . U mnie też jakby trochę chłodniej , ale zanosi się na ciepły dzień byle by nie padało.
Właśnie rano załapałam skurcze łydek najpierw w jednej ,a za chwilę w drugiej nodze 😠
Straszny ból .
Ja dzisiaj na 13.40 do lekarza . Zdam relacje jak wrócę . Chyba ,że mnie zamkną w areszcie jak będę okupować gabinet i domagać się poznania płci 😜
Miłego dnia dziewczyny 😘

• Mamusia
Witam brzusie!!!
Mixi powodzenia,żeby maluszek się ładnie pokazał 🙂
Doti współczuję moja się budzi po 6 a ja i tak ledwo daję radę wstać 😮
U nas pięknie,po śniadanku na pewno pójdziemy na spacerek 🙂

• Mamusia
witajcie dziewczyny.
wczoraj cały dzień na polku. Młoda impreza w piaskownicy a ja obok na kocyku. nawet nogi trochę opaliłam w cieniu 🙂 a w nocy myślałam że umrę... tak mi było duszno. jak cały dzień na polu słońcu jest ok to w nocy przeciąg robiłam bo sie nie da wytrzymać. dziś chyba będe na balkonie spać. a co do promocji w lidlu ja kupuję termometr dla dziecka za 49.99 taki bezdotykowy. ten co mam po córce to już zepsuty, a jak przyjdzie kiedyś jakaś choroba to lepiej mieć już w domu. cena baaardzo przyzwoita. poprzedni kupowałam po 99.99 zł
Miłego wypoczynku leniuchy 🙂 Miłej pracy kobiety pracujące 🙂

• Mamusia
Editg, fajne sa te termometry pod paszke.Praktycznie takie jak rteciowe, ale maja inna substancje i koztuja ok 20zl.
Ja przy Nadii zainwestowalam w porzadna firme, w porzadny termometr i jestem bardzo niezadowolona...
Jak dla mnie najlepsze stare rteciowe termometry 🙂)
Ale ogolnie cena przyziemna, wiec mozna zainwestowac 🙂

U nas tez sloneczko piekne, ja juz ubrana, mloda wcina platki i wychodzimy do cioci na ciastko imieninowe 🙂) Tylko w miedzyczasie mloda zawiesza sie na Domisiach, wiec nie wiem jak dlugo bede czekac ;///

Pobudka o 5 ;// Doti nie zazdroszcze 😞 A o ktorej maly chodzi spac?

Mixi, powodzenia 🙂 A co przykuj sie do kaloryfera i koniec 🙂) Nie wychoz jak sie nie dowiesz 😉

• Mamusia
Sandro Mati zwykle zasypia koło 21, ale wczoraj zasnął 22:30... a teraz śpi już od godziny znów :/ dziś popołudniowej drzemki nie będzie, padnie wieczór pewnie koło 20 a i tak wstanie o świcie 😞 ten problem że smoczka nie ma żeby go ululać jeszcze o 5 rano...

My mamy termometr ten do czoła i ucha, zapłaciłam za niego prawie 100zł i na nic nam się nie przydaje, bo Mateuszowi temp na czoło nie wychodzi... zawsze jak mierzę w uchu albo na czole ma 35,8-36,7, nawet przy ostatniej gorączce kiedy termometr rtęciowy pod pachą pokazał nam 38,9....A jak Mati był malutki to dostaliśmy termometr w smoczku, ale też się nie przydał, bo Mati smoka nie tolerował na początku hahaha Teraz widzę, że są w sprzedaży termometry tradycyjne w których zamiast rtęci jest gal. Chyba trzeba będzie zapytac w aptece...

• Mamusia
Witam się z Wami 🙂

my wczoraj mieliśmy popołudniowy rajd po sklepach - zaliczyliśmy dwie hurtownie dziecięce i sklep meblowy 😉 nie wiem jakim cudem udało mi się nic nie kupić - a rzeczy pięknych było mnóstwo i wcale nie były drogie 🙂 jeszcze tam na pewno wrócę 😜
no i zrobiliśmy wstępny pierwszy przegląd wózków... teraz to jeszcze bardziej nie wiem czego chcę :/

• Mamusia
Jeeeeej Małej nie podoba się to co dzieje się z moim serduchem i zaczęła takie szaleństwo jak jeszcze nie było.... porzygam się zaraz 🤢
Umówiłam się na dziś na 12-13 po odbiór ubranek z ogłoszenia 😁

• Mamusia
Agnieszka widzę że masz tak jak ja,mój to jest chory jak ze mną na zakupy jechać bo ja oglądam i oglądam i nic nie kupuję 😉
A moje ciśnienie jakieś niskie wczoraj było,pierwszy raz mi się to zdarzyło,zawsze miałam idealne.Ta druga ciąża jakaś taka cięższa jest!!!

• Mamusia
hehe - nie wiem co gorsze, oglądanie i nie kupowanie czy mega szaleństwo zakupowe :P
tak to przynajmniej udało mi się nas nie zbankrutować ;D

a ja ciśnienie to mam cały czas niskie - tak koło 100/50, ale puls wysoki ok 90 :/ nie wiem czemu-przed ciążą miałam puls 50-60 - będę rozmawiać o tym na wizycie z ginką... może to przez to że się ukrwienie zwiększa...

aaa! zapomniałam wcześniej napisać - MIxidixi trzymam kciuki za poznanie płci Maluszka 😁

• Mamusia
cześć kochane 🙂
dzis rano musialam jechac do pracy autobusem, bo moj M w teren pojechal, a ze ja w ciazy jestem, to mam zwolnienie na wyjazdy sluzbowe 😁 a wtym autobusie prawie padlam taki skwar byl...teraz siedze w chlodnym biurze i juz mi lepiej, ale jeszcze mam wizje powrotu do domu w tym upale...uffff