Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzien dobry a ja juz od 10 latam ze sprzataniem dobrze ze w pokoju mam chlod narazie a w kuchni ostre słonce...wstawilam pranie,umyje podlogi i bede czekac na mamuske i babcie no i siora mnie odwiedzi nie wierze 😲 😲 i pewnie bede jakos poznym popoludniem albo wieczorkiem 🙂 to milego dzionka 🙂

• Mamusia
mixidixi napisał(a):
Tusia to chyba czytasz to co ja . Ale się poryczałam .
Ach idę się szykować na wizytę u gin mam nadzieje ,że wszystko ok , bo jak się czyta takie rzeczy to ręce opadają z bezsilności 😞

No przeczytałam to jak zobaczyłam u Ciebie 😞 masakra totalna, a ja mam jeszcze polip 🤔 więc widać jak bardzo trzeba się oszczędzać 😞
3mam kciuki Kochana za płeć bobika 😘 nie martw się - na pewno wszystko jest dobrze 🙂

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Tusia to koniecznie musisz sie w takie zaopatrzyć... lato przed nami 😮

Im więcej o tym myślę - tym bardziej mnie to przeraża! 🤨

co zrobic...ja kilka sukienek przewiewnych mam i chyba tylko w nich bede chodzic...

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Tussiiaa napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Tusia to koniecznie musisz sie w takie zaopatrzyć... lato przed nami 😮

Im więcej o tym myślę - tym bardziej mnie to przeraża! 🤨

co zrobic...ja kilka sukienek przewiewnych mam i chyba tylko w nich bede chodzic...

Ja zrobiłam małą penetrację w szafie mamy... W sumie nosi rozmiar L, ale wyszukałam taką liliową sukienkę na naramkach i gdyby nie brzuch to pewnie byłaby za duża, więc zakosiłam Jej 😁 wolałabym w sumie taką nie bardzo przylegającą do ciała, ale skoro innej nie ma to trzeba się zadowolić tym, co jest... 🙂

• Mamusia
Ja już od kilku dni chodzę w przewiewnej spódnicy 🙂 sukienek nie mam takich luźnych ale co tam, spódniczka wystarczy 🙂 jeszcze teraz coś się chmurzy i wieje, więc może jakiś mały deszczyk będzie...
Objechałam po te ubranka i jestem mega szczęśliwa! Całe pudło takie jak na 132szt pampersów: koszulki, body, sukieneczki, sweterki, bluzeczki, spodenki i 7 par bucików! Wszystko takie śliczniutkie!!!!!!!! Rozmiarówka od 3-12 miesięcy 😁 Wszystko za 120zł

• Mamusia
Witam się. Co do opalania,czytałam w kilku miejscach że promienie słoneczne nie przechodzą przez macicę,czyli teoretycznie zasłaniać brzucha nie trzeba.Jasne że godzinami nie można siedzieć ale bardziej chodzi o to by pić w tym czasie wodę i by nie "odlecieć" w tym upale 🙂 W zeszłym roku nad morzem było sporo babek w ciąży i miały strój dwu-częściowy, siedziały długo na słońcu,co mnie nawet dziwiło bo była taka parówa że ja nie dawałam rady a gdzie one z takim pokaźnym brzuchem,niektóre na ostatnich nogach.hehe. Ja dzisiaj o piątej rano jak zwykle się obudziłam i naszło mnie na zimny kompot z gruszek i niestety ale musiałam zejść na dół podebrać słoiczek mamie 🙂 potem jak zwykle zgaga i niestrawność.Ostatnio obojętnie co zjem mam zgagę 😞 Biorę się za obiad, kotlety, ziemniaczki i czerwona kapustka 🙂mniam

• Mamusia
Wróciłyśmy ze spacerku,małą padłą i dotlenia się na polku smacznie sobie śpiąc 🙂Pochodziłam po ciuchach i się załamałam,z 8 to już w 12 się mieszczę z tym brzuchem 😮Nic oczywiście nie pasowało i czułam się jak balon-MASAKRA PO PROSTU 😞
A ja dziś serwuję bigos z młodej kapustki na żeberkach 😎

• Mamusia
Tusia ilościowo szału nie ma jeśli chodzi o typowo dziewczęce ubranka, bo mam tyle co dziś przywiozłam i większość raczej na przyszły rok. Sukieneczki głównie w rozmiarach 6-9, więc tak nie bardzo, ale tak myślę, że na wyjścia i odwiedziny u znajomych się przydadzą 😉
Ja to może i bym mogła posiedzieć sobie tak na polku, ale jakoś ostatnio nie mam ochoty. A i mój synuś nie ma weny do zabawy w piaskownicy, tylko gania tam i spowrotem :/ Może później plac zabaw zaliczymy...

• Mamusia
u mnie przez chwilę tak solidnie popadało, ale już nie ma śladu po tym deszczu.... i jak nie było czym oddychać, tak dalej jest nie ma 🤢

właśnie wróciłam do domu i zamierzam trochę poleżeć, niestety już mi słońce wchodzi na okna, więc zrobi się skwar w mieszkaniu 😮 przerażająca jest perspektywa upalnego lata, no ale coż, nie my pierwsze nie ostatnie 🙂

• Mamusia
Hej melduję się z wizyty . Badania wszystkie ok tylko ta glukoza mogłaby być niższa podejrzewam ,że bedzie chciala mnie jeszcze raz wyslac na ta glukoze 🤢
Waga przez 4 tygodnie 0,5 na plus więc moje starania się powiodły .
Płeć na 80 % dziewczynka , położenie główką w dół więc siusiak mógł gdzieś zwisać(teoria gin) , ale według mnie to już pewne ,że babka będzie .
Więc bedzie Lena albo Julia 🙂
Właśnie zjadłam talerz fasolki po bretońsku i czekam na córkę ,aż wróci z zawodów.