Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hey, a ja na szczescie nie wymiotuje 🙂 Choc niedobrze mi niesamowicie od okolo tygodnia... Z jedzeniem ogolnie sie pilnuje 🙂

A co do pracy, to tak bym chciala do 20 tc popracowac , ale sie okaze 🙂) Poronilam rowniez w pazdzierniuku 😞, ale stw , ze skoro nie mam boli w podbrzuszu to nie ma co rezygnowac z pracy... bo niestety jestem typem, co bez pracy sie czuje jakby nie zyl 🙂 Ale niedlugo trzeba bedzie podjac decyzje o pojsciu na zwolnienie, bo pewnie bedzie coraz ciezej 🙂)

Na razie w pracy wie tylko kierowniczka, w domu praktycznie nikt oprocz meza i mamy co sie domyslila ( skubana ) 🙂) i cora mnie sprzedala przed babcia 🙂) wiec taryfy ulgowej poki co w pracy nie mam.. 😉)

• Mamusia
sandroos to ja na Twoim miejscu poszłabym tym bardziej na zwolnienie 😮 U mnie od początku wiedza wszyscy, także w pracy, bo jakbym im od razu nie powiedziała, to by durnie powiedzieli, ze to przed nimi celowo ukrywam... szkoda gadać, podobnie było z moim ślubem, wiec teraz mówię wszystko na bieżąco 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny, czy ktoras z was moze miala stycznasc z toksopolazmoza?bo bylam dzis odebrac badania i wyszlo ze cos jest nie tak bo mam za duzo jednych przciewcial 😞polozna powiedziala ze tak sie zdarza i nie mam sie nic martwic na zapas a ginka przepisala mi antybiotyk mam brac nawet do konca ciazy..potem bedziemy robic usg i nastepne badania..ale sie naczytalam tego w necie i wiadomo juz mam obawy 😞

sandroos u mnie właśnie były bóle i straszne wymioty dlatego wysłał mnie na L4 które już do końca mam mieć, ale uwierz, że w domu to ja już szaleję :P a co do tego, że jeszcze nie wiedzą to ja nawet nie dałabym teraz rady już ukryć bo mi ten brzuchol wywalił 🙂

• Mamusia
Lenna, ktore przeciwciala, masz podwyzszone, bo to bardzo istotne...
Jedne swiadcza o tym, ze kiedys przeszas tokso, drugie o tym, ze chorujesz obecnie...

Juz minal 12 tc wiec najwieksze ryzyko juz minelo. Nie potrafie siedziec na dupsku i co ja na to poradze 🙂) Teraz planuje zaczac chodzic na basen 😉
No wiadomo, ze jakbym musiala to bym wylezala i wysiedziala w domu, ale jesli cieza przebiega prawidlowo to nie ma takiej koniecznosci...

Ja ogolnie nie naleze do najszczuplejszych i brzuszek zawsze mialam, wiec nie widac ze to ciazowy, a nie zwykly 😉 A dwa, schudlam 9 kg i mam luzna bluzke, w ktorej chodze w pracy, wiec tymbardziej nic nie rzuca sie w oczy...

• Mamusia
Hejka Brzuchatki 🙂 właśnie kilka stron musiałam poczytać bo tyły mam 🙂 dziś byłam na zakupach i kupiłam sobie tunikę i spodnie w MOODO bo jest promocja 🙂 i takie które na brzuszek nie wchodzą...tylko jutro muszę poprosić moją babcię,by mi je skróciła... Ja wam zazdroszcze,że pracujecie....bo ja tylko jak dowiedziałam się o ciąży to rzuciłam prac,e w sumie była ona na miesiąc i potem koniec...a potem szukałam tylko nikt się nie odzywał a teraz już nie warto bo brzuszek mi widac....z dnia na dzień mam coraz większy....a i co rano od dwóch dni mam takie bóle rozciągające brzuch...czy to znaczy że on rośnie? hmmm... A ja mam ochote na wszytsko jem i jem i nic mi nie jest 🙂

• Mamusia
Hej Brzuchatki!!!
Ale miałam czytania no ale już jestem na bieżąco 🙂
Ja sama w domciu zostałam bo mąż do Polski musiał polecieć i wraca dopiero w sobotę 🤨już za nim tęsknie!!!No ale mamy za to parę babskich wieczorków z moją córcią 😉
Ja ogólnie wcinam wszystko i w każdym zestawieniu,nie wymiotowałam wcale tylko mnie naciągało z czego jestem bardzo zadowolona!!!Teraz już przeszło,mogę w pełni cieszyć się buszowaniem w lodówce 🤪
A co do pracy to w pierwszej ciąży odeszłam na 4 tyg przed porodem i teraz też tak zamierzam,u nas niestety nie ma płatnego L4 więc nie mogę sobie pozwolić na siedzenie w domu 🤔