Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Na zgagę to podobno migdały dobre ale nie sprawdzałam to nie potwierdzam 🥴
Sandroos no ale babcia chyba nie może cię tak przecież załatwić jakieś prawa na pewno masz tym bardziej z dzieckiem,nie można zakwaterować waszej rodziny w M1.Powodzenia życzę żeby się wszystko ułożyło.
Dobranoc laski!!!

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień dobry Kochane 🙂 ha jestem pierwsza dziś 🙂 🙂 🙂 jakoś tak mamusia wraca z nocki i kupi pączka hihih i napój grejpfrutowy...ale mam zachcianki jeszcze...Tusia Ty tyle nie jedz...boże podziwiam Cię....ja w 11 tyg nie mogłam patrzeć na jedzenie...a teraz to jem za 3 chyba 🙂 🙂 🙂 🙂 ale co tam....u mnie mi mówią kumpele które jeszcze wczoraj odwiedziłam że nic mi w dupke nie poszło..tylko w brzuch i niby wyładniałam na twarzy...mówią,że będę miała chłopca...ciekawa jestem....ale muszę czekać do 22 tyg na usg bo mój lekarz jest taki że przestrzega bardzo swoich reguł i nie robi usg na każdej wizycie..no chyba że zajdzie taka potzreba...hmmm jestem ciekawa 🙂 milusiego dnia Brzucholki 🙂 🙂 🙂

Dzień dobry Mamuśki 🙂
Witam nowe Mamusie 🙂
Ja właśnie wróciłam od dentysty maluszek już zaczyna rozrabiać i psuje mi zęby na szczęście leczenie kanałowe w ciąży jest refundowane.
A co do zgagi to polecam migdały i mleko mi rewelacyjnie pomaga.

• Mamusia
Również witam 🙂 Igus dzieki za info, nie wiedzialam, ze leczenie zeba w ciazy jest refundowane - dobrze wiedziec 😁 Mi na zgage migdały nie pomagaja, ja po prostu musze to przecierpiec 😮
Natalia i Tusia tyle wsuwacie, ze jestem az pełna podziwu, na wieczór gołąbek, od rana słodki paczek - az trudno mi sobie to wyobrazic, takie szalenstwa koncza sie u mnie zawsze tak samo...

• Mamusia
Hej brzuchatki jak tam nocka bo ja spalam jak dziecko. Zakupie migdały chyba bo masakra. Sandroos z tego co wiem to jesli jestes zameldowana to babcia musi ci dac mieszkanie 🙂 nie moze cie tak po prostu wywalic ale tylko tyle wiem z babciami tak jest jak juz sa przed 70 moja tez czesto ze tak przydko powiem wali na glowe. A ja mam ochote na buleczke z szyneczka i majonezem 😁 i przegryze to chyba orzeszkami bo tak mi sie zachcialo 🙂 . Natalia ty wyladnialas a ja zbrzydlam strasznie 😞 .Ściskam mamusie i brzusie 🙂

karolka a próbowałaś pić mleko na zgagę? Niweluje kwas. 🙂
a co do zębów to za odbudowę zęba muszę zapłacić, ale leczenie kanałowe jest za free.
Tusia przez tą Twoją wczorajszą mizerię musiałam sobie na śniadanie też zrobić 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny 😎
Sandroos, współczuję... Ciąża to taki stan, gdzie nie powinnyśmy się stresować a tu babcia spokoju nie daje 😞
Ja wczoraj za jednym zamachem dwa zęby zrobiłam, mam strasznie opuchnięte dziąsła i często mi krwawią, dentystka kazała rumiankiem i szałwią płukać. Wczoraj przed dentystą udało mi się karpatkę zrobić i od śniadania się nią opycham, muszę kawałek rodzince zostawić 😁 A co do ślubu to jeden miałam 16 lat temu... Małżeństwo nie przetrwało. Teraz od 7 lat jestem z moim W. i żyjemy "na kocią łapę" 😎 Ślub raczej weżmiemy ale teraz tylko cywilny możemy i chyba najwcześniej w przyszłym roku. Mam nadzieję, że ksiądz nie zrobi problemu z chrzcinami 🥴

• Mamusia
Witam mamusie 😉
Ja dzisiaj rano obudziłam się zakrwawiona 🤨 i od razu leciałam do lekarza...
Nie wiem co było przyczyną, ale z maleństwem wszystko OK! 🤔 uff!!
Ja właśnie wcinam gołąbki, a później jadę na zakupy z Mamuśką 😉
miłego dzionka wszystkim 😘

• Mamusia
Tussiiaa to musiałaś przeżyć chwile grozy 😲 ,ale dobrze że z maleństwem wszystko ok 🙂
Ja poszłam do tego fryzjera i żałuje bo nawdychałam się tych farb i amoniaku i mi niedobrze 🤢
Teraz jestem w domku i wlaśnie zrobiłam twarożek ze śmietanką , rzodkiewką i szczypiorkiem mniam ale to na kolacje teraz ide robić obiadek .

• Mamusia
Dzidz ma 6,6 cm 🙂
Pochwale dostalam, ze schudlam hahaha 😉)

Serduszko na swoim miejscu, jelota tez, kregoslup zamkniety, glowka wymiar dobre, dwie rece i dwie nogi obecne.
Kosc nosowa jest i NT 1,1 wiec tez w normie 🙂)
Ciesze sie neisamowicie 🙂

Dobrze Tusia, ze wszystko ok. Nie zapisal nic na podtrzmanie?

• Mamusia
Mam się zgłosić jeszcze na kontrole, ale nic nie dostałam 🤨

Ja wróciłam dopiero ze sklepu i obiados sięrobi. W drodze powrotnej zjadłam 2 opakowania Delicji i niestety dla domowników nic nie zostało ze słodkiego 😁
A obiadek mam wczorajszy z tym, że kefirek dodatkowo 😎

• Mamusia
Hej laski...a ja mam zjebany humor 😞 masakra chce mi się ryczeć...cały czas się denerwuje....bo byłam u babci w szpitalu,niestety przewiezli ją do puszczykowa na oddział kardiologiczny intensywnej terapii...miała zawał serca podobno w nocy i krzyczała,że mają ją udusić....a w szpitalu jak byliśmy z mamą to zwymiotowała...lekarka mówiła,że jest źle że po zawale takie coś....kurcze mam już takie myśli,że masakra....oby nic się nie stało z maleństwem no i z moją babcią 😞 😞 😞 😞