Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja sobie zrobiłam właśnie listę rzeczy które muszę kupić jeszcze dla dziecka i dla mnie i w następnym miesiącu robimy zakupy 🙂 trochę tego jeszcze jest ale damy radę 🙂 Właściwie same rzeczy higieniczne choć trochę się tego uzbierało...

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Doti napisał(a):
Ja sobie zrobiłam właśnie listę rzeczy które muszę kupić jeszcze dla dziecka i dla mnie i w następnym miesiącu robimy zakupy 🙂 trochę tego jeszcze jest ale damy radę 🙂 Właściwie same rzeczy higieniczne choć trochę się tego uzbierało...

doti jak masz liste na kompie to wklej prosze w watek wyprawki 😁

• Mamusia
Emi póki co wkleiłam to co mój szpital wymaga do porodu 🙂 A taką kompletną listę co wg mnie jest potrzebne przy noworodku też mogę wkleić ale jak Młody pójdzie spać, bo muszę ją spisać 😉 Tak mniej więcej za godzinkę.

Nati ja pościeli nie kupuję jednak, bo na początku Mała będzie w rożku a później w śpiworku. Taki maluch poduszki nie używa a kołderkę dopiero na następną zimę będziemy używać...

• Mamusia
Doti napisał(a):
Emi póki co wkleiłam to co mój szpital wymaga do porodu 🙂 A taką kompletną listę co wg mnie jest potrzebne przy noworodku też mogę wkleić ale jak Młody pójdzie spać, bo muszę ją spisać 😉 Tak mniej więcej za godzinkę.

Nati ja pościeli nie kupuję jednak, bo na początku Mała będzie w rożku a później w śpiworku. Taki maluch poduszki nie używa a kołderkę dopiero na następną zimę będziemy używać...

i z tego wzgledu zastanawiam sie nad skladaniem lozeczka... tez planuje ze maluch bedzie z nami spal..

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
aaa i pytalam dzis o porod rodzinny w szpitalu, w ktorym chce rodzic i koszt to tylko 20 zł 😁

tylko?? kurcze ale malutko...w Śremie to 150zł,na Polnej niewiem a w Łodzi też nie wiem ale sie dowiem jesli bym miala naturalny i w Łodzi rodzic,a jesli sie uda bym miala rodzic na Polnej to by było super 🙂

• Mamusia
natalia23ona napisał(a):
karolka84 napisał(a):
aaa i pytalam dzis o porod rodzinny w szpitalu, w ktorym chce rodzic i koszt to tylko 20 zł 😁

tylko?? kurcze ale malutko...w Śremie to 150zł,na Polnej niewiem a w Łodzi też nie wiem ale sie dowiem jesli bym miala naturalny i w Łodzi rodzic,a jesli sie uda bym miala rodzic na Polnej to by było super 🙂

no podobno od 2 lat maja tak tanio. z tego co pamietam to moja siostra na polnej 1,5 roku temu placila 150 zl, ale moze teraz tez sie pozmienialo 🙂

• Mamusia
wiecie co ogarnelo mnie podniecenie ze w sierpniu juz moge miec malutka az M sie ucieszyl i w koncu przyznal mi racje ze trzeba sie organizowac 😎 normalnie nie wierze 😎
ciekawe co na to tesciowa czy pomoze chociaz nie licze na to i nie chce nawet ale powiem wam ze ciekawa jestem
no i kamien spadl mi z serca tesciu da na woziooo ☺️

• Mamusia
Jesli chodzi o Poznan to :
Polna-150
Sw. Rodzina-300
Raszeja- bylo 50zl, wiec moze i zanizyli
Lutycka- bezplatnie.

Spanie malucha w rozku jest jak najbardziej aturalne i daje mu poczucie bezpieczenstwa. Moja spala na poczatku w rozku... spiworki doprowadzaly mnie do szalu, wiec mimo, zemialam nie zakladalam... a z racji tego ze u nas zimno spala od samego pcozatku pod kolderka...

• Mamusia
Najważniejsze to nie przegrzewać dzieciątka, więc jak będzie ciepło to nawet pod cienkim kocykiem może spać 🙂 Poza tym dużo zależy od dziecka, bo mój jest taki wiercipięta, że powinien w kaftanie bezpieczeństwa spać żeby się nie rozkopał, więc kołderki odpadały.... Teraz korzysta z kołderek dopiero,bo nauczył się sam zakrywać jak mu zimno 😁

Inirtam mimo że planujesz spanie dziecka z Wami to ja bym łóżeczko rozłożyła chociażby na spanie w ciągu dnia, czy samo leżenie dziecka jak Ty będziesz robić coś innego czy zechcesz wyjść do łazienki. Bezpieczniej niż na łóżku a i chyba wygodniej niż w leżaczku bo jest możliwość ruchu...