Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam dziewczyny 😉
dopiero co wróciliśmy do domu i odpoczywamy... udany weekend, bo i pogoda dopisała i humory 😉 u mnie jest tak parno że nie da się wytrzymać... już kończę pić 3 butlę wody 😮
Sandra miłego wypadu! 🙂

• Mamusia
ale tu cichutko dzisiaj 🙂

Sandra udanego wyjazdu 🙂 no i jeszcze spóźnione wszystkiego najlepszego, urodzinkowego 🙂

a w ogóle widziałam ludzi z bardzo fajnym wózkiem, gdzieś tu sie u mnie na osiedlu kręcili, no i myślałam, że wiem co to za model itp, a tu się okazało, że to jednak jakiś inny i ten ich fajniej wyglądał 😉 no i muszę ich teraz gdzieś tu wylookać i podpytać co to za wózeczek 🙂

• Mamusia
Hej ja już w domku .
Byliśmy na działeczce cały dzien , na szczęście strasznego upału nie bylo.
Traz z M wypiliśmy po piwku i skręciliśmy łóżeczko , muszę niektóre elementy wypolerować i maznąć farbą na nowo . Na szczęście jest białe to problemu z doborem koloru nie będzie 🙂
Ja też mam nawyk patrzenia na ludzi co z wózkami chodzą i podpatruję firme , a potem w necie oglądam i sprawdzam cenę .
Uciekam się wykompać i może coś w TV oglądnąć. 🙂

• Mamusia
my właśnie do domu wróciliśmy 🙂 weekend udany 🙂 świetna pogoda... stwierdziłam, że musze się w jakieś spódnice za kolano zaopatrzyc na lato, bo w porach będzie gorąco, a krótkie się nie nadają :/ zrobiły mi się jakies nawisy skórne nad kolanami i moje nogi wygladają strasznie... co gorsza pojawił się celulit, ale mam nadzieję, że to tylko ten tzw. "wodny" i że zaraz po porodzie zniknie 😜 hehe

• Mamusia
Hej brzuszki 🙂 co za okropna noc :/ to moja teściowa wykrakała, wrona jedna 😞 za każdym razem jak mnie widzi to pyta czy dobrze śpię w ciąży, bo ona miała problemy... i proszę. Obudziło mnie o 3 na siku, ale tak mnie coś bolało w lewym boku, że się wystraszyłam... wróciłam do łóżka, ale coś zasnąć nie mogę, układam się, układam, aż M obudziłam... potem już i głodna byłam i zgaga mnie paliła, wstałam o 4 z łóżka, żeby M nie budzić, bo on do pracy i tak sobie siedzę i oglądam "Gotowe na wszystko". Już nawet po bułki skoczyłam jak nie śpię...

Gdzieś czytałam, że takie bóle po bokach to rozciągająca się macica... Mam nadzieję, że to nic złego 😞 wczoraj byłam na długim spacerze, ale chyba się nie przesiliłam, mam nadzieję 😞 teraz będę miała doła cały dzień i będę jadła, bo zawsze jak jestem niewyspana to jem jak nienormalna 🤢 chociaż sobie drożdżówkę kupiłam na poprawę humoru 🙃

Tusia śliczna sukienka, muszę podobnej poszukać bo też mamy wesele za 2 tyg 🤪

• Mamusia
Efek... to, co teściowa mówi to musi przez uszy śmigiem przelatywać tak, żeby nie zdążyło zasiac w głowie niepokoju 😜 😉 mnie to już coraz lepiej wychodzi 😁 hehe

jesli do tej pory dobrze spałać, to może faktycznie ten brzuch po tym spacerze Cię ciągnął, a noce czasem takie się zdarzają nawet jak nie jest się w ciąży, człowiek się rozbudzi i dupa 😞 zdrzemnij się w ciągu dnia 😉 ja codziennie budzę sie w okolicach 4 i potem próbuję dosypiac przynajmniej do 6, bo o 4 głupio wstawać 😮 a wieczorem kładę się ok.23 albo i po 23

• Mamusia
http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/kalkulator-wagi-w-ciazy/

możesz sobie tu sprawdzić, ile powinnaś przytyć... wszystko zależy od Twoich osobniczych predyspozycji i od "stanu wyjsciowego" 😉
jeśli bardzo Cię niepokoi przyrost wagi, to zapytaj swojego lekarza na kolejnej wizycie 😉 musisz jednak pamiętać, że każda z nas przybiera w innym tempie i jest wiele czynników, które na to wpływają 😉 a 10kg to raczej jakiejś tragedii nie ma, no chyba, że zaczynałaś z pułapu 90kg 😉

• Mamusia
Witam wszystkich.
Ja już też po zakupkach , siedzę i piję kawkę .
Upał u mnie niemiłosierny czekam ,aż słoneczko przyjdzie na balkon i będę się smażyła 😎
Jeszcze lotniami mi latają nad blokiem i robią hałas 🙂
Ja wczoraj tak się na działce objadłam ,że już mam 8 kg do przodu ,a wizyta w środę 😠
Zauważyłam też że słodkości zaczły mi wpadać do buzi za często , od dzisiaj ich nie jem taka byłam twarda ,a teraz chyba moja brzuszkowa córcia przejeła nademną kontrolę co do jedzenia 😜
I te parszywe truskawki tak killogram dziennie i też się zbiera, ale cóż poradzę ,że są takie pyszne. 🙃
Ciekawe co tam u Sandry ? Ja za dwa tygodnie jadę na wczasy na tydzień tylko jeszcze nie wiem gdzie . 😮
Pozdrawiam Was i miłego dnia życzę .

• Mamusia
buffy85 napisał(a):
Dzień dobry 🙂
słoneczko za oknem, ale coś mam na razie lenia 😉

no ale mam zadanie na najbliższe chwile (albo i trochę dłużej :P) idę malować paznokcie u nóg 🙂 trzymajcie kciuki 😉

też mam dziś taki zamiar 😉
muszę jeszcze jechać oddać aparat foto do serwisu, żeby przed wyjazdem się z nim wyrobić 😉
o 12 idę do kumpeli (od cholestazy 😜 ) małą Zosię przywitać 😁
powinnam jeszcze na usg się umówić... szukam jakiegoś dobrego w słupsku, bo wpadłam na pomysł, że skoro tam będę to mogę zrobić tam, może nawet będzie taniej niż u mnie 😉
i właśnie sobie uświadomiłam, że wyjeżdzam za niespełna 2 tygodnie na cały miesiąc, więc przydałoby się wyprawkę dla malucha skompletować.... 😜

• Mamusia
witam się i ja 🙂

wzięłam sobie dłuższą kąpiel, zjadłam śniadanko i nie wiem za co się wziąć
musiałabym się wybrać odwiedzić koleżankę w szpitalu bo trafiła w sobotę na patologie ciąży - lekarze powiedzieli, że będzie mieć cesarkę i najdalej do piątku zostanie już mamą 🤪
ale jak pomyślę, że mam wyjść na ten upał ...

też stwierdziłam, że biorę się ostro za kompletowanie wyprawki, na początku sierpnia chcę już mieć wszystko i zacząć sobie potem już tylko prać i prasować
w sobotę byliśmy zamówić wózek 🤪
a teraz będę się rozglądać za łóżeczkiem, pościel już mam 🙂

• Mamusia
Dzien Dobry 🙂
ja sie ostatnio meczylam z malowaniem paznokci u stóp - zmachałam sie niesamowicie, ale dalam rade 🙂
od wczoraj len mnie ogarnal, na nic nie mam ochoty, mielismy na wczoraj tyle planow, a nic nie wypalilo, tylko siedzielismy w domu, w zasadzie to ja lezalam caly dzien przed tv 😮 a dzis znow poniedzialek i M. do 17 w pracy a ja sama siedze 🤔

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Pati no wlasnie jaki wózek? Bo my tez juz mamy wstepnie wybrany i raczej przy nim zostaniemy 🙂

A Ty Karola zdecydowana na ten co ostatnio umieszczałaś?? Solaris chyba?? a zastanawiałaś się też pamiętam nad wózkiem 4runner - mogłabyś napisać co przeważyło jednak na stronę solarisa??

zmachałam się nieźle, dzieło sztuki to to nie jest, ale paznokcie pomalowane 😉)) no ale nie podobają mi się ogólnie moje stópki-skórki itp, także trzeba się na pedicure wybrać 🙂