Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
My dzisiaj jedziemy zobaczyć do takiego większego sklepu rzeczy do wyprawki, całą resztę oprócz ubranek, bo mam już sporo. Czyli jakąś butelkę, pieluchy, nożyczki itp. pierdoły 🙂
Zobaczymy co uda się kupić 🙂
Wózek i łóżeczko chcemy kupić pod koniec lipca lub na początku sierpnia.

• Mamusia
Wy to macie dobrze...ja jeszcze nic nie mam dla siebie oprocz troche ciuszkow dla małej nosidelko i fotelik,wanienke,wozek,lozeczko....niby najwazniejsze rzeczy ale i tak sama nie mialam okazji tego kupic bo to wszytsko dostalam 🙂
a ja juz po obiadku....i chyba mojej kruszynce smakowalo,bo zaczela kopac 🙂 zrobilam sobie zółty ser w panierce 🙂 pycha

• Mamusia
dziewczyny... wyjeżdzam na cały lipiec nad morze... będzie to u mnie 7/8 miesiąc (30-34tc)... myślicie, że na wszelki wypadek spakować torbę do szpitala? czy nie ma takiej potrzeby?
tak sobie myślę właśnie i przecież kurcze nigdy nic nie wiadomo 😮

• Mamusia
karolka i buffy my zdecydowaliśmy się na roan model teo, to jest bardzo podobny do 4 runner bo to jego następca, stelaż wygląda identycznie, dodatkowo ma podnoszone oparcie w gondoli bo 4 runnerze tego nie było i jeszcze jedna jakaś funkcja dodatkowo, ale nie pamiętam co to było 🤨 aaa chyba to okienko z moskitiera w budce .... czegoś 4runner nie miał, a w teo jest już
kółka ma łożyskowane i bardzo prosto się je demontuje - jednym naciśnięciem, poza tym sam stelaż po złożeniu zajmuje niewiele miejsca a to też było istotne dla nas
wzieliśmy kolor lavender -
tu jest link http://www.mooby.pl/roan-teo.html
u nas kosztuje 1310 (2w1) + 260 fotelik
a zamawialiśmy teraz bo firma roan z tego co mówiła nam babka w sklepie zamówienia przyjmuje do końca czerwca, jakoś w lipcu mają przerwę urlopową i nie produkują
a potem zamówienia można składać dopiero jakoś w sierpniu, przy czym czasem wózek dostaniesz w 3 dni a czasem trzeba czekać ok. 30 dni, jeśli danego koloru nie mają
a ja chciałam mieć najpóźniej na początku sierpnia wózek, żeby spokojnie m-c odstał, dlatego już teraz zamówiliśmy, to do połowy lipca mieć będziemy i nie będę się stresować, w razie jakbym urodziła wczesniej

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
kurde Inirtam nie mam pojecia, czy warto brac torbe, ale chyba lepiej byc przygotowanym na wszystko 🤪

no właśnie też nie wiem... 😮 w sumie mam wizyte tuż przed wyjazdem i mogłabym lekarza zapytać, ale jak mi powie, że tak a ja nic nie bede miała, to nie wiem czy tak w dwa dni wszystko ogarnę 🥴

ajjjj... im blizej końca, tym mniej mi się chce to wszystko kompletować 😞

• Mamusia
Pati tez go ogladalam 🙂 ale moj M ostatecznie zadecydowal, ze solaris mu sie bardziej podoba,no wiec zostalismy przy tym 🙂 co do koloru to tez mi sie ten fiolet podoba, ale zaczelam myslec o tym, ze w razie jak jednak wykluje sie synek, to warto miec uniwersalny kolor 😉 😜

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Pati tez go ogladalam 🙂 ale moj M ostatecznie zadecydowal, ze solaris mu sie bardziej podoba,no wiec zostalismy przy tym 🙂 co do koloru to tez mi sie ten fiolet podoba, ale zaczelam myslec o tym, ze w razie jak jednak wykluje sie synek, to warto miec uniwersalny kolor 😉 😜

ja tez tak myślałam, ale stwierdziłam, że to jest taka ciemna śliwka z tym popielem i do chłopca też będzie pasowało...chyba
nawet kobitka w sklepie mówiła, że Panie biorą dla dziewczynek częściej fuchsia, a z kolei do chłopców lavender - ponoć te dwie wersje kolorystyczne najpopularniejsze u nich...
i jeszcze ten silver też wybierany często - ale jak dla mnie to ten jest ponury trochę taki ciemny szary z popielem

• Mamusia
Witam się. Na dworze jak dla mnie, masakra...A taki zeszły tydzień był przyjemny 😞 Na dole u rodziców jest chłodno ale my do góry mamy garówę że szok.Na balkonie też nic nie lepiej,nie wiadomo gdzie się schować. Jutro przychodzi malarz i majstry od założenia nowego grzejnika.Wszystko z sypialni musielismy wynieść, całą górę wyłożyć gazetami, kartonami i folią. Wieczorem jeszcze schody zafoliujemy i kuchnie. Puściłam sobie wentylator bo nie daję tu rady 🙂
Jeśli chodzi o wózek to nam się podoba Ballerina
http://ebaby.republika.pl/lether/L2.jpg
Nie wiem czy miałyście z nim do czynienia? Jeśli tak to poproszę o komentarze 🙂
Kurde jak mi się nic nie chce....Musiałabym zaprojektować komandora na całą ścianę do sypialni ale też nie mam weny.....

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
karolka i na te wozki masz -10% dlatego tez ja bym chciala po ten swoj solaris 3w1 jechac do poznania 😁 normlnie kosztuje 1300 cos a z tym rabatem 1200 z czyms 😁
tez pomalowalam paznokcie u stop i juz wiecej sie za to nie wezme 😁

Emi ja zrozumialam, ze ten rabat jest tylko wtedy, gdy zamowisz ten wozek przez ich stronke internetowa. A facet mowil, ze 3 w 1 kosztuje 1500, ja na innych stronach widzialam go za prawie 1700 🤨

ja wlasnie na necie widzialam go ooo
http://www.babyexpert.pl/wozki_wielofunkcyjne/bebetto/solaris/bebetto_solaris_3w1_gondolaspacerowkafotelik_berber_carlo_010_kg.html 🙂

• Mamusia
Pestka wózek prezentuje się super, ale z tego co słyszałam wśród znajomych to niestety jest dosyć ciężki bo stelaż chyba nie jest aluminiowy no i co istotne dla mnie również to nie ma wmontowanej rączki w budce gondoli do przenoszenia, a to się przydaje, bo możesz gondolę wypiąć ze stelaża i np. śpiące w niej dziecko wnieść do domu, bez potrzeby wyjmowania go z niej
a u mnie to na pewno się przyda bo mieszkam na 3 piętrze i stelaż mogę sobie złożony zostawić na dole a dziecko w gondoli wygodnie wnieść
no i po złożeniu stelaż zajmuje trochę więcej miejsca w aucie i nie jestem pewna ale chyba nie ma skrętnych przednich kół
ale na plus wiem, że jest fajnie amortyzowany i można kołysać nim jak ktoś lubi i chce

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
karolka i na te wozki masz -10% dlatego tez ja bym chciala po ten swoj solaris 3w1 jechac do poznania 😁 normlnie kosztuje 1300 cos a z tym rabatem 1200 z czyms 😁

Emi ja zrozumialam, ze ten rabat jest tylko wtedy, gdy zamowisz ten wozek przez ich stronke internetowa. A facet mowil, ze 3 w 1 kosztuje 1500, ja na innych stronach widzialam go za prawie 1700 🤨

http://www.babyexpert.pl/wozki_wielofunkcyjne/bebetto/solaris/bebetto_solaris_3w1_gondolaspacerowkafotelik_berber_carlo_010_kg.html 🙂

no to jeszcze taniej, niz ten facet mowil 🙂

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):

no to jeszcze taniej, niz ten facet mowil 🙂

no widzisz 😁 ja nie przeplace hahaha 😁