Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
nie, no to jeśli jadłaś normalnie, to może faktycznie tamte wyniki jakieś zaburzone były 🙂 oby nie kazali Ci powtarzać tego jeszcze raz 😉
też w przyszłym tygodniu robie mocz i morfologię, no i może to usg przed wyjazdem... zapiszę się na przyszły piątek, więc będzie prawie koniec 29 tygodnia... chyba, że znajdę jakiś dobry gabinet w słupsku albo ustce i wtedy tam zrobiłabym w 31 tygodniu... może też będzie taniej niż u mnie 🙂

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Emi urodził się dokładnie 2 godziny i 10 minut przed terminem :P Bo miałam termin na 9.marca a urodziłam 8.marca o 21:50 😁 😁 😁 I wcale nie był przenoszony ani specjalnie duży,bo ważył 3,5kg

Marylu mnie się wydaje, że to nie dieta a przygotowanie do badania dużo dalo...

• Mamusia
no to nie wiem o czym swiadcza te pomiary i wyniki ze dzieci duze i to o tyle ja to jeszcze zaczelam sie glowic czy czasem zle OM nie podalam no ale co zobaczymy ci powie mi 13 lipca a predzej mam zamiar sie udac na to przykre 4d bo cos mi nie wychodzi polozna nie oddzwania i dupa ale czekam na M zeby poszedl ze mna i pojde do innego lekarza 🙂

• Mamusia
a ja byłam dziś u kumpeli, która dwa tygodnie temu urodziła... poród 3 tygodnie przed terminem... miała mieć wywoływany ze względu na cholestazę, ale nie zdązyli wywołać 🙂 o 9.30 trafiła na porodówkę, ok. 10 min. później odeszły jej wody, a malutka urodziła się o 10.59... nie zdążyła znieczulenia wziąć, bo tak szybko wszystko postępowało 🙂 wymarzony poród, jeśli można tak w ogóle powiedzieć 🙂

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
no to nie wiem o czym swiadcza te pomiary i wyniki ze dzieci duze i to o tyle ja to jeszcze zaczelam sie glowic czy czasem zle OM nie podalam no ale co zobaczymy ci powie mi 13 lipca a predzej mam zamiar sie udac na to przykre 4d bo cos mi nie wychodzi polozna nie oddzwania i dupa ale czekam na M zeby poszedl ze mna i pojde do innego lekarza 🙂

Emi, tak wiele rzeczy ma wpływ na rozwój naszych maluszków, że nie ma co się zastanawiać... moim zdaniem powinnaś sugerować się terminem z OM, a malutka teraz może wyprzedzać, a potem zwolni albo po prostu urodzi się duża 😉 nie zagłębiaj się w to tak bardzo, bo zfiksujesz 😜

Ważne, że jest zdrowa i dobrze się rozwija i lepiej, że większa niz jakby miała byc za mała 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny 😉
my właśnie wróciliśmy do domu... no i odrazu melduje że po wizycie jestem taka podjarana że chodzę ze zdjęciami z usg i nie mogę się napatrzeć na naszego robaczka... 🤪
siedzieliśmy u gin chyba z godzine i zrobił mi za darmo usg 3d 😉 mały waży 940gram i po raz kolejny potwierdził fifolka 😁 uśmiechał się do nas, marszczył czółko no i język wystawiał, i ciągle wpychał kciuka do ust 😁 a mój M był po raz kolejny w szoku, że już taki słodziak z niego 🙂 już chciałabym go przytulić...

a teraz zdycham... tak parno że nie daje rady... idę pod zimny prysznic żeby się troszkę ochłodzić.

• Mamusia
Pestka24 napisał(a):
Kurcze jakbym nie dostała od siory wanienki na stojaku to bym sobie kupiła taki przewijak.
http://allegro.pl/ceba-zestaw-kapielowy-komoda-przewijak-wanienka-n-i2403452122.html
fajna rzecz
Fajna rzecz ale lepsze takie z wanienką wysuwaną, tak jak to: http://allegro.pl/wanienka-komoda-kapielowa-open-pratic-primi-sogni-i2398765420.html tylko że tu i cena wyższa niestety.No i u nas też nie ma na to miejsca...

• Mamusia
Iza no to pieknie 🙂 bedzie maly przystojniaczek 🙂

A co do tego przewijaka, to troche zbedny gadzet - moim zdaniem oczywiscie 🙂 tzn jesli ktos ma mnostwo miejsca, to czemu nie, ale teraz wymyslaja takie rzeczy, ktore spokojnie mozna zastapic starymi sprawdzonymi sposobami 🙂 my dostalismy od znajomych przewijak na nozkach z jedna półeczka, ale raczej nie bedziemy go uzywac, tylko taki zwykly na łóżeczko lub komode 🙂

• Mamusia
Właśnie Karolciu jak ktoś ma dużą łazienkę to może sobie spokojnie taką komodę kąpielową postawić i tam wszystkie kosmetyki dla Maleństwa, pampersy itd. A że u nas miejsca brak i kąpiele będą w pokoju, to na wszystkie te akcesoria muszę znaleźć miejsce w szafie.

• Mamusia
Doti napisał(a):
Właśnie Karolciu jak ktoś ma dużą łazienkę to może sobie spokojnie taką komodę kąpielową postawić i tam wszystkie kosmetyki dla Maleństwa, pampersy itd. A że u nas miejsca brak i kąpiele będą w pokoju, to na wszystkie te akcesoria muszę znaleźć miejsce w szafie.

ja mam podobnie... w łazience będe albo ja albo wanienka 😉 hehe... i tez kąpiele w pokoju... myślę, że pewnie od razu tą wanienka 100cm kupimy, to będzie też troche na dłużej i na co dzień będzie stała pod prysznicem