Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
o matko!! duzo masz!! w porównaniu do mnie 😜 hehe 😉
mi brakuje jeszcze materaca do łożeczka, obcinaczki i inne tego typu rzeczy tez musze kupic, kocyki, pieluchy hehe... wolę nie wymieniać, bo zaczyna mnie to przerazać 🤪 hehe... chyba pora zacząć co nieco ogarniac 🙂

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wróciłam... Zgłupiałam zupełnie, bo dziś wyniki wyszły super i żadnej cukrzycy nie ma.... 😮 😮 😮

Emila wyślij tego swojego do sklepu i sadź mu głowę pod budkę wózka i niech tak z pięć minut posiedzi - zobaczymy czy będzie mógł oddychać takim smrodem :P
Jeśli chodzi o zakupy, to ja mam całą listę gotową i jeszcze jakieś 400zł trzeba wydać żeby było wszystko co dla Dzidzi potrzebne....

• Mamusia
ja kocyki dostalam 😁 2 od mamy 1 od tesciowej a jeden taki co poloze na materac kupilam w ikeii za 9.90 polarowy duzy 😁 i na to przescieradlo 😁 do lozeczka musze dokupic posciel kolderke aaa i zapomnialam podusie tez mam 😁 w ikeii za 9.90 byly ale to wezme do wozka a mysle ze na allegro zamowie komplet z koldra 😁 chcialabym baldachim czy jak to tam 😁 ochraniacz 😁 i karuzele 😁 no i pokrowce na przewijak 😁
przewijak kupilam nowy za 43 zl 😁

• Mamusia
Doti napisał(a):
Wróciłam... Zgłupiałam zupełnie, bo dziś wyniki wyszły super i żadnej cukrzycy nie ma.... 😮 😮 😮

Emila wyślij tego swojego do sklepu i sadź mu głowę pod budkę wózka i niech tak z pięć minut posiedzi - zobaczymy czy będzie mógł oddychać takim smrodem :P
Jeśli chodzi o zakupy, to ja mam całą listę gotową i jeszcze jakieś 400zł trzeba wydać żeby było wszystko co dla Dzidzi potrzebne....

hahah doti wyobraz sobie ze wkleilam mu na gg ten fragment zeby wsadzic mu glowe pod budke 😁 i powiedzialam ze zostal zjeba** za ten pomysl 😁
doti no to super moze i nie masz tej cukrzycy bo sadze ze jak bys ja miala to by wynik nie bylby jakis super 😮

• Mamusia
Doti to tylko się cieszyć tymi wynikami.
Inirtam ja bym spakowała tą torbę , ja zamierzam od 35 tygodnia mieć już pod ręką .
Ja byłam na godzinnym spacerku z córką i poopalałam się z dwie godzinki na balkonie .
Muszę opalić troszeczkę ten brzusio bo ostatnio go zakrywałam ręcznikiem i taki biały w porównaniu do całego ciała . Zresztą uważam ,że opalone ciało zdrowiej i ładniej wygląda zwłaszcza z tą piłeczką z przodu.
Nie zamierzam się nad morzem chować przed ludzmi w sukienki czy pareo więc jakoś muszę wyglądać 😜

• Mamusia
całe szczęście udało mi się zasnąć i na obiad obudzić 😉 inaczej przez ostatnie 2 godizny ciągle bym jadła.
initram jak już wpadłaś na ten pomysł żeby wziąć torbę, to musisz spakować- inaczej będziesz wciąż myśleć że powinnaś ją mieć przy sobie.
Ja chyba też usiądę jutro na necie i pozamawiam kilka rzeczy bo zaczynam się stresować:/

• Mamusia
a ja nogi tylko opalam... gęba sama się opali, podobnie jak ręce, a brzunio będę chować, co by małemu za gorąco nie było... najbardziej to pasowałoby, żeby przez wakacje pogoda była jak w zeszłym tygodniu... odpowiednio ciepło, troche pochmurno, ale bez deszczu 😉

• Mamusia
Mixi no cieszę się...tylko jakoś tak zgłupiałam jak odebrałam wyniki :P Porównanie mam takie:
Poprzednie badanie:
Glukoza na czczo: 5,19 (3,30-5,50)
Glukoza po 2h: 8,66 (poniżej 7,80)
Aktualne badanie:
Glukoza na czczo: 3,9 (3,90-6,10)mmol/l
Glukoza po 2h: 5,9 (6,70-7,80) mmol/l

• Mamusia
Nie stosowałam konkretnej diety, tylko starałam się podstawowe zasady wprowadzić. Poza tym tamto badanie miałam robione zaraz po wizycie na izbie z tymi bólami a u mnie stres powoduje obżarstwo więc byłam ciągle godna. A teraz wcale tyle nie jem. Poza tym przekąski słodkie staram się zamiast słodkiego ciastka zjeść np. marchewkę, ale nie zawsze mi się to udaje. W sumie to jadłam tak jak zawsze tylko mniej podjadania i niezdrowych przekąsek. No i z racji temperatur więcej piję...
Też mi się nie wydaje żeby po 2 tygodniach "diety" cukrzyca się cofnęła....

• Mamusia
doti co to CRP i ono chyba nie jest refundowane czy sie myle ?
mi sie wydaje ze albo ta stwierdzona cukrzyca byla pomylka i wcale jej nie bylo albo nie wiem a co do wielkosci twojej myszki bo z tego co pamietam to pisalas ze tez jest duza jak na 30tc to wydaje mi sie ze cukrzyca tutaj nic nie stworzyla skoro nagle wyszloby ze jej nie ma 🙂 no ale ja lekarzem nie jestem 😁

• Mamusia
Emila mój synuś też był na tym etapie ciąży o 2 tygodnie większy a wtedy żadna cukrzyca mi nie wyszła....
CRP to badanie krwi, które ma wykryć ewentualny przewlekły stan zapalny w organizmie. Ja póki co wszystkie badania miałam refundowane więc nie wydaje mi się żebym musiała za nie płacić. A nawet jeśli to cena jest mniej więcej taka sama jak za zwykłą morfologię czyli 12-15zł.