Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień dobry. Jestem po glukozie, wyniki popołudniu. Tym razem całą noc nic nie jadłam i tylko wodę piłam i latałam siku.... Ciężko było głód przetrzymać ale jakoś się udało. Teraz leżę z syneczkiem bo muszę odpocząć po siedzeniu...
A mój synuś właśnie przytula się do mnie i mówi "mamuś, też cię kocham!" To jest właśnie najpiękniejsze w byciu mamą - drę się, karam, zabraniam a i tak dziecko do mnie przychodzi i mówi że mnie kocha... Tatuś na wszystko pozwala ale mało czasu ma dla dziecka i jemu dziecko nie mówi takich miłych rzeczy 🙂 Co najwyżej piłką go po głowie rzuci hihihi
Zapowiada się znów nieziemski upał.......

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam sie i ja 🙂 wyspana w koncu 😁 znowu mnie chwycil ten bol w nocy jak chcialam nogi wyprostowac 😞 tym razem silnijeszy niz przy chodzeniu 😞
a ja jutro ide na badania 😁 ciekawa jestem morfologii 😁
mielismy z M jechac do Sopotu na poczatku lipca ale stwierdzilam ze poki co nie stac nas na to 😁 ze te pieniadze mozna inaczej zagospodarowac 😁
isa udanej wizyty 😁

• Mamusia
co do wagi to ja mam już 8kg do przodu... i zobaczymy co mi lekarz powie dzisiaj na wizycie jak wskoczę mu na wagę 😁
już się nie mogę doczekać tej 16tej... właśnie mój M dzwonił że urywa się z pracy żeby pójść ze mną do gin 🙂 on chyba nigdy nie odpuści... musi być i koniec 😁

ale upał... 😮

• Mamusia
buffy85 napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Pati no wlasnie jaki wózek? Bo my tez juz mamy wstepnie wybrany i raczej przy nim zostaniemy 🙂

A Ty Karola zdecydowana na ten co ostatnio umieszczałaś?? Solaris chyba?? a zastanawiałaś się też pamiętam nad wózkiem 4runner - mogłabyś napisać co przeważyło jednak na stronę solarisa??

a no musze przyznac, ze te wózki jak dla mnie sa prawie identyczne 🙂 obejrzelismy i ten i ten i stwierdzilismy, ze solaris jednak 🙂 stelaz solarisa zmiesci sie do seicento bez sciagania kola, a to dla nas bardzo wazne, bo takie autko wlasnie mamy 😁 cenowo malo co sie róznily, bo solaris jakos 1189 zł, a 4runner 1350 zł, ale to wersja 2 w 1.

• Mamusia
Ja chyba się zdecyduję na ten wózek
http://www.maked.pl/wozekglebokospacerowyfotelikluckynr3-p-1598.html?zenid=160a0ccb4ccde149a85ee7c4a3767b84

Kolor myślę ,żeby wziąść ten zielonkawy lub fioletowy.
Wózek u mnie w hurtowni jest za 1300. 3w1 więc cena przystępna no i gondola duża , a to najważniejsze dla naszych pociech bo zimą w kombinezonikach ,żeby im za ciasno nie było.

• Mamusia
Witam się i ja 🙂
Isa udanej wizyty i super że M taki zaangażowany i nie odpuszcza 🤪
A moja mała w brzuszku chyba z siostrą ćwiczy hop hop bo skaczą razem tyle że jedna po łóżku a druga po pęcherzu 😉
Ach Doti rozumiem cię całkowicie nie ma nic piękniejszego niż bezinteresowna miłość dziecka 😁 i trzymam kciuki żeby ci ta glukoza lepiej wyszła.

• Mamusia
Hejka dziewczynki 🙂 My wczoraj od rana do wieczora w podrozy 🙂 i sie tak najdalam ze masakra grill:P przyjechalismy cos okolo 23 i odrazu do spania...przespalam cala noc twardo tylko przerwy na sikanie ale odrazu zasypialam 🙂 wiec chcialabym tak zawsze juz sie wysypiac 🙂 tzn wiem ze we wrzesniu to mozliwe nie bedzie ale kto wie,moze akurat Nasza malutka nie bedzie sie czesto w nocy budzic...dzis Bartek zanim wstalismy polozyl reke na moim brzuszku a mała go tak kopła ze sie wkurzyl 😁 żartobliwie i mowi osz Ty moja córeczko tak Tatę kopać...to aż miło się robi 🙂 ale to był na prawde mocny kop 🙂 teraz już wyczuwam jak mała jest ułozona...bo pod pępkiem mnie łupie rączkami a wysoko nad pępkiem nożkami 🙂 dzisiaj dzwonie do tego Szymanskiego z Polnej i zobaczymy co tam z tą Łodzią....dziś upał 30 stopni w cieniu ma byc...ale wczoraj Bartek mi kupil wiatrak wiec teraz upaly straszne mi nie beda 🙂

• Mamusia
tez wczoraj wiatrak kupilismy 😁 w biedronie 😁 😁 😁 szału nie ma ale jest wystarczajacy i na klipsie wiec mozna go powiesic 😉

pomalowałam pazury u rak i u nog... o ile rece jakos wygladaja, to stopy wolaja o pomste do nieba, hehe... no nic, tak musi zostac narazie 😜 wiec dzis skary i tenisowki 😁 a potem moze sie do kolezanki na pedicure wybiore...
z aparatem do serwisu wyslalam M.. serwis w centrum, wiec nie mialabym jak zaparkowac nawet, a nie chce mi sie tramwajem w ten upal jechac 😮

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Mixi fajny wózek 🙂 ładnie sie prezentuje. Ja tez patrze na wielkosc gondoli, bo niektore wozki sa ladne, ale strasznie malutkie, a ja mysle, ze moja dzidzia bedzie dluga 😉

no wlasnie tez mi sie wydaje, ze to wazne... wczoraj spotkalam na spacerze znajomą, urodzila 28 lutego, wiec maluch ma nieco ponad 3m i juz ledwo sie w gondoli miesci... ciasno, nie ma jak nozkam wierzgac... lepiej większą kupić... nie w sumie jaka jest ta mojej siostry, ktora dostane i trudno mi porównac cokolwiek, bo ani jedna ani druga w wózku jezdzic nie chciala 😉

• Mamusia
Dzięki Karolka za opinię 😉
ja tez bym chciała coś małego, bo my yarisa mamy więc bagażnik malutki 😉 ale z drugiej strony właśnie ta duża gondola jest ważna, no i szukamy jakby to pogodzić 🙂

właśnie się walnęłam w biurko w moje świeżo pomalowane paznokcie :/ i jeden paznokieć połamany 😞 esz...

• Mamusia
Buffy prosze bardzo 😉 Emilia mi uswiadomila, ze prezentacja tego wozka byla na konferencji w maju i wielu sie podobal 🙂 ja oczywiscie nie skojarzylam, ze o ten sam wozek chodzi 😁 😁 dopiero wyciagnelam teczke z konferencji i zobaczylam ze rzeczywiscie to ten sam 😁

• Mamusia
ale mam dzisiaj pomysł na obiadek dla siebie...ziemniaki młode z kalafiorkiem a jutro Bartek ma wolne wiec dzis wieczorem zrobie mielone z pieczarkami i serem a jutro ziemniaczki młodziutkie takie wyczyszczone w mundurkach ugotowane i potem smażone w tych mundurkach na tym oleju z mielonego podobno pyszne...wczoraj ciocia dała mi ten przepis 🙂 no i oczywiscie koperek 🙂 a dzis na kolacje szpinak z serem żółtym mmmm 😁

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
karolka i na te wozki masz -10% dlatego tez ja bym chciala po ten swoj solaris 3w1 jechac do poznania 😁 normlnie kosztuje 1300 cos a z tym rabatem 1200 z czyms 😁
tez pomalowalam paznokcie u stop i juz wiecej sie za to nie wezme 😁

Emi ja zrozumialam, ze ten rabat jest tylko wtedy, gdy zamowisz ten wozek przez ich stronke internetowa. A facet mowil, ze 3 w 1 kosztuje 1500, ja na innych stronach widzialam go za prawie 1700 🤨

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂
Ja dzisiaj od 4:00 nie mogłam spać, jakiś wewnętrzny stres czułam... nie wiem o co chodziło.
Widzę,że dzisiaj o wózkach piszecie, my jesteśmy zdecydowani na Graco Symbio czarny- Moon, od samego początku, jakoś nic innego mi nie wpadło mi w oko 🙂
Powiedzcie jak wam się podoba?

• Mamusia
Madzia1988 napisał(a):
Cześć dziewczyny 🙂
Ja dzisiaj od 4:00 nie mogłam spać, jakiś wewnętrzny stres czułam... nie wiem o co chodziło.
Widzę,że dzisiaj o wózkach piszecie, my jesteśmy zdecydowani na Graco Symbio czarny- Moon, od samego początku, jakoś nic innego mi nie wpadło mi w oko 🙂
Powiedzcie jak wam się podoba?

Fajnie wyglada, tylko czarny to taki ponury, ja wybralabym inny kolor - chociazby szary, ale moon to moon 🙂

• Mamusia
Hej laski!
Mi dziś ciężko się ogarnąć. Od rana ciągle jestem głodna, pochłonęłam już kanapki, ciasto i teraz płatki:/ i wciąż mam ochotę na więcej !?!?
isa i initram gratuluje zdanych egzaminow i obrony 😉

ja wciąż byłam przekonana że zacznę kompletować wyprawkę po przeprowadzce, ale jak już jesteśmy na nowym- napadła mnie jakaś niechęć do zakupów 😞 juz nie wspomne o wyborze wózka, chyba nigdy sie nie zdecyduje na jakis 😞

madzia1988 symbio tez mi się podoba, ale z tego co pamietam ma hamulec reczny i maly koszyk pod gondola- a ja bym chciała zwykly hamulec i duzy kosz:/

• Mamusia
No niestety zakupy nas czekają lada chwila i pakowanie toreb do szpitala 🤪
A ja nic nie mam dla siebie nie mówiąć o małej 😮
Lista zakupowa gdzieś była ,ale mi się zawieruszyła 🙂
Ja wózek to może zakupię w lipcu , muszę zamówić kolor bo w sklepie tylko błękitny ,a to się też czeka z dwa , trzy tygodnie no i żeby zdążył wywietrzeć od tego zapachu nowości.