Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dziewczyny trzymajcie mnie!!!! Mam dziś jeden z tych dni kiedy emocje buzują gdzieś pod sufitem i mam wrażenie że wybuchnę! Wszystko mnie wkurza, mam wrażenie że wszyscy są przeciwko mnie i nic nie idzie tak jak powinno! Jest dopiero 10:30 a ja już mam dość na dziś! 😠 😠 😞 😞 😞 😞 😞 😞

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Doti dasz radę! 🙂 wierzę w Ciebie!

Marylu ja ostatnio też tak czułam jakby mały za mocno mnie kopał... ale teraz nastały nagle upały i pewnie i on zmęczony bo tylko mnie smyra leciutko, jak nie po żebrach to po pęcherzu 😁

• Mamusia
Doti trzymaj się i nie wybuchaj 🙂 malemu też pewnie doskwierają te upały i jest marudny nie ma co się dziwić my dorosli mamy dość , a co dopiero dziecko.
Ja mogę się podzielić słoneczkiem mam go ,aż za dużo.
Idę skrobać ziemniaczki , a mój domek zarasta brudem za nic nie mogę się wziąść za sprzątanie jakoś wszystko jest ważniejsze 🤪

• Mamusia
Doti nie denerwuj się, każdy czasami ma gorszy dzień, może to przez to,że słabo się wyspałaś i chodzisz nerwowa. Tez tak czasami mam.
My wczoraj byliśmy w sklepie z akcesoriami dla dzieci, potwierdziliśmy swój wybór co do wózka, wybraliśmy wstępnie pościel i inne gadżety, trzeba będzie tylko któregoś dnia się wybrać i wszystko kupić hurtowo 🙂
Mam do was jeszcze takie pytanie, czy zauważyłyście, że wasze maluchy stały się trochę mniej aktywne? Bo ja od tygodnia obserwuję,że synuś mniej się rusza, niż np. 2 tygodnie temu i troche się zaczynam martwić. ?!
Na szczęście w czwartek idziemy do ginki, i wszystko sprawdzimy 🙂

• Mamusia
Madzia mój mały ostatnio był strasznie rozbrykany... czasami aż narzekałam 😁 a teraz odkąd doskwierają upały zrobił się strasznie leniwy...
wczoraj byłam u lekarza i mu o tym powiedziałam... i dowiedziałam się że dziecko w brzuchu reaguje na pogodę tak jak i my... czyli ma prawo przestać intensywnie się ruszać... i sobie leniuchuje 🙂

• Mamusia
A propos wyprawki, to miałam straszny problem żeby kupić jakieś ładne pajace dla synka, żeby nie wyglądały jak piżamka, bo już mam. I przeglądając na allegro ubranka, natknęłam się na angielską firmę Babaluno. Nie mogłam za bardzo nigdzie znaleźć opinii na temat tej firmy, ąż wczoraj natknęłam się na jeden pajac tej firmy w sklepie. Powiem szczerze,że bardzo dobry gatunek bawełny, może nie są najtańsze, ale wzory za to śliczne i w fajnych kolorkach. Więc jak któraś z was będzie kompletować wyprawkę, to śmiało można kupować 🙂

• Mamusia
Madzia dobrze wiedzieć o takich firmach. Bo niby wszystkie ubranka z bawełny ale jednak gatunkiem się różnią.
Ja właśnie zamówiłam kilka ciuszków w gapie, jest przecena i jeszcze dodatkowe 25%off. 😜
Mam nadzieje, że z ciuszkami się rozkręce i wieczorem dam radę coś z wyprawki zamówić 🤢

• Mamusia
buffy85 napisał(a):
isa8 napisał(a):
ja czytam różne opinie... laktator elektryczny czy ręczny... wanienka zwykła czy autonomiczna itp... żeby tylko jechać i kupić a nie zastanawiać się w sklepie 😉

i jakie wnioski??

powiem tak, opinie są mega zróżnicowane...
laktator elektryczny u jednej kobiety się sprawdzał u drugiej nie... ale zauważyłam że ręczny jest bardziej polecany więc co do laktatoru to już wiem że zakupie napewno ręczny...
i co do wanienek też są różne opinie... jedna chwali sobie autonomiczną a druga zwykłą... więc chyba kupię zwykłą ale już większą żeby dwa razy nie pchać się w koszta...

• Mamusia
No właśnie nad laktatorem się jeszcze zastanawiam... ale chyba też się na ręczny zdecyduje...
aczkolwiek na razie chyba nie kupuję wcale - wybiorę sobie tylko jaki i najwyżej mąż po porodzie kupi jak będzie taka potrzeba...
a wanienkę to też wybierzemy zwykłą, od razu dużą 🙂

• Mamusia
Kurczę, wy już sobie zamawiacie różne rzeczy... a ja siedzę i podpatruję 😉 Obiecałam sobie, że do tego wesela za 2 tyg nic jeszcze nie kupuję, bo chcę najpierw zobaczyć czy rodzina nam może coś podrzuci... A poza tym ja tak strasznie rozrzutnie kupuję 😞 jedno co postanowiłam to że pojazd dla synka wybierze tata 🙃 niech też się postara 😁 w końcu to będą pierwsze cztery kółka dla małego... Na razie zmieniliśmy auto na większe, a dziś odebrałam dostawę opon do nowego autka... leżą teraz 4 w przedpokoju 😮

Mam takie dziwne kłucie w kroku... Jak siedzę albo leżę... Poczułam to w nocy, teraz nie chce przejść. Ostatnio miałam tak po wizycie u gina jak mnie wybadał, wtedy przeszło, mam nadzieję, że teraz też minie 🥴

• Mamusia
Ja od razu kupie laktator ale też ręczny, oglądałam tommee tippee i wydaje mi się całkiem sensowny.
Rozmawiałam z koleżanką, która urodziła córeczkę tydzień temu i mówiła,że laktator bardzo się przydał mimo tego, że karmi piersią. Pierwszy raz gdy nie miała pokarmu na samym początku, żeby pobudzić laktację, a później przy nawale pokarmu. Więc do wyprawki na pewno go dołączę, jak sie nie przyda to najwyżej sprzedam.

• Mamusia
ja tak jak buffy, wybiorę laktator ale kupimy go dopiero jak będzie potrzeba. Moja sis ma avent elektryczny, i zawsze tylko korzystała z niego jak z ręcznego. Nigdy nawet nie spróbowała tej funkcji elektrycznej:/ najwyraźniej ręczny jest wystarczający. Zresztą ręczne laktatory nie są drogie, więc jeśli się okaże, że trzeba masowo ściągać mleko można go zamienić na elektryczny. Gorzej z zakupem elektrycznego i nie używaniem go.
I wanna dla mnie też zwykła!
Widziałyście nowe cudo jakim jest wiadro do kąpieli? http://www.google.co.uk/search?sugexp=chrome,mod%3D0&q=wiadrko+do+mycia+dzieci&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=4FHgT4fHCpO48gOP3OGVDw&biw=1024&bih=509&sei=41HgT9eXGtGu8QPA55yYDw