Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Emila nie ma co panikowac, to nie sa duze spadki... sama dieta powinnas sobie ladnie je podniesc...

Ja mam hematokryt 30.. a hemoglobine jedyne 6.
Poki co nosze recepte na zelazo przy sobie i jakos nie moge dotrzec zeby ja wykupic...

A co do skurczy lydek to bol jest niesamowity.. ja mialam ostatnie dwa skurcze chyba 3 dni temu, a do dzisiaj mam lydke twarda i nie moge jej dotknac ;//

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
inirtam napisał(a):
powiedz, ze jak będzie niegrzeczny, to pobawicie się w indian.. i on będzie Twoim jeńcem przywiązanym do drzewa 😜 😉

hahah niezle 😁 to juz wiemy jakie zabawy bedziesz praktykowala hahahah 😁

dobry pedagog ze mnie 😁 😁 😁 i wychowawca, hehe 😜

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Emila nie ma co panikowac, to nie sa duze spadki... sama dieta powinnas sobie ladnie je podniesc...

Ja mam hematokryt 30.. a hemoglobine jedyne 6.
Poki co nosze recepte na zelazo przy sobie i jakos nie moge dotrzec zeby ja wykupic...

A co do skurczy lydek to bol jest niesamowity.. ja mialam ostatnie dwa skurcze chyba 3 dni temu, a do dzisiaj mam lydke twarda i nie moge jej dotknac ;//

to ladnie się bujasz z tym żelazem 😜, bo hgb 6 to tak w polowie stawki 😜

• Mamusia
Ja jutro idę rano do laboratorium, zobaczymy co mi wyjdzie.
Jak do tej pory nie miałam problemów z wynikami, zawsze dobrze wszystko wychodziło.
inirtam, chwaliłaś się obiadkiem to i ja powiem co dzisiaj u mnie. Tak więc pierś grillowana z młodymi ziemniakami, kalafior z bułką tartą i mizeria 🙂 Tylko dopiero ok. 18, bo o 17 kończę pracę.

• Mamusia
a u mnie dzisiaj termometr wskazuje 35 stopni 😮 tak jak i wczoraj... i zero wiaterku...
już 3 raz brałam chłodny prysznic... można zdechnąć!
mój M właśnie wrócił i mamy zamiar przynieść wiatrak do pokoju bo inaczej to się wysiedzieć nie da 🤢

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
Doti to lepiej uwazaj na siebie bo kurcze te twoje czeste bole.. zeby malej nie zachcialo sie za szybko wyskoczyc z tego wszystkiego ja postawilam na renie te mietowe plyny mnie odrzucaja jakos 😮
powiedzccie mi po czym mozna poznac bakterie w moczu chodzi mi o wyniki?

podwyzszone leukocyty 😉

• Mamusia
nie chcialabym miec bakterii w moczu poki co wrazenia odnosnie tej mozliwej anemi w zupelnosci mi wystarcza 🙂
ja sie troche ucieszylam jak lekarz powiedzial ze mala duza jak na ten 32 tc chcialabym zeby urodzila sie predzej ale zeby zdrowa byla 😁 chociaz za bardzo niech sie tez lepiej nie spieszy 🙂 a z drugiej strony nie bire tego do siebie bo z mojego gin to niezly krejzol na szczescie M zdecydowal sie na prywatna wizyte jak tylko wroci 🙂

• Mamusia
Ja już dzisiaj nie dam rady ;( ;( ;( Dziecko nie chce się bawić normalnie, zamiast tego skacze po łóżku i kopie mnie po brzuchu, drze się bo chce do taty a jego nie ma bo pojechał na pogrzeb 😞 Szlag mnie trafia i po prostu nie daję rady ;( ;( ;(

• Mamusia
Witam. Emi,tylko nie pokazuj wyników babci i ciotce bo powiedzą wiesz co....Ale chyba rzeczywiście powinnaś zmienić swoje nawyki żywiniowe w tym wypadku.Odstawić colę,zmniejszyć czestotliwosc jadania hot-dogów, zapiekanek i innych fast-foodów,nic w tym dobrego a dzidzia musi mieć te dobre składniki odżywcze.Jak nie dostarczysz ich z jedzeniem to będzie ściągać je z Ciebie a wtedy może nie być dobrze.
Ja od ostatniej wizyty pilnuję się bardzo.Nie tylko jeśli chodzi o ilość i częstotliwość jedzenia ale też o jakość. Dziś miałam na obiad zupę z wszystkich warzyw jakie nam wyrosły w ogródku 🙂 mniam. Zupę chińska chyba jadłam ostatnio w 3 miesiącu ciąży i przez całą ciąże dwie tylko zjadłam.
Kurde miałam często i dużo leżeć a jak tu leżeć jak malarz był,musiałam doprowadzić kuchnię do ładu bo w niej już skończył.Pozbierałam gazety z podłóg, umyłam podłogi, wszystkie szafki powycierałam, nawet wytrzepałam dywan.W kuchni lśni, jutro może skończy sypialnię 🙂 W czwartek chyba pojedziemy oglądnąć łóżka małżeńskie. Ceny pewnie zabijają, pewnie z dwa koła...Materac droższy od łóżka 🙂Niestety przewaznie są 160x200 a my chcemy 180x200 bo moj M narzeka że walę się na jego połowę 🙂 on jeszcze nie wie że tak czy tak, będę to robić 🙂 hihi

Doti współczuje Ci,masz te bóle a na dodatek takie małe dziecko. Ja nie odważyłabym się na drugie tak wcześnie, ale niektórzy nawet wcześniej mają, podziwiam, dajesz radę, jeszcze trochę i urodzisz i pozbędziesz się tych bóli.

• Mamusia
Pestka Ty też nieźle dziś się napracowałaś! 🙂
Ta Twoja zupka warzywna nieźle brzmi, może za kilka dni sobię zrobię. Bo na dziś i jutro obiad już zaplanowany.
JA też teraz chciałąm łóżko 180x200 ale mój M się uparł że za duże i musieliśmy wziąść 160x200 😞 ale szczerze to już jest całkiem wygodne 🙂 tylko że jak Krzyś podrośnie pewnie będzie do nas wskakiwał i wtedy może zrobić się ciasno 🙂

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
Pestka Ty też nieźle dziś się napracowałaś! 🙂
Ta Twoja zupka warzywna nieźle brzmi, może za kilka dni sobię zrobię. Bo na dziś i jutro obiad już zaplanowany.
JA też teraz chciałąm łóżko 180x200 ale mój M się uparł że za duże i musieliśmy wziąść 160x200 😞 ale szczerze to już jest całkiem wygodne 🙂 tylko że jak Krzyś podrośnie pewnie będzie do nas wskakiwał i wtedy może zrobić się ciasno 🙂

Dokładnie, tak dziś M powiedział ,że tymbardziej że Nikola będzie do nas włazić do wyra to z tego względu też musi być szersze 🙂
Zupka mniammm 🙂

• Mamusia
doti wyplacz sie ulzy ci bidulko nasza 😞
pestka w tym sens ze jadam tez normalnie obiady miesko ziemniaczki kapustke kalafriowa fasole marchewke z groszkiem co nie tylko surowki zupy tez jem a te hot dogi czy zapiekanki to tak jak mi sie chce kolajce zawsze tez normalna kanapeczki albo jakies owoce popijajac jogurt i tak odzywiam sie lepiej niz przed ciaza wiecej rzeczy polubilam i apetyt mi sie zmienil od dzisiaj odstawiam cole zakupilam juz sobie wode. Niestety wciaz jest duzo warzyw ktorych za zadne pieniadze nie rusze a jak gdzies je poczuje to moze to wydawac sie smieszne ale najnormalniej mam odruch wymiotny tj. przy ogorki swiezym 😮 i nie cierpie np. smietany wiec mizerie czy rozne inne odpadaja sam jej zapach mnie odgania.
Bylam z babcia w tesco i kupilam ananasa swiezego 1,50 za kg 🤪 ale bede jadla i do tego truskaweczki 🤪 wiec dzisiaj tak bedzie wygladala moja kolacja 😁
z czego chcialam podkreslic iz na poczatku ciazy lekarz nie dowierzal ze mozna miec tak piekne wynik 🙂