Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
odebralam wyniki morfologi
hemoglobina spadla 10.9 wart.ref 11.5-16.5
hemokryty (HCT) 30.5 wart.ref 35.0-55.0
erytocyty ponizej normy
leukocyty podwyzszone
granulocyty podwyzszone
odsetek limfocytow ponizej normy
najbardziej mnie zaniepokoila ta hemoglobina mozecie mi powiedziec co o tym sadzicie?

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
też widziałam to wiadro i tak jak mixidixi pisze... za nogi i chlup do wody 😁 na długo to wiadro to nie posłuży... maleństwo szybko urośnie i znowu trzeba kupować wanienkę... zbędny koszt, a teraz wszystko niby jest anty-kolkowe... ciekawe ile w tym prawdy 🤨

• Mamusia
Bez sensu jest to wiadro 😮 biedny dzieciaczek tam siedzi sobie i nawet nie ma miejsca na jego namydlenie, bądź nawet poszczenie kaczuszki 😉zastanawia mnie tylko jak kapac w tym maluszka jak on nawet glowy w pionie sam nie umie trzymac jeszcze? No chyba, ze to dla wiekszych dzieci jest 🙂

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
czy moja hemoglobina moze swiadczyc o anemi? 😮

Emi jesli hemoglobina i hematokryt jest ponizej normy, to masz anemie...

aha no to swietnie tylko skad ona sie wziela;/ na ostatnim etapie ciazy

z tego co sie orientuje wlasnie ostatni etap ciazy jest najbardziej wyniszczajacy organizm matki, bo dzidzia potrzebuje wiecej skladnikow z Twojego organizmu a Ty nie nadążasz z dostarczaniem dla siebie i malucha wystarczajacych wartosci odzywczych.

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
czy moja hemoglobina moze swiadczyc o anemi? 😮
Emi jesli hemoglobina i hematokryt jest ponizej normy, to masz anemie...
aha no to swietnie tylko skad ona sie wziela;/ na ostatnim etapie ciazy
z tego co sie orientuje wlasnie ostatni etap ciazy jest najbardziej wyniszczajacy organizm matki, bo dzidzia potrzebuje wiecej skladnikow z Twojego organizmu a Ty nie nadążasz z dostarczaniem dla siebie i malucha wystarczajacych wartosci odzywczych.
Coś w tym jest bo mi zaczęły się paznokcie łamać i włosy wypadać niedawno :/

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
ale to i tak dziwne uczucie dowiedziec se ze cos ci dolega w tej ciazy a wizyte mam 13 lipca jutro do niego biegne wrecz poczytalam o tej anemi i zadnych niepokojacych objaw nie mialam.. no moze ostatnio gdzie bym odplynela na chwile ale tak to czuje sie zdrowa jak ryba

niekoniecznie musisz miec objawy 🙂 ja tez zadnych nie mam, tylko wszystko wychodzi w morfologii.

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
ale to i tak dziwne uczucie dowiedziec se ze cos ci dolega w tej ciazy a wizyte mam 13 lipca jutro do niego biegne wrecz poczytalam o tej anemi i zadnych niepokojacych objaw nie mialam.. no moze ostatnio gdzie bym odplynela na chwile ale tak to czuje sie zdrowa jak ryba

dobrze że czujesz się ok. Teraz tylko żelazo i będzie wszystko ok!

• Mamusia
No niestety brzuszkowe pasożytki ciągną z nas wszystko co najlepsze 😁
I dla nas już nic nie zostaje , mi się wczoraj ukruszył ząbek na kiszonym ogórku , który był miękki jak masełko i też byłam w szoku 🤪
Ale na razie nie boli więc nie mam zamiaru się stresować dentystą 😉

• Mamusia
Ja też mam za mało hemoglobiny... Emilia nie martw się, z tym jest tak, że dziecko Tobie zabierze żelazo czy co mu tam potrzebne, a dla Ciebie zabraknie, ale dzidzia ma wszystko co potrzebuje 😁 Tak to mądrze natura wymyśliła. Jak pytałam lekarza czemu czasem prawie mdleje, to powiedział, że krew idzie do miednicy, a brakuje jej na ukrwienie głowy i dlatego mi słabo. Teraz miednica jest ważniejsza od mojej głowy!! 🤪

• Mamusia
O brak ukrwienia tłumaczy głupkowate zachowania 😁
Zawsze to jakieś wytłumaczenie , powiem mężowi ,że teraz z min nie mogę mądrze gadać bo krew mam w miednicy i niech poczeka ,aż wróci do głowy 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁
Ale by pomyślał ,że całkiem mi odwaliło. 🤪

• Mamusia
moja dentystka tez mi dzis mowila, ze te problemy z zebem to mam od ciazy 🤨 dzis mi go na nowo rozwiercila, usuwala cala miazge i wkladala jakas igle w kanaly, myslalam ze zniose jajko... co prawda nie bolalo, bo mialam znieczulenie, ale niestety wszystko komentowala, a ja mamb ujna wyobraznie, co doprowadzalo mnie do steków i jekow. A brzuch to mi tak skakal jakby Dzidzia wyczula moj stres, musialam go trzymac... najgorsze, ze jeszcze 2 takie wizyty przede mna z tym samym zebem, bo na razie mam opatrunek 🤨