Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Doti jak narazie się uspokoił i przestał rozrabiać więc lepiej nie będę go zaczepiać...
upodobał sobie prawe żebro i nic tego chyba już nie zmieni 😁

aaa i trzymam kciuki żeby Twój M już taki pozostał 😉 nie ma to jak kochający mąż i tata 😉

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
szczesliwamama napisał(a):
drogie kolzeanki,
chciałam zapytać ile waza teraz w3asze dzidziusie. mi w piątek robil lekarz usg i powiedział ze to bedzie kawał klocka, chłopa bo juz ma 1,10 kg był to poczatek 27 tc

pozdrawiam

ja w poniedziałek miałam wizytę 27tc no i waga 940gram 😉

• Mamusia
szczesliwamama napisał(a):
drogie kolzeanki,
chciałam zapytać ile waza teraz w3asze dzidziusie. mi w piątek robil lekarz usg i powiedział ze to bedzie kawał klocka, chłopa bo juz ma 1,10 kg był to poczatek 27 tc

pozdrawiam

Mój też tyle ważył jak byłam w szpitalu, a dokładnie 1112 g i też jakoś na koniec 26 tygodnia 🙂

• Mamusia
Ja już po wizycie mała nadal zostaje dziewczynką , waży 1230 , i ma nieziemsko długie nogi więc nie szaleję już z tymi ciuszkami na 56 r.
Gin powiedziała ,że będzie długa , a tak poza tym to wszystko ok .
Martwi mnie to łożysko 8 tygodni temu było od ujścia 0,5 cm , a terez 18 mm więc sama nie wiem .
Lekarka powiedziała ,że nie ma co panikować bo mieści się w normie .
A i zachwycała się kształtem mojego brzucha ☺️ ale w pierwszej ciąży też miałam taki okrąglutki .

• Mamusia
Madzia1988 napisał(a):
isa8, a jak mogę wiedzieć, to ile ważył wczoraj na badaniu twój synek?
Jutro idę i chciałabym sobie mniej więcej porównać, chociaż między nami 1,5 tygodnia różnicy...

940 gram 🙂
nie wiem czy to dużo czy mało...

• Mamusia
mixidixi napisał(a):
A i moja waga z 65,5 skoczyła do 66,8 😞
Ale pretensje mogę mieć do siebie bo szalałam za słodyczami , ale do końca ciąży koniec . 🙂

taaaa, ciekawe!! zamierzasz się tak katowac?? 😜 hehe... jak organizm upomina się o słodycze, tzn. ze jest na nie zapotrzebowanie 😜
mnie na szczęście bardzo nie ciągnie, ale mam dni, że muszę coś słodkiego wciągnać, ale wystarczy trochę i sie zasładzam... 😉

• Mamusia
mixidixi będzie modeleczka 🙂

Madzia no własnie lekarz powiedział mi wagę ale nie powiedział czy to mało czy dużo a ja nawet nie pytałam bo byłam zapatrzona w ekran na małego 😁 a mój M to kompletnie miał odlot i nie wiem czy cokolwiek zapamiętał co mówił gin 😁
...ale teraz sobie czytam i faktycznie mieści się w normie 🙂 ale wiadomo że każde dziecko nabiera masę inaczej... więc też nie ma się co sugerować tymi tabelkami i normami... 😉

• Mamusia
Hej brzuszki 😎 u nas zimno (15 stopni) i pada, wieje i ciemno... Koniec świata... A ja muszę na zakupy wyjść 😞 wczoraj kupiłam sukienkę na weselę 😜 i wszystko pięknie, tylko teraz się okazuje, że cisną mnie wszystkie wyjściowe buty jakie mam i które by pasowały do sukienki... Stopy mi się zwiększyły??! Masakra, jeszcze będę musiała buty kupować 😞
Wojtek się przez ostatnie dni tak rozleniwił, że prawie wcale go nie czuję, tylko wieczorem daje popalić. Może jak pogoda się zmieniła to chłopak siły odzyska?
Mój M taki podekscytowany cały czas synkiem, że regularnie gada głupoty do brzucha i go smyra 🙃 Tylko na moje rewelacje w stylu "tu mnie boli, tu mnie kłuje, przynieś to, zanieś tamto" już z coraz mniejszą cierpliwością reaguje 😁

• Mamusia
Efek napisał(a):
Hej brzuszki 😎 u nas zimno (15 stopni) i pada, wieje i ciemno... Koniec świata... A ja muszę na zakupy wyjść 😞 wczoraj kupiłam sukienkę na weselę 😜 i wszystko pięknie, tylko teraz się okazuje, że cisną mnie wszystkie wyjściowe buty jakie mam i które by pasowały do sukienki... Stopy mi się zwiększyły??! Masakra, jeszcze będę musiała buty kupować 😞
Wojtek się przez ostatnie dni tak rozleniwił, że prawie wcale go nie czuję, tylko wieczorem daje popalić. Może jak pogoda się zmieniła to chłopak siły odzyska?
Mój M taki podekscytowany cały czas synkiem, że regularnie gada głupoty do brzucha i go smyra 🙃 Tylko na moje rewelacje w stylu "tu mnie boli, tu mnie kłuje, przynieś to, zanieś tamto" już z coraz mniejszą cierpliwością reaguje 😁

Efek ja ze stopami mam dokładnie to samo i skończyło się tym, że kupiłam nowe na wesele 😜
a co do M... dopóki "była" Blanka, to całował i głaskał brzuch nieustannie... teraz już tego nie robi, bo uważa, że nie mozna syna tak głaskac i rozpieszczać, ech... faceci...

• Mamusia
Madzia1988 napisał(a):
Miło słyszeć,że aż takie emocje towarzyszą przy usg 3d, ja jutro też idę i zobaczymy jak będzie 🙂

no mój M był najbardziej podekscytowany jak zobaczył fifolka w 3d 😁 i micha mu sie nie zamykała, jeszcze jak gin zażartował że ma sie czym pochwalić to kompletnie zdziczał hehehe... a mi wystarczyło jak zobaczyłam jego buźkę i jak sobie marszczy czółko, jęzorek wystawia później wziął kciuka do buźki i poszedł spać no i nie chciał współpracować 😁

życzę równie udanej wizyty 🙂
a na poczekalni kobiety na mnie sklinały bo siedziałam u niego ponad 45 min 😁

• Mamusia

Efek ja ze stopami mam dokładnie to samo i skończyło się tym, że kupiłam nowe na wesele 😜
a co do M... dopóki "była" Blanka, to całował i głaskał brzuch nieustannie... teraz już tego nie robi, bo uważa, że nie mozna syna tak głaskac i rozpieszczać, ech... faceci...

Matko, ale pomysł, że jak chłopak to nie może porozpieszczać? Ale to nic, potem jak już się urodzi i podrośnie to będzie tata go zabierał na rowery, spacery i inne takie 😉 Mój tylko gada, że nie mam dużo ciuchów kupować, bo chłopaka się nie stroi 😲 Coś w tym jest bo ja mam szafę ciuchów, a M półkę ubrań 😁 ja mam szafę butów, a on ze 4 pary w sumie 😁

• Mamusia
Efek napisał(a):

Matko, ale pomysł, że jak chłopak to nie może porozpieszczać? Ale to nic, potem jak już się urodzi i podrośnie to będzie tata go zabierał na rowery, spacery i inne takie 😉 Mój tylko gada, że nie mam dużo ciuchów kupować, bo chłopaka się nie stroi 😲 Coś w tym jest bo ja mam szafę ciuchów, a M półkę ubrań 😁 ja mam szafę butów, a on ze 4 pary w sumie 😁

no u mnie podobnie 😉
ale ja rozpieszczam za nas dwoje i już się ze mnie śmieją, że będzie siusiaczek mamusi jak się urodzi ☺️