Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Pestka24 napisał(a):
Doti napisał(a):
September nie za wcześnie na wyprawkę do szpitala? Masz jeszcze trochę czasu...

Ja też już mam wyprawkę. A co mi szkodzi ? Tak muszę kupić i tak, a po co zwlekać i wszystko na hura potem.
Co prawda nie spakowane w torbie jeszcze,ale mam 🙂 Oprócz pampersów
Mnie chodziło o wczesne pranie i pakowanie. Nie wiem ale dla mnie pakowanie torby 3 miesiące przed terminem troche mija się z celem bo jakoś mam wrażenie że te ciuszki takie do końca świeże nie będą :/

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Doti napisał(a):
Skąd Wy bierzecie rozmiar 54 i po co? Chyba o 56 wam chodzi??? W tym rozmiarze to nie warto za wiele kupować 🙂 Lepiej od razu 62 i większe.

A no ja dostalam to i mam 🙂 choc i tak przypuszczam, ze mi sie nie przydadza 🙂

a ja sądzę, że mogą się przydać... moja kumpela urodziła malucha 60cm i ponad 4300 wagi... w rozmiar 56 ubierała go przez prawie 4 tyg., reszta była za duża... trzeba wziąć pod uwagę, że rozmiary baaaardzo często są zawyżone...

a Emi, jak masz ubranka z H&M, to moim zdaniem na poczatek nawet rozmiar 50 nie będzie za mały... za duże ubranka tez nie są dobre, bo dzieciakowi dwie nożki w jedną nogawkę wchodzą i wkurza biedne 🙂

• Mamusia
Te proszki dla dzieci podobno łatwiej się wypłukują. Zależnie od proszku mają chyba trochę mniej składników uczulających i są chyba głównie na płatkach mydlanych produkowane. Ja po pół roku chyba zaczęłam prać w vizir sensitive.
Co do bakterii Pestko, to dziecko raczej klawiatury czy szczotki do włosów dotykać nie będzie... :/ a na ubrankach bakterie mogą powodować podrażnienie skóry u takiego malucha... warto żeby się później dziecko męczyło? Pewnie że nie można popadać a paranoję, ale ja nawet jak dla siebie ciuchy kupuję to zawsze piorę - choćby w rękach przepiorę w proszku...

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Doti napisał(a):
Skąd Wy bierzecie rozmiar 54 i po co? Chyba o 56 wam chodzi??? W tym rozmiarze to nie warto za wiele kupować 🙂 Lepiej od razu 62 i większe.
A no ja dostalam to i mam 🙂 choc i tak przypuszczam, ze mi sie nie przydadza 🙂
Ja się z takim rozmiarem w ogóle nie spotkałam 😉 50 to tak ale 54? 😮 widać mało widziałam jeszcze hehehe
Inirtam wszystko właśnie zależy od rozmiarówki 😉 bo czasem między dwiema sztukami body 56 jest kilka cm różnicy 😁

• Mamusia
Pestka24 napisał(a):
A swoją drogą to cholernie drogie są te proszki dla niemowląt, nie wiem może jakiś drogi sprawdziłam,nie znam się. Np taki Jelp 1,6kg 30zł na necie. Chyba zbańczę.... 😞 😞 😞 😞

w tesco jeszcze drozsze 😞 ja kupilam na razie na probe proszek mniejszy Lovela i Bobas i plyn do plukania jelp. Zobacze jak sie sprawdza i wtedy kupie jakis w wiekszym opakowaniu.

• Mamusia
Pestka24 napisał(a):
A swoją drogą to cholernie drogie są te proszki dla niemowląt, nie wiem może jakiś drogi sprawdziłam,nie znam się. Np taki Jelp 1,6kg 30zł na necie. Chyba zbańczę.... 😞 😞 😞 😞
Jelp to akurat chyba najdroższy proszek dla dzieci 🙂 Lovella i Dzidziuś są tańsze. Jest jeszcze Kindi chyba i Biały Jeleń...z Dzidziusia 3kg kosztują 30zł 🙂

• Mamusia
Mozesz i do konca.. 🙂 A co wam przeszkadza 🙂)
Nie nie ruszy 🙂)

Ja mlodej chyba do 6 miesiaca pralam ciuszki osobno i w Dzidziusiu plynie. Pozniej pralam w Vizir Sensitive i chyba dodawalam plyn do plukania i nic jej nie bylo. Wiec zalezy od skorki maluszka.. ale na poczartek polecam jednak tych delikatniejszych proszkow uzywac...
Ja bede pewnie Dzidziusia, bo jeden z tanszych 🙂

A co do prania teraz i prasowania to ja mam takie samo zdanie jak Doti.. te ciuszki beda lezec w szafie i tyko kurz zbierac... ja tam czekam na polowe sierpnia/ poczatek wrzesnia.. Nie przesadzajmy. Nawet jak cos wypadnie i porod zdarzy sie nie daj szybciej niz powinno sie, to zawsze jest jakies wyjscie z sytuacji.
Nowe ciuszki, kocyki, reczniki tez pralam.