Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam 🙂
Ja od wczoraj u M byłam i nie miałam czasu na forum 🙂
Jeszcze niedługo idę odebrać ciuszki dla małej jakie kupiłam 🙂

Wczoraj sobie na balkonie grilla zrobiliśmy 😁 więc pękałam 🙂
Teraz czekolada i póki co nic mi się nie chce 🙂

Zakupiłam sobie na allegro poduchę rogal dla kobiet w ciąży i teraz tylko na nią czekam 🙂

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tusia ile za podusie?? 🙂 Ja czasem tez mysle czy nie kupic 🙂) ale zanim sie namysle, to pewnie urodze...

Dzieki Doti, zaraz lookne 🙂)

Spadam, na kawe, bo kumpela lezie 🙂)

Ja mam np. w domu probki pieluch z zielona herbata ;// http://greenty.pl/content/6-dlaczego-zielona-herbata

• Mamusia
buffy85 napisał(a):
my właśnie kupiliśmy dwie buteleczki z nuka szklane - mój mąż jest zachwycony bo strasznie mu się szklane marzyły - zobaczymy jak się sprawdzą. i dostaliśmy jeszcze ostatnio w prezencie małą z aventa i lovi - więc będziemy porównywać 😉 choć mam nadzieję, że na początku to nam się nie przydadzą wcale 😉

Karolka a któraś z dziewczyn chyba wcześniej kupowała tą butelkę tommiego za te 8zł na allegro i pisała, ze się niczym nie różni od tych w sklepach, ale nie pamiętam kto to był :/

To ja 🙂 i kupiłam teraz drugą antykolkową w sklepie i nie widzę różnicy w wyglądzie więc wydaje mi się, że są orginalne.

• Mamusia
Inirtam bo najważniejsze jest że jak już zamawiać to hurtem u jednego sprzedawcy żeby za koszty za dużo nie płacić. Jak sobie porównałam to w sumie cenowo wychodzi mi podobnie między tymi dwoma sprzedawcami. Teraz jeszcze tylko muszę porównać ceny w markecie bo w Tesco dziś nie było za dużego wyboru i ceny duuuużo wyższe.

• Mamusia
isa ja tez mam wojny o imie kazdy sie smieje ze Bianka i ze beda wolac Pianka 😮 u mnie jak i u M ale mam to gdzies 🙂 chcieli by Wiktorie Nicole Michasie Amelke Anielke bleee 🙂
karolka co do butelek ja kupilam w Kaliszu w malutku dr browna anty kolkowa z ta rurka odprwadzajaca powietrze i dalam 29zl 😁 wiec jak bys byla chetna na taka to moge Ci ja zakupic i podac jak sie wybiore do was do poznania 😁
smoczek kupilam dynamiczny silikonowy z Anetu 14zl sztula
i procz tej butelki anty kolkowej mam dwie z nuka 🙂

• Mamusia
Doti napisał(a):
Inirtam bo najważniejsze jest że jak już zamawiać to hurtem u jednego sprzedawcy żeby za koszty za dużo nie płacić. Jak sobie porównałam to w sumie cenowo wychodzi mi podobnie między tymi dwoma sprzedawcami. Teraz jeszcze tylko muszę porównać ceny w markecie bo w Tesco dziś nie było za dużego wyboru i ceny duuuużo wyższe.

no dokładnie 🙂
ja wstepnie sie orientowalam i jednak allegro tańsze... mimo kosztów przesyłki 😉 a przecież benzyna do sklepu i czas też kosztują 😉

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
isa ja tez mam wojny o imie kazdy sie smieje ze Bianka i ze beda wolac Pianka 😮 u mnie jak i u M ale mam to gdzies 🙂 chcieli by Wiktorie Nicole Michasie Amelke Anielke bleee 🙂
karolka co do butelek ja kupilam w Kaliszu w malutku dr browna anty kolkowa z ta rurka odprwadzajaca powietrze i dalam 29zl 😁 wiec jak bys byla chetna na taka to moge Ci ja zakupic i podac jak sie wybiore do was do poznania 😁
smoczek kupilam dynamiczny silikonowy z Anetu 14zl sztula
i procz tej butelki anty kolkowej mam dwie z nuka 🙂

Emi, taką http://allegro.pl/dr-browns-butelka-szeroka-szyjka-antykolkowa-120ml-i2426123761.html ?

• Mamusia
A to ja tak wlasnie spr. i obok siebie mam hrtownie dziecieca tzw. AKPOL i wychodzi taniej niz na ALLEGRO, w sumie roznice sa nieduze, ale w hurtowni mam jescze 6% rabatu.. 🙂)

Dzieki bardzo 🙂) laseczki za sprzedawcow.

Natalia dzieki tez 🙂 ja poscieli i tego typu rzeczy nie kupuje, bo mam po Nadii 🙂) choc moze na jdna nowa sie skusze 😁

• Mamusia
Witam. Byłam w laboratorium i okazało się,że tym w Poznaniu po wpisaniu mojego Peselu, wyskoczyło moje nazwisko panieńskie i wynik miałam pod panieńskim nazwiskiem hehe. Odebrałam w końcu moje wyniki i wyszło ok.
Ja mam butelkę Aventa i Dr Browna,co tam, ciuchy dostałam od siory to na butelkę 30zł mogę wydać, a położna gadała mi że niby coś tam pomagają, więc jeśli miałaby pomóc mojemu dziecku choć troszeczkę, to myślę że i tak warto.
Ja już wszystko mam, oprócz wózka i łóżeczka i związanego z nim materaca,pościeli, prześcieradła.Ale to jest jeden wypad do jednego sklepu gdzie mam wszystko upatrzone bo ma na allegro wszystko wystawione, więc jadę i kupuję tam łóżeczko i wszystko do niego, wraz z przewijakiem, a wózek też wybrany, na allegro i myślę że pokuszę się o zakup bez oglądania go na żywo.
Kurde dziś mała ułożyła się jakoś wysoko i ciężko mi się oddycha i siedzi ....
Wczoraj zrobiłam sama grilla,począwszy od samodzielnego rozpalenia go 🙂 byłam z siebie dumna, wyszło pysznie.

• Mamusia
My już po obiadku,M miał mięsko w sosie pomidorowym i ziemniaki a ja racuchy z nutella,dżemem i jogurtem greckim 😜(tak mi ostatnio zasmakowały,że musiałam powtórzyć)
Ja stawiam na butelki tommy i smoczki też bo przy Paulinie się sprawdziły,tyle że ona nie chciała tych małych smoczków dla noworodków tylko wolała już takie od 6mc,myślę że po prostu się jej większe z sutkiem kojarzyły i dlatego 🙂
Idę gary pomyć i do pracy-wreszcie bo w tym domy to już w kanapie wgłębienie się robi tam gdzie siedzę 😉