Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Natalia będzie dobrze 🙂
Karolka, my się zdecydowaliśmy na butelki Tommee Tippee, czytałam opinie i mnie przekonały.
Ale pamiętam,że moja mama 6 lat temu używała dla mojego brata NUK-a i była zadowolona, nic się z nim nie działo, młody nie miał kolek itp.

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
inirtam napisał(a):
karolka poczytaj w necie opinie o nuku...
a na allegro można dużo taniej kupić tommy tippee i dr browns... wiem, że obie mają dobre opinie, podobnie jak lovi czy avent (tylko w aventy ponoć czasem przeciekają i w smoczkach dziurki się robią, cokolwiek to znaczy 😉 )

czytalam juz wczesniej o nuku, opinie sa rozne. Moja siostra uzywala i nuka i aventu i nie narzekala. Butelki lovi tez byly w tesco i tez sporo tansze od tych dwoch najdrozszych...

• Mamusia
kurcze wszytsko robisz dla dziecka a tu takie rzeczy się pojawiają a to wada serduszka i płuca...inne chleją,palą i zdrowe mają dzieci...kurcze...ale wiem że jesteśmy pod dobrą opieką więc to mnie ratuje i staram się nie stresować 😆
karolka ja nie mam małego tylko duże lustra:-/ bym musiała jeszcze wyskoczyć do sklepu ale to pozniej jak pojde na brwi mysle ze dam rade 😁

• Mamusia
ja o nuku nie czytałam, ale wiem, że jako jedni z niewielu mają też butelki szklane 😉
sama decyduję się na tommy, bo sprawdzone u siostry były 😉 nie wiem, na ile skuteczne są te wszystkie antykolkowe bajery, więc pewnie nie będę inwestować w te najdroższe modele 🙂

przykładowo:
http://allegro.pl/butelka-150ml-smoczek-0-m-tommee-tippee-0-bpa-i2437424683.html

• Mamusia
inirtam napisał(a):
ja o nuku nie czytałam, ale wiem, że jako jedni z niewielu mają też butelki szklane 😉
sama decyduję się na tommy, bo sprawdzone u siostry były 😉 nie wiem, na ile skuteczne są te wszystkie antykolkowe bajery, więc pewnie nie będę inwestować w te najdroższe modele 🙂

przykładowo:
http://allegro.pl/butelka-150ml-smoczek-0-m-tommee-tippee-0-bpa-i2437424683.html

yyy ta cena na allegro jest bardzo podejrzana - w sklepie taka butla 150 ml kosztuje z 30 zl. W takie duze przeceny nie wierze 🙂

• Mamusia
my właśnie kupiliśmy dwie buteleczki z nuka szklane - mój mąż jest zachwycony bo strasznie mu się szklane marzyły - zobaczymy jak się sprawdzą. i dostaliśmy jeszcze ostatnio w prezencie małą z aventa i lovi - więc będziemy porównywać 😉 choć mam nadzieję, że na początku to nam się nie przydadzą wcale 😉

Karolka a któraś z dziewczyn chyba wcześniej kupowała tą butelkę tommiego za te 8zł na allegro i pisała, ze się niczym nie różni od tych w sklepach, ale nie pamiętam kto to był :/

• Mamusia
ja też nie wiem jakie butelki kupię...

teść mojej siostry pracuje w USA, w magazynie artykułów dla niemowląt, i wysłał nam dużą pakę z pampersami, pudrami, chusteczkami itp. 🤪 własnie do mnie dzwoniła i poinformowała, żeby oczekiwać wielkiej paki bo wszystko wysłał hurtem i ponoć mnóstwo tego 😁 aż mi humor poprawiła 😉

• Mamusia
isa8 napisał(a):
ja też nie wiem jakie butelki kupię...

teść mojej siostry pracuje w USA, w magazynie artykułów dla niemowląt, i wysłał nam dużą pakę z pampersami, pudrami, chusteczkami itp. 🤪 własnie do mnie dzwoniła i poinformowała, żeby oczekiwać wielkiej paki bo wszystko wysłał hurtem i ponoć mnóstwo tego 😁 aż mi humor poprawiła 😉

ZAZZZZDROŚĆ!! ;p 🤪

• Mamusia
ciuszki dla Mai te co mam nowe 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/827/dsc02231q.jpg/][IMG]http://img827.imageshack.us/img827/6264/dsc02231q.th.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/220/dsc02232e.jpg/][IMG]http://img220.imageshack.us/img220/4793/dsc02232e.th.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Ja z Nadia uzywalam Lovi i Tomme Tippe i bylam z obu zadowolona. Teraz kupilam Lovi i na razie tylko jedna i wiecej nie kupuje.
Te szklane butle i cala NUK firma kojarzy mi sie z PRLem 🙂) i na pewnio nie bede uzywac 😁
Kumpelka uzywala i nie narzeka ła nigdy 🙂

A do do smoczkow, to zalezy co maluchowi podpasuje.. Nadia na poczatku miala te zolte kauczukowe, ale pozniej sie denerwowalam, bo malo ich bylo ( Tomme Tippe) rodzajow.. i chcialam ja przestawic na inny ksztalt i na silikon ale juz nie potrafila ich ciagnac 🙂
Wiec caly czas jak miala to takie same, kupowalam po 3 w opakowaniach i gitarka 🙂)

A teraz zamierzam kupic silikonowe LOVI, co prawda kosztuja chyba 10zl za sztuke ale mi sie mega podobaja. i stwierdzilam, ze skoro oszczedzam na duzych rzeczach i ciuchach, to choc smoczki dziecku porzadnie wygladajace kupie 🙂)

Ja dzis na obiad jajko sadzone, surowka i ziemniackzi z mleczkiem 🙂) Ide robic..Niedlugo jestem 🙂)

• Mamusia
Sandra, namówiłaś mnie na to sadzone... zrobie do tego mizerię i młode ziemniaczki 🙂

kurna... kupiłam dziś figi, specjalnie pod brzuch w mothercare, bo 3 były za 15zł 😁 i wzięłam zły rozmiar,a jestem przekonana, że miałam w ręku 36... wziełam 38,ale to jest jakieś duuuże 38... nic będę miała luźno w majtach 😜
a wybrałam się do CH, bo w aptece miałam se czopki kupić, od 4 dni się nie mogę "skupić" 😞 ☺️
i oczywiście do apteki nawet nie weszłamm 😞... zapomniałam 🤢

• Mamusia
Mi mowil, ze bede miec problem po tym zelazie, ale jakos idzie.. co prawda na raty ;// no ale lepiej tak niz wcale 😁

A mi wlasnie zle, bo z moim dziecinstwem 🙂 nie , ze mialam jakies ciezkie... 🙂 Ale lubie nowosci 🙂 choc jak sie dzisiaj przeszlam po sklepie, to mozna sie za glowe czasem zlapac.. niektore rzeczy tak niepotrzebne, ze idzcie w cholere 🙂)

Ktora z Was zamawiala na allegro?? i miala jakieegos sprzedawce ciekawego?? Chyba Natalia...

Ja do porodu moge spokojnie wejsc do kumpeli 🙂) A z 3d nic nie zalatwilam niestety ;// wiec nie pojde 🙂

• Mamusia
no mega dużo jest pierdół teraz w sklepach... ale złapią nakręconych młodych rodziców, którzy to wszystko kupią... niektórzy muszą się na własnej skórze przekonać, co potrzebne a co nie 😉

niedługo to pieluchy antykolkowe wymyślą 😁 chyba, że już są, a ja o tym jeszcze nie wiem 🙂

• Mamusia
Ja się przespałam z synusiem godzinkę, przywieźliśmy tatusia z pracy i teraz zjedliśmy młode swoje ziemniaczki z kefirkiem 🙂

Sandro ja jakbym miała zamawiać to u tego sprzedawcy http://allegro.pl/sklep/17711672_gr-an bo ma dużo w dobrej cenie. Może nie ma wszystkiego ale większość z tych rzeczy, które mi potrzeba ma.