Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mloda juz przysypia 🙂
Tylko wiesz jak to jest sama... rano wstane i tak to ogarne ten bajzel....

Ciezko zrozumiec, ze juz macica wysoko, wszystko uciska na narzady i przepone i najzwyczajniej w swieci mi mega niewygodnie siedziec kolo mlodej lozeczka ;// bo kregoslup mi w dupe wchodzi...

Pewnie by ja polozyl, ale do cholery jasnej czy to sa takie glupki ze trzeba codziennie mowic o tym samym.. ostatnio prosilam, ze zanim zasiadzie wieczorem do komputera, to ma ogarnac pokoj.. zeby syfu nie bylo... ja siedze w sypialni i klade mala, a baran maz co robi??? Wyciaga ladowarke i wlacza kompa.... a Nadii zabawki porozpierdzielane w calym salonie ;(( Ehhh.. gdybym zadala jeszcze zeby je ukladal.. ma je po prostu wrzucic do kosza z zabawkami... schylic sie 5 razy ;//

• Mamusia
Wróciłam od endokrynologa. Z poziomem hormonów tarczycy jest ok 🙂 Ale tak długo nasiedziałam się na niewygodnych krzesłach, że dostałam jakichś paskudnych skurczy a brzuch do teraz mam twardy jak kamień 😞 Leżę na łóżku z laptopem, piję melisę i mam nadzieję, że do rana ten kamień w brzuchu odpuści. Dobrze, że Ślubny ze mną pojechał, bo w drodze powrotnej on robił za kierowcę. Ja bym już nie dała rady. Rozłożyłam sobie fotel prawie na leżąco i jęczałam przy każdym skurczu 🤢
Na szczęście skurcze już odpuściły, tylko ten skamieniały brzuch mnie wkurza...

sandroos napisał(a):

Zaraz sie wkuje i pierdziele nic nie zrobie i sie poloze...;/

Sandra, ja bym dokładnie tak zrobiła 🙂

Emilia1991r napisał(a):
...chociaz ja jestem bardzo zadowolona z ziajki od 4 miesiaca ciazy 🙂 itak samo od 4 miesiaca smaruje nia brzuszek i poki co ani jednego rozstepu 😁

Ja na początku stosowałam L\'Maadr i Mustele 9M, ale potem stwierdziłam, że szkoda mi kasy. Zaczęłam stosować Ziajkę i jestem również bardzo zadowolona. Narazie też ani jednego rozstępu 🙂

Emaleth napisał(a):

Deira w sumie to dobre wieści i myślę że lekarz wie co dla was najlepsze.

Dzięki, Emaleth 🙂 Ja też wierzę, że lekarz wie najlepiej 🙂

Ja też już mówię Wam dobranoc i słodkich snów 🙂 Idę jeszcze wziąć prysznic i coś poczytam 🙂

• Mamusia
Sandra do facetów to trzeba nieziemskiej cierpliwości 😁 ja z moim mam podobnie, ale jak się już porządnie wkurzę, to wykrzyczę co mi leży na serduchu, wypłacze się i jakoś to wszystko mija 😉
już nie mogę sie doczekać piątku jak go zobaczę 🤪 ależ się stęskniłam... 😞

a mały tak buszuje w brzuchu że czuje jakby zaraz miał wyskoczyć 😁

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Z tym, ze czasem przychodzi dzien, ze mozna sie wkuc...;//

Cos nie pogoda na gotowanie... zrobilam serca z kurczaka i mi smierdza.. i fuj... na pewno tego nie tkne ;// bo na dodatek twarde jakies 🙂

w zyciu bym tego nie tknela 😮

a co do M, to moj dzis w koncu wyniosl to wielkie lustro scienne, co od 3 miesiecy stalo w salonie po remoncie przedpokoju, bo mu sie nie chcialo tylka ruszyc do piwnicy. Az przyjechala dzis do nas moja siostra i zwróciła na nie uwage, ze moglibysmy sie juz go w koncu pozbyc 🙂 no i tylko pojechala, a M. je wyniosl do piwnicy 😁

• Mamusia
Tusia, to moge Ci podarowac z sosikiem doprawione i ugotowane...

Ehhh i jak tu sie nie odzywac do faceta.. leze sobie w wyrze i cos bzyczy mi glosno i bzyczy.. zapalam swiatlo, a tu po parapecie chodzi zuko-chrzaszczo-chrabaszcz 🙂 czarny i wielki...no to usialam chlopa zawolac zeby gnoja zabral stad 🙂 ale juz mam nerwa, ze on ma rodzine i ich wiecej jest ;//

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Tusia, to moge Ci podarowac z sosikiem doprawione i ugotowane...

Ehhh i jak tu sie nie odzywac do faceta.. leze sobie w wyrze i cos bzyczy mi glosno i bzyczy.. zapalam swiatlo, a tu po parapecie chodzi zuko-chrzaszczo-chrabaszcz 🙂 czarny i wielki...no to usialam chlopa zawolac zeby gnoja zabral stad 🙂 ale juz mam nerwa, ze on ma rodzine i ich wiecej jest ;//

raz mi wlecial do pokoju myslalam ze na zawal zejde sa ochydne 😁

a ja wlasnie zjadlam gotowana kolbe kukurydzy i teraz leze i kwicze krzyz dzisiaj ladnie daje o sobie znac 🤢

• Mamusia
Mi kiedys cos lazilo po szyi w nocy, przebudzilam sie i na spiocha zamachalam reka, przejechalam po szyi i dalej w kime. Rano jak sie obudzialm, to na poduszce mialam konika polnego w kilku czesciach 😁 rozmazalam go w nocy po calym lozku 😁 😁 dobrze, ze bylam zaspana, bo juz bym w panice latala po calym pokoju 🙂

• Mamusia
Hej, przepraszam że tak u Was na wątku 🙂
Sandroos czy wiesz może co oznacza szyjka skrócona ale nie zgładzona? Czyli, że się skróciła, ale nadal jest? Jak to się odnosi do tego kiedy mogę zacząć rodzić? 😞
Jestem przeterminowa, zdesperowana a mój syn nie chce wyjść za żadne skarby 😠 😠

Pozdrawiam Wrześnióweczki, już niedługo zaczniecie się rozpakowywać 🤪 😘