Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dobry!
widzę że dzisiaj każda bojowo nastawiona do życia 😮 ja też mam dziwne sny... a dzisiaj w nocy to mały swoimi kopniakami co chwile mnie budził ;/ no i ta czkawka... teraz zaczyna mnie denerwować... w dodatku kilka razy budziłam się bo strasznie bolały mnie biodra 😮
mój mały ostatnio na usg też zaciskał nogi, nie chciał pokazać co tam ma... no ale po chwili maltretowania rozłożył nóżki i po raz kolejny potwierdzony fifolek więc już raczej nie mam co się łudzić na córeczkę... od 16tc do teraz za każdym razem stoi fifol... 😁
czas na lekarstwa... 🤨

• Mamusia
Marylu nie wiem czy cię pocieszę czy odwrotnie ale tu robią ceserkę w ostateczności,jedna dziewczyna tak się bała naturalnego porodu że powiedziała położnej że chce cesarkę to ją do psychologa wysłała 😉
Będzie dobrze,wszystkim nam pójdzie szybko i gładko 😜
A mój M widzę że przerażony drugim porodem,ostatnio mnie skurcz w łydce złapał i zaczęłam się drzeć to biedny myślał że rodzę 😮

• Mamusia
Mój mąż to wogóle najlepiej to od połowy sierpnia do połowy września zwołał by wszystkie baby z rodziny żeby za mną siedziały , a on by gdzieś wybył i wrócił po wszystkim.
Straszny z niego panikarz 🙂
Jeszcze rok temu nasi znajomi mieli problemy przy porodzie i jak opowiedzieli to mój M ,aż zbladł.
Zaczeła dziewczyna rodzić w Świnoujściu , urodziła pod całkowitą narkozą bo już były problemy , a jak się obudziła to była w szpitalu w Szczecinie bez dziecka i męża . Przetransportowali ja smolotem jeszcze jak była pod narkozą . Ona lezała trzy tygodnie w szczecinie sama, a mąż po trzech dniach odebrał córkę ze szpitala i sam musiał sobie radzić z maleństwem.
I potem nici z karmienia piersią i takie dziwne uczucie czy to na pewno moje dziecko bo nic biedna nie pamiętała 😞 Ale skończyło się dobrze mała zdrowa , mama też tylko więcej dzieci nie mogą mieć .

• Mamusia
Tak był ze mną i mówi że się cieszy i żałował by gdyby nie poszedł tyle że u nas pod koniec było trochę nerwowo bo tętno zaczęło spadać a mała była źle odwrócona,no i panika,wjechali ze sprzętem do reanimacji na wszelki wypadek i on teraz się boi że może się coś dziać i będzie znowu taki bezsilny(że to najgorsze uczucie).Ale dodam że wszystko się dobrze skończyło,akcja byłą szybka i mała od razu zaczęła wrzeszczeć 🙂

• Mamusia
Hej brzuszki 🙂
Ale macie nastroje, tematy poważne... mnie w nocy znowu budziły skurcze nóg :/ a teraz siedzę i się zastanawiam co mam dziś robić... Obiad na dziś zrobiłam wczoraj, tak jakoś wyszło... i co teraz? Może posprzątam 🤔
Mojego nie będzie przy porodzi - to nie dla niego, on tak mówi i ja to widzę... Więc będziemy musieli sobie z Wojtkiem sami poradzić 🙃 A M będzie pod salą pazury obgryzał z nerwów... hehe 😁

• Mamusia
Ale wymyslacie babki 🙂) Po co o tym wszystkim myslec, zeby sie denerwowac? A Karolcia to juz wogole dzisiaj maniany dostalas 🙂)
W tym tygodniu juz jest mala tak uozeniowo, ze moze byc problem zobaczyc co ma miedzy nogami, obojetnie ilu lekarzy sie nie odwiedzi 😉)

Mi tam wsio jedno juz teraz. Chcialam chlopaczka, jest Tatianka 🙂 i teraz bym sie pewnie synusiem troche, bo sie mega nastawilam i przyzywczailam jak kazda z nas do tej mysli 🙂 ale wazne, zeby bylo zdrowe.. wszystko jedno kto 🙂

Ta pogoda chyba tak na Was dziala, albo brak zajec 😉) hehe 🙂 Moje dziecko daje 100 pomysow na minute, ze nawet nie mam czasu myslec nad takimi rzeczami 🙂
Mnie to tyko stary irytuje 🙂) hehe 🙂
Ciecia tez bym ni chciala, ale jak nie da rady inaczej to coz zrobic?? 😞 Na pewno bym sie nie zdecydowala z wyboru na taka operacje...;// Ale laski co macie je ze wskazan zdrowotnych bedzie na pewno dobrze!!!! wiec sie nie martwcie na zapas 😉)

A co do czkawek to fakt mega meczace, ale dla malucha bardzo dobre!!! Cwiczy sobie w ten sposob miesnie oddechowe 😉

• Mamusia
Oj Kochane nie stresujcie się na zapas. Ja wczoraj oglądałam porodówkę na TLC i byli młodzi rodzice tacy chyba po 18 lat i ciąża była bez problemów, początek porodu też, a jak przekłuli pęcherz płodowy to się okazało że dziecko wydaliło smółkę jeszcze w macicy i po porodzie musieli maluszka reanimować, odsysać bo nie oddychał samodzielnie i odpływał normalnie 😞 😞 😞 przeraziłam się, że to może się trafić każdej z nas i ryczałam przez dobre pół godziny 😞

• Mamusia
"Wiec tu warto by zalecic w czasie deszczu nie miec dzieci .. 😉) , bo...
w czasie deszczu dzieci sie nudza... hehe 🙂)

Niestety ;// I takich wlasnie sytuacji sie najbardziej obawiam... ale nie mozna o tym myslec.. choc to wcale nie takie latwe, szczegolnie majac wiedze szczegolowa na ten temta...;(

• Mamusia
Ja kupię proszek i też zaczynam od poniedziałku pranie całej wyprawki .Już komode mam opróżnioną i mogę chowac ciuszki małej 😆
Dobrze , Sandra że napisałaś ,że teraz już trudno zobaczyć co między nogami to nie będę molestowała mojej gin bo ona i tak co do przekazywania takich wiadomości to nie jest skora.
Nigdy mi na monitorze nic nie pokazała tylko jej gadanie ,że na 80 % dziewczyna ,ale zawsze może się wszystko zmienić i bądz tu mądry i pisz wiersze 😁
Powiedzcie mi czy nasze maleństwa już powinny być odwrócone główką w dół , czy mogą jeszcze fikać koziołki ? Bo moja ostatnio chyba w poprzeg siedzi 🙂 Czuje ją w jednym i drugim boku jak się pręży i kopie .

• Mamusia
Mam wrażenie, że moja już się główką w dół na dobre ustawiła, bo jak mnie kopie to najczęściej w żołądek i żebra 🙂 No ale co z tego, skoro i tak cc mnie czeka 😞 A dziś jakaś taka spokojniutka jest. Trochę mnie posmyrała rano a teraz chyba śpi 🙂

Doti, ja już przestałam oglądać Porodówkę na TLC, bo kilka razy wpadłam w taką panikę i płacz, że wolę się nie nakręcać jeszcze bardziej. Jakaś taka przewrażliwiona się ostatnio zrobiłam 😉

Karolka, trzymam kciuki za maleństwo kuzynki. Oby operacja się udała. Na pewno się uda! 🙂

• Mamusia
mój mały dla mnie nie ma litości i jak już się rusza to daje z całej pary ;/ także będzie mały diabełek 😁

ja też już nie oglądam porodówki... wole się nie nakręcać, co będzie to będzie 😉 oby wszystko poszło tak jak ma być..