Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Matko, Doti.. to juz pewnie mega nieprzyjemne 🙂) ja nie pamietam jak to bylo. Moja jeszcze takich wariacji nie robi, ale w koncu 3 tygodnie roznicy 😉)

Co do tych kubeczkow czy czegos tam 🙂 bezsensu.. ja mojej podawalam odciagniete mleko normalnie z buti, smoczka tez ciagnela, i nie miala problemow ze zlopaniem mleka z cycusiow 🙂

• Mamusia
Doti nieźle Laura szaleje 😉 mój jak tylko sięgam po telefon zawsze przestaje! ale aż taki rozbrykany to chyba nie był 🙂 No i podratowałaś mnie tą listą- bo już teściowej podałam
Deira ja z takich starych opowieści słyszałam, że jak nie możesz dać cyca to w tym czasie podajesz mleko z strzykawki

• Mamusia
Emilia, jak będziesz chciała wybrać się do szpitala w odwiedziny, to najlepiej wcześniej zadzwoń i umów się telefonicznie z oddziałową. Oddziałowe zawsze są lepiej doinformowane o procedurach obowiązujących na danym oddziale niż lekarze lub ordynatorzy 😁 A poza tym jest okres urlopowy, więc mogą nie mieć dla Ciebie czasu tak od ręki.

• Mamusia
doti ladne wygibasy twojej corci 🤪
moja tez tak potrafi chociaz ona bardziej lubi wystawiac swoje malutkie stopeczki i raczki z boku i przeciagac na drugi bok 😁
boje sie ze jak pojade do tego szpitala to beda patrzaly sie na mnie jak na jebnieta "co ona tu robi" 😮 i ze beda niemile i sie tylko wkurze i je zjebie 🙂 i nawet nie mam pojecia co bym miala im powiedziec na dzien dobry ze po co przyjechalam? 😮 streesuja mnie takie sytuacje 😮

• Mamusia
marylu345 napisał(a):

Deira ja z takich starych opowieści słyszałam, że jak nie możesz dać cyca to w tym czasie podajesz mleko z strzykawki

O strzykawce też słyszałam, a że mam w domu kilka sterylnie zapakowanych, więc w razie draki będę kombinować 😁

• Mamusia
Deira napisał(a):
Emilia, jak będziesz chciała wybrać się do szpitala w odwiedziny, to najlepiej wcześniej zadzwoń i umów się telefonicznie z oddziałową. Oddziałowe zawsze są lepiej doinformowane o procedurach obowiązujących na danym oddziale niż lekarze lub ordynatorzy 😁 A poza tym jest okres urlopowy, więc mogą nie mieć dla Ciebie czasu tak od ręki.

tak tez zrobie

• Mamusia
Fajnie, że Wam się podoba 🙂 Ale trochę to boli jak obrywam tak np po pęcherzu albo po żebrach hihihihi No i uskuteczniamy ostatnio zabawy w kopnij mnie, czyli ja zaczepiam a Mała oddaje 😁

Emi pójdziesz i powiesz, że zamierzasz rodzić u nich w szpitalu i chciałaś się dowiedzieć co powinnaś przygotować sobie do porodu i czy jakieś konkretne badania masz porobić 🙂

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Jak bedziesz paszcze darla z bolu od progu, to chyba nie bedzie potrzeby tlumaczyc im po co wpadlas 😉)
Emi chodziło o odwiedziny przedporodowe żeby dowiedzieć się co wymagają z badań, dokumentów i co ma wziąć ze sobą :P

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):

boje sie ze jak pojade do tego szpitala to beda patrzaly sie na mnie jak na jebnieta "co ona tu robi" 😮 i ze beda niemile i sie tylko wkurze i je zjebie 🙂 i nawet nie mam pojecia co bym miala im powiedziec na dzien dobry ze po co przyjechalam? 😮 streesuja mnie takie sytuacje 😮

Emilia, daj spokój 😁 Podejrzewam, że przed Tobą już niejedna kobitka była na oddziale by się wszystkiego dowiedzieć 🙂 A poza tym oni też od tego są, aby przygotować pacjentkę jak najlepiej do pobytu w szpitalu.

• Mamusia
No dobra, kochane 🙂 Ja mówię Wam już dobranoc, bo jakaś taka rozlazła się zrobiłam na wieczór i japa mi się nie zamyka od ziewania. Chyba pójdę wziąć prysznic i wskoczę już w koszulę do spania 🙂 Miłego wieczorku i spokojnej nocy. Do jutra 🙂

• Mamusia
iza i kto to mowi 😁 😁
ja zjadlam juz dosc duzo owoco chcialabym zrobic sobie koktajl z arbuza i kiwi ale nie mam takiego sprzetu 😞 jedynie wyciskarke do cytrusow
teraz chce mi sie zurku az nie wierze sama normalnie slina mi sie zbiera jak pomysle o zurku ale na szczescie mam babunie i jutro mi zrobi 🤪