Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Deira napisał(a):
Ja też nie będe kupowała żadnego mleka. Zawsze mogę Ślubnego wygonić do sklepu 😁

Zostałam właśnie uświadomiona, że jeśli w okresie karmienia piersią nie będę mogła podać cycka dziecku, to mleko odciągnięte powinnam podawać nie z butelki ze smoczkiem, bo to może zaburzyć umiejętność i chęć ssania piersi, tylko albo w takim kubeczku link a dziecku powyżej 3 miesiąca w czymś takim - link2 😮 Teraz się zastanawiam kto ma rację, kogo słuchać i czy wydawać kolejne pieniądze na takie gadżety jak te w linkach... Ja juz zgłupiałam 🙃 😮

Ponoc można karmic za pomoca łyżeczki,bądź strzykawki........W SR odradzają używania butelek.....

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A maz poszedl 😉) po czekoladke 🙂

Duzo rzeczy odradzaja. ale kazde dziecko inne 🙂)) moja korzystala od poczatku z butli, bo na glowe bym dostala jakbym miala karmic ja strzykawka ;/// i jej sie nie odwidzial cyc...
choc wiadomo, ze z butli latwiej i co wieksze nerwusy pozniej nerwowo na cyca reahuja...

• Mamusia
Doti napisał(a):
Ahh no Marylu zapomniałam że Ty w UK jesteś 😁

Króciutki pokaz wariacji mojej Syrenki z wczorajszego wieczora jak mamusia chciała iść spać : http://www.youtube.com/watch?v=_zovwPDY8Lo&feature=youtu.be

Deira dla mnie to jest zwykłe naciąganie..... równie dobrze możesz odciągnąć mleko do kubka i podać zwykłą małą łyżeczką... 🤢

Rewelacja 😁.Mój synek czasami kopie i się rozciąga ale nie aż tak jak te akrobacje na filmie 🤪

• Mamusia
Hehehe, plusem butli, ze zawsze wiadomo ile maluch wypije 🙂 no i szybciej trwa karmienie, ale jesli ktos jest w domu z mauszkiem to tak naprawe ten czas ma wlasnie dla niego 🙂

Ja jak nadia miala 3 tyg wrcoilam na studia, wiec nie ukrywam, ze w niektorych rzeczach musialam ise spieszyc... 😉 ale wszystkim miejmy nadzieje na dobre wyszlo 😉)

Spadam 🙂) na film

• Mamusia
To co zajadacie dziewczyny?.W sumie już późno ale czasami można sobie zgrzeszyc kulinarnie 🙂.
Ja mam całą lodówkę owoców, szafkę ze słodyczami ale jakoś już dzisiaj podziękuje za jedzenie 🙂

Doti: Tęskni za tatą i dlatego tak mała bryka 🙂

• Mamusia
Dzień dobry Mamuśki 🙂
ja dziś w miarę wyspana, choć i tak obudziłam się o 4 :/ mój kochany mąż sobie ustawił budzik na taką godzinę, żeby się rozbudzić, choć normalnie wstaje 5:15 :/ no i oczywiście on się obrócił na drugi bok i zasnął sobie w najlepsze, a ja już nie 😞((( WRRRRR!!

mojego teścia wczoraj zwolnili z pracy 😞 a miesiąc temu teściową 😞 ogólnie masakra....

aaa... i jeszcze pisałam Wam ostatnio o proszku Biały Jeleń w makro. byliśmy wczoraj kupić... nie trzeba brać hurtowo-można 1 szt (15,12zł za 1,9kg biel lub kolor).
i jeszcze carefourze byliśmy i są dość spore przeceny wanienek, jakby ktoś jeszcze nie miał.

miłego dnia wszystkim 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny ja też już na nogach.
Pogoda paskudna ,ale poki co nie pada wiec ide wlaczyc pralke.
Moj M zapisal się na kurs prawa jazdy na autobusy i w ten wekeend prawie go nie bedzie w domu 😞
bo chca teorie przerobic szybko.
Doti moja córcia też już odwala takie fikolki mój M to patrzeć nie może i pyta tylko czy mnie to boli 😆
Ja się śmieje ,że mała wyjdzie pępkiem bo tak się pcha ,ale jeszcze chyba ma swobode bo jest w poprzeg brzucha co wczoraj bolesnie odczulam. 🙂
Wczoraj miałyście niezłe zachcianki smakowe , ja na kolacje wszamałam dwa jabłuszka i grzecznie poszłam spać .
Jejku już dwudziesty jak ten czas leci zaraz sierpień ,wrzsien i się zacznie rozpakowywanie :woohoo
Ja w poniedziałek mam wizytę u gin ciekawe co mi powie i czy zrobi usg ,ale znajac ja to pewnie nie ,a i cały czas mam wizyty co cztery tygodnie aż do rozwiązania ciekawe 🤨
Miłego dnia .

• Mamusia
Ja również się witam.
Mnie coś głowa zaczęła boleć...
Zaraz trzeba zjeść jakieś śniadanie, bo póki co zjadłam dwie nektatrynki 🙂

A o 15 ruszam dupsko na działkę 🙂
Cały weekend sobie odpocznę na leżaczku 😁
(oby tylko pogoda w miare dopisała) 🙂

• Mamusia
Haj dziewczynki, co do proszku do prania na dzieci ja mam na niego potworne uczulenie i cały czas kicham ! uprałam ciuszki dla małego i musiałam je wynieść do drugiego pokoju bo masakra 😞

Ps. Mam ochotę zafarbować sobie włosy ale się boję ;/ całą ciąże nie farbowałam i tak chcialam się lepiej poczuć trochę no ale ...strach mnie ogarnia 😞

• Mamusia
Wanilka, bez przesady 😉) Ja tez farbowalam i to rozjasniaczem plus farba, wiec chcac nie chcac amoniak byc musial ;//
Ale w kazdej ciazy farbowalam 😉

Jedynie w I trymestrze , tam gdzie mi farba twarzy dotknela odbarwiala mi sie skora ;/ a tak to zadnych problemow...aproo farbowania 🙂 Ja chyba przed nastepna wizyta sobie zrobie 😉)

Mixidixi ja tez jestem zdziwiona, ale poki co tez mam co 4 tygodnie 😉

• Mamusia
mixidixi napisał(a):
Spokojnie możesz farbować ja przez dwie ciąże farbowałam i nic się nie dzieje .Tylko ja biore farby bez amoniaku ,żeby się nie nawdychać tego smrodku 😁

Dzięki za radę 🙂 No może się zdecyduje 😁 myślałam też o szamponie koloryzującym może będzie bardziej łagodny niż farba, przejde się do rossmana i zobaczę co tam jest do wyboru 🙂