Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
I jak tu wytrzymać w ciąży bezstresowo, jak się ma u boku niemyślącego chłopa, weźcie mi powiedzcie! 😠 😠 😠 Ileś razy tego mojego prosiłam, że jeśli zostawia przekrojoną na pół cebulę w lodówce, to ma ją czymś przykryć albo zamknąć w jakimś pojemniczku. Otwieram dziś lodówkę, a tu zabijają mnie opary cebuli ! 🤢 Jasna cholera, jeszcze do tego młoda cebula, więc puściła sok. Wszystko prześmierdło - owoce, twaróg, sernik, butelki z wodą, karton z mlekiem... dosłownie wszystko! Szlag by to trafił! 😠

A tak poza tym to jakoś się ogarnęłam, prysznic zaliczony, śniadanie (śmierdzące cebulą 🤢) i tabletki już w żołądku, nabrałam chęci by przejechać się do Jyska i obejrzeć jakieś komódki na ubranka dla Małej.

Sandra, a orientujesz się, czy receptę na wit D i K to mi już wypiszą w szpitalu, czy będę musiała do swojego pediatry lecieć?

isa8 napisał(a):
właśnie rodzice stwierdzili że samej mnie nie puszczą i mam zabrać ze sobą brata, bo to jest 90km jazdy... rozumiem że się martwią ale bez przesady, ciąża to nie choroba a jeśli chodzi o prowadzenie auta to jest to jedno z moich ulubionych zajęć... mogłabym cały czas robić za kierowce 😁 no ale niech im będzie i biorę dwóch braci żeby mi nudno nie było 😉

Isa, też uwielbiam prowadzić 🙂 Generalnie relaksuję się za kierownicą, chyba, że trafiam na korki, o co w Gdyni nie trudno, to wtedy staję się nerwusem i nie jedno przekleństwo z moich ust leci 😁 Ale i tak uważaj na siebie. Ja ostatnio w samochodzie dostałam bardzo nieprzyjemnych skurczy, dobrze, że Ślubny ze mną był, bo przejął kierownicę. Ja narazie jeżdżę sama, ale tak od 34 tc nie chcę już nigdzie ani sama chodzić ani jeździć.

• Mamusia
Deira napisał(a):
I jak tu wytrzymać w ciąży bezstresowo, jak się ma u boku niemyślącego chłopa, weźcie mi powiedzcie! 😠 😠 😠 Ileś razy tego mojego prosiłam, że jeśli zostawia przekrojoną na pół cebulę w lodówce, to ma ją czymś przykryć albo zamknąć w jakimś pojemniczku. Otwieram dziś lodówkę, a tu zabijają mnie opary cebuli ! 🤢 Jasna cholera, jeszcze do tego młoda cebula, więc puściła sok. Wszystko prześmierdło - owoce, twaróg, sernik, butelki z wodą, karton z mlekiem... dosłownie wszystko! Szlag by to trafił! 😠

A tak poza tym to jakoś się ogarnęłam, prysznic zaliczony, śniadanie (śmierdzące cebulą 🤢) i tabletki już w żołądku, nabrałam chęci by przejechać się do Jyska i obejrzeć jakieś komódki na ubranka dla Małej.

Sandra, a orientujesz się, czy receptę na wit D i K to mi już wypiszą w szpitalu, czy będę musiała do swojego pediatry lecieć?

isa8 napisał(a):
właśnie rodzice stwierdzili że samej mnie nie puszczą i mam zabrać ze sobą brata, bo to jest 90km jazdy... rozumiem że się martwią ale bez przesady, ciąża to nie choroba a jeśli chodzi o prowadzenie auta to jest to jedno z moich ulubionych zajęć... mogłabym cały czas robić za kierowce 😁 no ale niech im będzie i biorę dwóch braci żeby mi nudno nie było 😉

Isa, też uwielbiam prowadzić 🙂 Generalnie relaksuję się za kierownicą, chyba, że trafiam na korki, o co w Gdyni nie trudno, to wtedy staję się nerwusem i nie jedno przekleństwo z moich ust leci 😁 Ale i tak uważaj na siebie. Ja ostatnio w samochodzie dostałam bardzo nieprzyjemnych skurczy, dobrze, że Ślubny ze mną był, bo przejął kierownicę. Ja narazie jeżdżę sama, ale tak od 34 tc nie chcę już nigdzie ani sama chodzić ani jeździć.

Faceci tak mają.Mój też tak lubi........a ja tak nienawidze owocó które śmierdzą mi cebulą,albo wędliną.Fuj........ale co z tego że zwróce uwagę jak następnym razem jest znowu to samo....i wciąż słyszę: ".....zapomniałem......" 🤨

• Mamusia
marylu: jestem dobrej myśli.......Będziemy mieli konsultacje w klinice.Może tam się czegoś więcej dowiem,ale póki co nie będzie ingerencji w trakcie ciąży,( wcześniej mówili o zabiegu w moim brzuchu).Ciąża jest zaawansowana i wada się nie pogłębia więc nie ma potrzeby.....

• Mamusia
marylu:Jasne że może........i właśnie mam nadzieję że tak będzie w przypadku Antosia......Jestem dobrej myśli....... tylko trzeba pilnowac i nadzorowac.Teraz trzeba myślec pozytywnie. Jedziemy do kliniki.Jestem ciekawa co tam powiedzą.....Dobrze że wykryto to na tym etapie.Można wiele zrobic dzięki temu.........Będzie dobrze.Wierzę w to mocno.

• Mamusia
Ja jez jakos przeoczylam chyba ten wpis...;/ Ale trzymam kciukasy zeby wszystko bylo dobrze i na pewno tak bedzie!!!

Wlasnie wrocilysmy nogi w dupsko wchodza mi 🙂 Ale powiedzialam, ze skoro Nadia takie odleglosci potrafila pokonywac nad mrozem to nie ma w domu wozka i koniec 🙂) i chodzi pieknie i nie wymysla.. ale mi troche gorzej, bo siatek nie ma gdzie powiesic 🙂)

Wcisnelam w siebie peczek rzodkiewek i juz mam dosc 😉) hehe 🙂

• Mamusia
Raczej nie sadze, zeby wypisali,bo musza i w kartoteke wpisac itp itd. U mnie przynajmniej by nie przeszlo...

Zawsze mozna zakupic te bez recepty w kapsulkach jesli mialabyc problem...
bo wit K chyba tylko taka jest...
Nie pamietam juz, bo ja nie dawalam malej wit. K....

• Mamusia
Hejka Laseczki 🙂
Ja właśnie skończyłam kroić sałatkę na dzisiejszego grilla 🙂 Pomidorki,ogórki, papryki w 3 kolorach i serek feta - będzie uczta 😉
Tylko od godziny mam takie uderzenia gorąca i oblewa mnie pot nie wiem dlaczego :/ hormony???
Za godzinkę wyjazd do znajomych więc będzie się działo 🤪 🤪 🤪 Szkoda tylko że jadę sama bez M 😞 ale on musi być w pracy...

• Mamusia
No to ja się zmywam i żegnam na weekend 😁
Mam nadzieję, że chociaż przez jeden dzień będzie ładna pogoda i opale swój blady pyszczor 🙂

Sandro jakby któraś zaczęła w ciągu tych 3 dni rodzić, to daj mi znać 😁 😁 haha

Życzę miłego weekendu brzuchaty 😘