Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Maz mi kupil dzisiaj Bavarie smakowa , nawet nie widzialam, ze takie sa, i taka dobra ze koniec... no choc nie ma co ukrywac, ze kolo piwa to nie lezalo 🙂) hehe, bo samym jablkiem smakuje 🙂) Ale pyszne 🙂

Piłam tę smakową Bavarię. Potwierdzam - pyszności 😁 Tyle, że mała buteleczka i wchodzi jak lemoniada 😉

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
a pilyscie somersby ? mmmmmm pysznosci 😁

A to też bezalkoholowe, bo oprócz tego, że chyba też jabłkowe to wydaje mi się że jakieś procenty ma ? 😉

A mnie ostatnio wkurzył Lech. Kupiłam sobie piwko Lecha, które na etykiecie z przodu miało info, że jest bezalkoholowe. A potem w domu, na szczęście zanim zaczełam pić, okazało się, że na etykiecie z tyłu jest informacja, że to piwo o "niskiej zawartości alkoholu" i że wypicie kilku butelek może spowodować przekroczenie dozwolonej ilości alkoholu do prowadzenia pojazdów mechanicznych 🤢 😮 No wkurzyłam się nieziemsko, bo jak coś jest bezalkoholowe albo "alcohol free" to ma takie być 😠

• Mamusia
dobra dziewczyny... ja się z wami żegnam na kilka dni 😉
właśnie się zbieram i wyjeżdżam po mężula na lotnisko, już nie mogę się doczekać jak go zobaczę!! ... jutro wesele, w niedziele poprawiny, a w poniedziałek ruszamy kupić coś w końcu dla małego 🙂 więc prędko się tutaj nie pokaże...
miłego weekendu brzuchatki!!
dobranoc 🙂

• Mamusia
Isa, baw się dobrze i pozdrów M 🙂 Nacieszcie się sobą 😁 😜

sandroos napisał(a):
My w PL jako tako nie mamy swoich piw bezalkoholowych, tylko niskoalkoholowe... a najwiecej z nich ma chyba zywiec bo az 1,1%

Tylko że Żywiec jest na tyle uczciwy, że piszą na etykiecie z przodu, że jest to piwo niskoalkoholowe 🙂

No dobra, laseczki. Ja się też już ewakuuję 🙂 Dobrej nocki 😘

• Mamusia
Mam nadzieję ze i u mnie w sklepie jest bavaria bezalkoholowa, bo mnie tak na piwo wzięło jak nigdy 😉 sandros zawsze smaka robi!!!
A twój mąż sandros to może forum podczytuje ? Taka metamorfoza u niego 🙂 będziemy go tu chwalić teraz 🙂
Isa udanego długiego weekendu z m.
Do mnie przyjechali już tesciowie, mnóstwo rzeczy dla malego nakupowali. Aż nie będę miec gdzie chować 🙂 ... Ale kilka strasznie mi sie nie podoba, i nie wiem co zrobić w takiej sytuacji. Jak wy byscie postapily? Schować, oddać?

• Mamusia
Witam się o poranku .
U mnie zapowiada się piękna pogoda nareszcie bo już zwariować idzie w tym domu.
Co do leszka lemoniadowego to ja pije oczywiście nie za często ,ale jest taki pyszny że szok 🤪
No i ma tylko 2,6 % więc myślę że jedno na tym etapie ciąży chyba nie zaszkoszi 🥴
Już z mężem zaplanowaliśmy ,że we wtorek śmigamy ze znajomymi nad morze bo ma być ładnie , a dzisiaj tych znajomych gościmy u nas w domku.
Miłego dnia .

• Mamusia
dzień dobry Kochane...

ale mi się płakać chce....właśnie dowiedziałam się że zmarł Maluszek mojej koleżanki...miał niecały miesiąc 😞(( miał wadę serduszka...

a dla mnie jeszcze dodatkowo straszne jest to że wcześniej obie prawie w tym samym czas zaszłyśmy w ciąże, potem obie poroniłyśmy, teraz znowu obie w ciąży w tym samym czasie...ona zawsze chwilę przede mną....

• Mamusia
buffy85 napisał(a):
dzień dobry Kochane...
ale mi się płakać chce....właśnie dowiedziałam się że zmarł Maluszek mojej koleżanki...miał niecały miesiąc 😞(( miał wadę serduszka...
a dla mnie jeszcze dodatkowo straszne jest to że wcześniej obie prawie w tym samym czas zaszłyśmy w ciąże, potem obie poroniłyśmy, teraz znowu obie w ciąży w tym samym czasie...ona zawsze chwilę przede mną....

[*][*][*][*] 😞 😞 😞 😞
Brak nawet słów, kiedy dochodzi do takiej tragedii...

Marylu, ja też bym oddała komuś. Ale za jakiś czas, kiedy maleństwo już z nich wyrośnie. Żeby teściom nie było przykro jak się zapytają o te ubranka, a Ty żebyś nie musiała się tłumaczyć co zrobiłaś z prezentem od nich. Potem po prostu powiesz, że są już za małe i oddałaś innej mamie.

Mixi, pisałaś, że kupiłaś podgrzewacz. Mogę wiedzieć jaki? Bo zastanawiam się, czy się nie zaopatrzyć w taki z opcją dom/auto.

A ja zaraz idę na zakupy, potem teściu przyjeżdża skręcać z moim Ślubnym komodę dla Małej, a potem może gdzieś wyskoczymy się rozerwać 😁
Miłego dzionka! 🙂

• Mamusia
buffy85 napisał(a):
dzień dobry Kochane...
😞 😞 😞 😞 😞 brak słów Kochana 😞

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂 ja dzisiaj i jutro caly dzien sama w domu bo Bartek w pracy tej starej juz....ale dobrze ze juz pracuje w nowej pracy bo w tygodniu bedzie przychodzil juz o 15 🙂 biedne maluszki....[*]
no nic trzeba sie wziasc za sprzatanie i przede wszystkim wstanie z łóżka 😁