Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Karolka, fajna komódka, bardzo stylowa 🙂 My mamy dwie w kolorze drewna (olcha). Jedną wcześniej używaną a drugą nową. W używanej są kosmetyki, butelki, smoczki i inne pierdoły a w nowej ubranka.

Emilia, a może ktoś ma kontakt telefoniczny z Izą?
Bo też się martwię o nią i Szymka, ale mam nadzieję, że wszystko się uspokoiło.

Ja już mówię Wam dobranoc i spokojnej nocki 🙂

• Mamusia
karolka:..........a jednak mężowi się udało,a już wątpiłaś w jego chęci 😁 😁. Ładna komoda.Sporo miejsca na rzeczy dla maleństwa.......

marylu: rozumiem Twój niepokuj.Też bym się martwiła,a który to tydzień ciąży.Znam ciężaróweczki które z powodzeniem donosiły ciążę z krótszą szyjką.......musicie byc dobrej myśli.

• Mamusia
Doti masz rację z tym odmawianiem. Powinno to przychodzić z większą łatwością. Ale co zrobić w takiej sytuacji.... strasznie podobał mi się obraz, mama mojego M stwierdziła że go dla nas namaluje. Sto razy oglądała nasze "inspiracje". Z miesiąc obraz malowała, namęczyła się. Przynosi go do nas, a mi się w ogóle nie podoba. Jak tu można być szczerym jak ktoś tyle pracy w to włożył? teraz jest problem, bo wisi mi nad sofą, i muszę na niego patrzeć! Z moimi teściami najczęściej jest tak że widzę ich dobre intencję i żal mi powiedzieć że czegoś nie chce 😞

• Mamusia
mamusiak napisał(a):
karolka:..........a jednak mężowi się udało,a już wątpiłaś w jego chęci 😁 😁. Ładna komoda.Sporo miejsca na rzeczy dla maleństwa........

1,5 godz skladał, ale sie udalo 😁 juz jedna szuflade zapelnilam, musze przyznac, ze baaardzo pojemna 🙂

• Mamusia
mamusiak napisał(a):

marylu: rozumiem Twój niepokuj.Też bym się martwiła,a który to tydzień ciąży.Znam ciężaróweczki które z powodzeniem donosiły ciążę z krótszą szyjką.......musicie byc dobrej myśli.

27-28tydzień. czy z taką szyjką się leży do końca ciąży, czy można normalnie funkcjonować?

• Mamusia
marylu345 napisał(a):27-28tydzień. czy z taką szyjką się leży do końca ciąży, czy można normalnie funkcjonować?
Kochana ja mam od końca maja miękką szyjkę dł. 2,9cm i rozwarcie na 1cm i jakoś dajemy radę 😉 A koniec maja był prawie 8 tygodni temu więc byłam mniej więcej na tym samym etapie ciąży co siostra Twojego M 🙂 Dostałam od gina wtedy luteinę dopochwowo i zalecenie magnezu 4x2tab a jak skurcze i bóle przeszły to kazał odstawić luteinę. W sumie chyba 3 tygodnie ją brałam 2x2tab. Będzie dobrze i nie ma się co stresować za bardzo :*

Ja się jutro wybieram na pobranie krwi do badań i zastanawiam się jak wytrzymam na głodnego...Żeby było ciekawiej jadę busem bo mam dwa miejsca do obskoczenia i nie chcę martwić się o miejsce do parkowania ale za to będę się kulać dłużej niż zwykle.....

• Mamusia
Doti masz rację, tutaj na brzuszku dziewczyny w jeszcze gorszych sytuacjach dawały rade! Trzymam za wszystkie maluszki kciuki.
Współczuje podróży na głodnego, to chyba najgorsze co mogłabym sobie wyobrazić, żeby w upały bez jedzenia jeździć po mieście:/

• Mamusia
Hej ja niedawno wróciłam z nad morza .
Jestem padnięta ,ale upału strasznego nie było więc dało się jakoś przeżyć.
Teraz lecę się kąpać tylko nie mam przez trzy dni ciepłej wody i musimy grzać na kuchence masakra 😠
Miłej nocki pa pa.

• Mamusia
Karolciu na pewno coś wezmę ze sobą, bo busem mam jakieś 30 minut, później jeszcze 20 minut spacerku do przychodni. Stamtąd kolejne 20 minut do tramwaju i następne 20 jazdy + 20 piechotą do kliniki na kolejne pobranie krwi... Wychodzę z domu o 6:30 zanim dotrę do z powrotem to chyba 10-11 będzie... Ciekawe ile będę musiała na pobranie czekać....

• Mamusia
A ja dzis u poloznej bylam i wsystko ok tylko jakas infekcja pipki sie przyplatala 😞wyniki krwi super,mala odwrucona tylko czekac 😉
Iza zaciskaj nogi,troche za eczesni dla Szymka!
Karola mam identyczn komode i potwierdzam super pojemna!
Deira czekamy na foty a i mialam zapytac co to za chlebek pieczesz i czy duzo z nimmroboty?
Wspolczuje tesciowych dziewczyny i jak tak was czytam to tesknie za moja,niestety zmarla na poczatku roku 😞
Milej nocki zycze!!!

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
mamusiak napisał(a):

27-28tydzień. czy z taką szyjką się leży do końca ciąży, czy można normalnie funkcjonować?

Te które znałam to leżały.......ale czego się nie robi dla dzidziusia?.Ja mam zamknięta szyjkę,brak rozwarcia.....a mimo to ciążę zagrożoną i leżę...,choc teraz sobie pozwalam,bo czuję się lepiej ....Warto...życie i zdrowie dzidziusia najważniejsze...Będzie dobrze.Już bliżej niż dalej skoro 28 t.c.

• Mamusia
Hey, ja dopiero ogarnieta. Od ranca mnie nie było, bo wypoczywałam na działeczce, ale jakos podle się czułam. Wykonczona jestem niesamowicie dzisiaj.
Wieczorem przyjechala kumpela z dwojka dzieci… i zrobili w trojke niezły Sajgon.. lacznie z laniem wody do Nadii wyra ;// Mialam dość…;//
Na dodaek rano miałam mega nieprzyjemna sytuacje ze starym dziadem pierdzielonym… o miejsce w autobusie, bo mi kazal jakiejś Pani ustapic..długo bylam cierpliwa, ale jak mi wyjechal tekstem, ze „siusiumajtek” nie będzie mu pyskować to już mnie wkurwil i się jazda zaczela ;// Ale chyba sobie chłopina przemyslal, bo wysiadając mnie przeprosil…
Kurde gdyby poprosil grzecznie to bym wstala… pewnie i tak by mnie ktoś wpuscil.. no ae jak on mi od razu z ryjem wyjechal, bo nie widzialm ze w ciąży jestem…
I tekst, ze to fizjologia…to mu się zapytałam ile razy w zyciu się borykal z ta swoja fizjologia…
AEhhh.. przywiozłam dzisiaj trochę ciuchow od mamy i prawie cala komode mi zajely.. a tam jeszcze wielki wor stoi i się prosi… Skad się tyle nazbieralo, to ja nie wiem ;//
Ilosci sa nieziemskie, bo spiochow, polspiochow, czapek, skarpetek… wszystkiego mam po około 40-50 sztuk.. a już naprawdę mega przebrałam wszystko.. i chyba dokupimy jedna duza szafe, bo za cholerę się nie pomieszcze, bo gdzie kocyki, posciele itp… a nic z tego jeszcze nie mam przywiezionego do domu…jakos tak się wkulam i sama nie wiem…
Na orzesluchaniu się nasmialam z policjantami, ale onad godzina mi tam zeszla…
Tusia,a co z tym USG idziemy sprobowac czy jak?? Bo ja w sumie mam wyjezdzac w sobote,ale może by się udało jakos wbic.. jakby się od otwarcia poszlo ) hehe

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Hey, ja dopiero ogarnieta. Od ranca mnie nie było, bo wypoczywałam na działeczce, ale jakos podle się czułam. Wykonczona jestem niesamowicie dzisiaj.
Wieczorem przyjechala kumpela z dwojka dzieci… i zrobili w trojke niezły Sajgon.. lacznie z laniem wody do Nadii wyra ;// Mialam dość…;//
Na dodaek rano miałam mega nieprzyjemna sytuacje ze starym dziadem pierdzielonym… o miejsce w autobusie, bo mi kazal jakiejś Pani ustapic..długo bylam cierpliwa, ale jak mi wyjechal tekstem, ze „siusiumajtek” nie będzie mu pyskować to już mnie wkurwil i się jazda zaczela ;// Ale chyba sobie chłopina przemyslal, bo wysiadając mnie przeprosil…
Kurde gdyby poprosil grzecznie to bym wstala… pewnie i tak by mnie ktoś wpuscil.. no ae jak on mi od razu z ryjem wyjechal, bo nie widzialm ze w ciąży jestem…
I tekst, ze to fizjologia…to mu się zapytałam ile razy w zyciu się borykal z ta swoja fizjologia…
AEhhh.. przywiozłam dzisiaj trochę ciuchow od mamy i prawie cala komode mi zajely.. a tam jeszcze wielki wor stoi i się prosi… Skad się tyle nazbieralo, to ja nie wiem ;//
Ilosci sa nieziemskie, bo spiochow, polspiochow, czapek, skarpetek… wszystkiego mam po około 40-50 sztuk.. a już naprawdę mega przebrałam wszystko.. i chyba dokupimy jedna duza szafe, bo za cholerę się nie pomieszcze, bo gdzie kocyki, posciele itp… a nic z tego jeszcze nie mam przywiezionego do domu…jakos tak się wkulam i sama nie wiem…
Na orzesluchaniu się nasmialam z policjantami, ale onad godzina mi tam zeszla…
Tusia,a co z tym USG idziemy sprobowac czy jak?? Bo ja w sumie mam wyjezdzac w sobote,ale może by się udało jakos wbic.. jakby się od otwarcia poszlo ) hehe

Tylko się cieszyc z takiej ilości ciuszków,choc coś mi się wydaję że Twoje dziecię nie zdąży wszystkiego założyc 🙂.Będzie dla kolejnego dzidziola 😜.
Dobrze pojechałaś facetowi.Zero kultury!.

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
mamusiak, a dlaczego jest u Ciebie ciąża zagrożona?
emaleth zdjęcie rzeczywiście wspaniałe!
ja mam jutro położną ciekawe co mi powie 🥴

Na przełomie 17/18 t.c. zaczął twardniec mi brzuch i zaczęły się skurcze....Od tamtej pory leżę i biorę sporo leków na wyciszenie skurczów.Teraz jest ok,aczkolwiek wciąż biorę tabletki,tylko w mniejszych porcjach.Wizytę mam za 2,5 tygodnia i lekarz zapewne będzie mi je już odstawiał powoli.Wreeeeeeszcie.
Daj znac jak po wizycie.
Ja już mówię Wam Dobranoc 🙂

• Mamusia
doberek 🙂
odprawiłam chłopa do pracy, zjadłam śniadanie i pewnie się jeszcze położę na chwilę 🙂

Sandro no możemy iść 🙂 otwierają Plazę o 9:30 więc tak z godzinę wcześniej by trzeba chyba tak już być, bo pewnie będzie sporo ciężarnych 🙂 Karolka idziesz też tego 4 sierpnia z nami na to USG 2D/4D ? 😁

Ja wczoraj jednak nie robiłam tego cholerstwa, bo M stwierdził, że znając życie bym 2 godziny siedziała nad tym i robiła 😁 haha nie ma to jak pocieszenie 🙂