Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
🤢Sandra, daj mi znać, czy dostałaś ode mnie priva, bo ja znowu mam qźwa tzw. pseudo mobilny internet, co oznacza, że ja biegam po mieszkaniu i szukam zasięgu. I w momencie wysyłania do Ciebie info, cyberprzetrzeń mi znikła z radaru... 😠

Co do laktatora, to ja podobnie jak Sandra polecam Avent Isis ręczny. Na elektryczny szkoda mi kasy a podejrzewam, że laktatora będę używała sporadycznie w razie nawału pokarmu, albo jak nie będę miała okazji nakarmić dziecka osobiście. A poza tym chcę przećwiczyć technikę ręcznego odciągania pokarmu czyli za pomocą jedynie rąk 🙂 Ale to już po porodzie oczywiście 🙂 Ciekawa jestem, czy to opanuję 😁

• Mamusia
Dopiero nadrobiłam co pisałyście. Ładnie się rozpisałyście dzisiaj 😉
Dzień miałam taki masakryczny że nie mam sił się ruszyć. Tzn robiliśmy same przyjemne rzeczy, ale ja już za szybko się męczę 😞
Deira moja znajoma rodziła w wejherowie i bardzo sobie chwaliła. Podobno najlepszy z 3miasta.
Pestka jak Ci się Marita podoba, to ją bierz 🙂 potem zawsze będzie Ci w głowie siedzieć. Wózek zawsze na wieczór mąż może Ci wnosić, a rano znosić?
emi ja się zaopatrzyłam w octenisept (po radzie mamusiaka) i w aptece też bardzo polecali. Ale już wiele osób mi mówiło że obecnie tylko wodą z mydłem się traktuje pępowinę. Z tym, że nie wiem co złego jest w spirytusie ? dlaczego się od tej metody odchodzi?
Dobranoc brzuszki

• Mamusia
Hej dziewczyny ja już też od 6 na nogach , włączyłam pranie z ciuszkami dla Wiktorii pogoda fajna to szybko będzie schło.
My dzisiaj jedziemy nad morze poleniuchować , wczoraj cały dzień byłam na działce narobiłam się jak nie wiem co to dzisiaj będę się byczyć 😎
Jeszcze muszę sobie ugotować bób działkowy na drogę i mogę ruszać 😜
Miłego dnia .

• Mamusia
Witam 🙂
Ja dziś noc miałam do d 😞 Miałam znowu problemy z oddychaniem i przez to często się budziłam.
U nas też pogoda chyba dziś będzie idealna na plażowanie. Najpierw jednak zabiorę się za umycie kolejnego okna i ogarnięcie sypialni i łazienki, póki temperatura nie osiągnęła 20 stopni. Potem pomyślę, na co mam ochotę 🙂
Miłego dzionka! 🙂

• Mamusia
Ostatnio wyniuchalam, ze okolo 34-35 tygodnia ciazy wyniki morfologiibeda sie poprawiac, bo fizjologicznie zwieksza sie ilosc krwi krazacej i czerwonych krwinek 🙂) wiec dobre ino dlla denerwujacej sie Karoliny 🙂)

Pozdrawiam i ewnie do wieczorka, bo uciekam na dzialeczke sie byczyc,.. a wczesniej na te cholerna policje...

• Mamusia
hej hej 🙂 jem sniadanko i uciekam do dentystki 😮 ten zab mnie wykonczy - czekaja mnie z nim jeszcze conajmniej 2 wizyty, mam nadzieje, ze do porodu bedzie wyleczony...

Sandra, to mnie uspokoilas z ta morfologia 😁 😉 jutro ide oddac mocz i krew to zobaczymy, czy tablety z buraka i natka pietruszki daly jakies efekty 🙂
Małgosia ja tak mialam 2 wizyty temu - tez 3 kg + w ciagu 3 tyg, ale ostatnio juz tylko pol kg 🙂
Moj M zrobil mi dzis niespodzianke, bo wstal szybciej niz zwykle, zrobil pranie i wywiesil na balkonie zanim sie obudzilam, zebym sie nie meczyla 🙂 i popedzil do pracy 🙂 szkoda, ze nie wpadnie czasem na pomysl, zeby umyc okna lub odkurzyc... no ale nie bede narzekać 😉

• Mamusia
I ja sie witam 🙂 wstalam poturbowana jak zwykle juz wymiekam czasami u mnie tez zapowiada sie upalnie mam nadzieje ze tak sie utrzyma bo chce wyciagnac w niedziele M do aqua parku 😁
oooo dobrze ze pietruszka pommogla 😁 mam nadzieje ze i moj sok z buraka nie pojdzie na marne 😁

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
I ja sie witam 🙂 wstalam poturbowana jak zwykle juz wymiekam czasami u mnie tez zapowiada sie upalnie mam nadzieje ze tak sie utrzyma bo chce wyciagnac w niedziele M do aqua parku 😁
oooo dobrze ze pietruszka pommogla 😁 mam nadzieje ze i moj sok z buraka nie pojdzie na marne 😁

sok z buraka też piłam 😉 ale tylko raz - za to mega dużą szklankę 😉 hehe. no i wątróbkę w siebie wmusiłam - bleeee :/

dzięki dziewczyny - mam nadzieję, że wizyta będzie udana i u Maleństwa wszystko dobrze, a u mnie nic się nie pogorszyło....

• Mamusia
Witam 🙂
Nie będę nadrabiać Waszych 50 stron bo to nie realne 😁
Na działce pogodę miałam fajną 🙂
Praktycznie cały czas chodzilam z maluchem kuzynki na spacery więc trochę kilometrówki zaliczyłam 😉 ale świeże powietrze to podstawa.
Wróciłam w niedzielę, przepakowałam się i jechałam do M i w sumie dopiero teraz tak mam chwilę żeby zasiąść do kompa i odwiedzić forum 😁
Się troszkę goręcej robiło na dworze...
Wczoraj byłam z M rejestrować samochód, to myślałam, e padne w tym wydziale komunikacji :/

Idę Was poczytać tylko z dzisiejszego ranka, bo sporo tego nie ma 😁