Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
sandroos napisał(a):
A ja zaryzykowalam w firme Corine de Farme.. Zobaczymy coz to za specyfik ciekawy badz nie... 😉)

Miałam próbki kremów do twarzy z tej firmy. Są zajebiste!!! Widziałam też w drogeri wlasnie dla dzieci kosmetyki i Pani bardzo polecała bo są w bodajże 95 procentach z naturalnych składników ale powiedziała że niby te kosmetyki to tak prawie jak te oilatum i że panie bardzo sobie chwalą. Nie kupiłam ,bo miałam już kupione z Nivea.
Ja tam się aż tak nie przejmuję co z jakiej firmy. Jeśli jest kosmetyk dla dzieci to powinien być dobry a trzeba obserwować jak reaguje skóra na niego i w razie W zmienić na inny.

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Pupe tak, tylko trzeba uwazac, zeby nie docieral w okolice pochwy,bo pozniej on sie tak zbryla ;/ i skupisko bakterii sie robi.
Bo niektore mamy to jak zasypia, to od pepka, po kosc krzyzowa 🙂) hehe 🙂)

Ja mam troche sudokremu w domu... a tak to pelen relax 🙂 Cos sie zacznie dziac, to podejde do apteki...

Nie moge sie za cholere zmobilizowac zeby sie ubrac..;//

• Mamusia
Dzień dobry! 😉
ja ostatnio nie mogę spać w nocy i tylko się przewracam z boku na bok i niepotrzebnie denerwuje ;/;/
a jak wstaje rano to czuje jakbym była po jakiejś dobrej imprezie... głowa mi pęka! 😮

w dodatku tata lata po domu z wiertarką i wierci w każdym pokoju bo zmienia grzejniki... koszmar!

Dziewczyny powodzenia na wizytach!! 😉

• Mamusia
Jejku ostatnio poszłam do księgarni kupic córce książki do szkoły kupiłam 7 sztuk za 300 zł. i jeszcze mam 8 szt do kupienia bo akurat nie było 🤪
Katastrofa z tymi podręcznikami z 600 zł książki ,a jeszcze wyprawka jakieś zeszyty , piornik ,plecak ,plastyczne przybory . Już nie mówiąc o nawej garderobie bo rośnie jak na drożdżach ,a i buty nowe na wf i cały strój i bielizna bo przecież trzeba już staniki pokupować 😉
Niewiem jak ja to finansowo pogodze z narodzinami małej pieluchami itp.
Dzieci to same wydatki ,dobrze ,że są takie kochane to człowiek szybko zapomina o kasie 🙂

• Mamusia
Dokladnie...
Wszystko na jeden raz...

Nam tez sie zlozylo.. urodziny Nadii, przedszkole, narodziny malej, wymiana grzalek, kupno grzejnika.. i wszystko w sumie we wrzesniu...
Chyba piec przeloze na pzadziernik 😉)

Postep jest 😉 Leginsy mam na dupie, skarpetki i gacie tez 🙂) hehe 😁DD

• Mamusia
hej 🙂
wypadaloby się wreście wygrzebać z łóżka.. pół nocy nie spałam bo Dzasper (moj pies ) kilka dni temu zranil sobie łapke i zrobił się ropień.. :/ w nocy mu to pękło i miałam wizyte u weta o 3 w nocy.. :/ a jak byliśmy w sobote na wizycie to stwierdziła że nic mu sie nie stanie... 😞
Teraz lece do apteki wykupić leki dla biedaka..
Miłego dnia i powodzenia na wizytach 🙂

• Mamusia
Mixi ja ostatnio zamówiłam podręczniki córce do III gimnazjum i zapłaciłam ponad 500 zł, przy czym kilka książek już miała 😮 Kolejne 500 wydała, jak pojechała po przybory, zeszyty i plecak 😮
Ja też mam dziś wizytę ale dopiero o 18.20. Dobrze, że się wczoraj ogoliłam to dziś ominie mnie gimnastyka 😜

• Mamusia
Odrobiłam się troszkę i teraz sobie odpoczywam 🙂 Zaczęłam dzień od zmolestowania M i tak mi doooooobrze 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 Potem poskakałam po krzesłach żeby kurze na szafach pościerać bo nie robiłam tego już dłuższy czas, dwie pralki prania się suszą, dziecko wybawione i za godzinkę idzie do spania 🙂 🙂 🙂

Inirtam ja badana byłam już w gimnazjum i wtedy mi wyszło że mam nogę krótszą a to powoduje skrzywienie kręgosłupa w pozycji stojącej. Mialam robione badania komputerowe kręgosłupa i różne takie 🙂 Później chodziłam na codzienną rehabilitację ruchową przez 1,5 roku żeby mięśnie wzmocnić ale bez efektów. Jedynym sposobem na zmniejszenie dolegliwości jest podpiętek w bucie krótszej nogi żeby zmniejszyć różnicę długości... ale jak w klapki czy sandały wsadzić podpiętek????

My mamy mieszankę firmową jeśli chodzi o kosmetyki hihihi Do pupy fajna jest "maść pośladkowa" z Ziajki 🙂 6zł u nas w aptece. Sudocrem mam próbki małe ale do stosowania jak coś faktycznie będzie nie tak. Po co smarować na zapas 😉 Bardziej się boję uczuleń spowodowanych chemicznymi dodatkami do pieluszek niż odparzeniami od siuśków.

Podręczniki szkolne zmieniają się co roku i to jest paranoja... No ale jak wydawnictwa dogadują się z dyrekcją szkoły że za kupno podręczników za jakąś tam kwotę za sponsorują np. sprzęt sportowy...? W moim starym gimnazjum tak było.

Sandra ubrałaś się już???? 😉

• Mamusia
Hej,
widzę, że dużo się tu działo w weekend. Zdjęcie dzidziusia 😁 gratulacje dla kuzynki Emi.
Ja dziś mam w planie wreszcie wstawić pranie bo trochę się zaczynam denerwować. Ale jednocześnie wypieram myśli, że już za miesiąc mały może być z nami.
Zostały mi do zrobienia ostatnie trzy zamówienia na allegro i ebay i będzie wszystko załatwione 😉
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty 😉

• Mamusia
Dzień Dobry 🙂.
Dzidziol wciąż w brzuchu więc jest dobrze.
Dzisiaj schodzę z kolejnej dawki leków,więc zobaczymy..... 🤪
Plamienie się zmniejszyło...będziemy obserwowac 🙂.

A propo odwiedzin w szpitalu.....U nas na szczęście może wejśc jedna osoba i godziny są dośc ograniczone.Bodajże od 11 do 18...jakoś tak....ale z pewnością będę się troszkę krępowała karmic małego przy mężu współlokatorki......ale tego się nie uniknie....a dziecku się nie wytłumaczy,żeby poczekało aż gośc pójdzie 🤔

Doti: absolutnie nie mam zamiaru się wpychac w kolejkę,ale powiedz to mojemu Antosiowi 🙂.On tu rządzi.Co ja mogę 😁
Ależ Twój mezuś ma z Tobą dobrze 😁 😁

Pauleczka: jak się robi pijanego arbuza?.Słyszałam o tym ale nigdy nie próbowałam.Rozumiem że efekt jest natychmiastowy? 😜

Isa: wolałam zadzwonic do położnej niż jechac na IP,bo pewnie by mnie zatrzymali a ja mam dośc szpitali......Planuję najbliższą wizytę w szpitalu tylko na porodówkę 🙂

Emilia: gratuluję dobrych wyników.Czyżby buraczki podziałałały? 🙂

Powodzenia na wizytach dziewczyny!!.

• Mamusia
Dzień dobry 😉
ja w nocy spać nie mogłam i dopiero nad ranem mnie zmuliło, także do 10 spałam 😉

co do kosmetyków to mamy sporo próbek - z nivea, musteli, johnsona itp, takze sobie posprawdzam co się Maluchowi spodoba...jedyne co to kupiliśmy do kąpieli żel do ciałka i włosków z musteli - wiele osób nam polecało i mam nadzieję, że się sprawdzi 🙂

mixidixi napisał(a):
Ja mam wszystko z nivea ,trudno moze nie będzie uczulać .
Właśnie pomyślałam ,że dla małej też muszę spakować ciuszki na wyjście ze szpitala w razie jakbym miała rodzić nad morzem 😁
Tak to by mi mój mąż przywiozł,ale w tym wypadku muszę mieć .

hehe-Mixi to musisz jakieś bikini dla Małej spakować, jak ma się rodzić nad morzem 😉

powodzenia na wizytach Dziewczyny!!! 😁