Skocz do zawartości

MAMUSIE PAZDZIERNIKOWE!!! | Forum o ciąży

belen

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Andziucha napisał(a):
anula4ever napisał(a):
danusia1985 napisał(a):
u mnie z czasem wrecz przeciwnie- od poczatku ciazy jestem na l4, a ilez mozna ogladac tv wiec czytam, zwlaszcza ze na poczatku z lozka za bardzo nawet nie moglam wstawac.

Andziucha- podobno zazwyczaj drugi porod trwa krocej 🙂bo macica jest juz rozciagnieta takze badz dobrej mysli, no i Twoj synek byl duzy wiec pewnie temu dluzej rodzilas.

Mity mity i jeszcze raz mity-siostre mama rodzila 14 godzin a mnie 23,5 wiec nie powiedziane ze drugi trwa krocej acha i ja bylam mniejsza od siostry o prawie kg

nie strasz mnie 🥴 🥴

Nie strasze tylko mowie jak np u mnie w rodzinie bylo moja mama sie meczyla po tyle godzin siostra rodzila 18,5 godziny i juz nie miala sily i mala wyciagali vacum czy jak to tam sie zwie bo ni w przod ni w tyl to ja powiedizlam o nie dziekuje wole niech mnie tna kroja ja chce cecarke i wiem ile to jest zlego po ze gorzej boli itd ale nie chce naturalnie

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
anula4ever napisał(a):
danusia1985 napisał(a):
u mnie z czasem wrecz przeciwnie- od poczatku ciazy jestem na l4, a ilez mozna ogladac tv wiec czytam, zwlaszcza ze na poczatku z lozka za bardzo nawet nie moglam wstawac.

Andziucha- podobno zazwyczaj drugi porod trwa krocej 🙂bo macica jest juz rozciagnieta takze badz dobrej mysli, no i Twoj synek byl duzy wiec pewnie temu dluzej rodzilas.

Mity mity i jeszcze raz mity-siostre mama rodzila 14 godzin a mnie 23,5 wiec nie powiedziane ze drugi trwa krocej acha i ja bylam mniejsza od siostry o prawie kg

Napisalam zazwyczaj- a nie ze zawsze ,a to chyba roznica. Statystycznie trwa krocej, nie napisalam ze to regula.
pozatym grunt to pozytywne nastawienie- po co sie ma zle nastawiac, lepiej niech sie nastawi ze bedzie trwac krocej niz te 22 godziny a co bedzie to juz loteria 🙂

• Mamusia
danusia1985 napisał(a):
anula4ever napisał(a):
danusia1985 napisał(a):

Napisalam zazwyczaj- czyli ze nie zawsze trwa krocej a to chyba roznica
pozatym grunt to pozytywne nastawienie- po co sie ma zle nastawiac, lepiej niech sie nastawi ze bedzie trwac krocej niz te 22 godziny a co bedzie to juz loteria 🙂

tak miejmy nadzieje ze pojdzie gladko 🙂

• Mamusia
No juz prawie polowa, szybko leci bo dopiero co byl poczatek 🙂 w poniedzialek jade do swojej lekarki, ostatnio bylam 3 tyg temu i przeleciało, oby ta 2 polowa tez tak przeleciala. Zreszta teraz to juz jestem spokojna i zrelaksowana, poczatek byl z problemami to bylo nerwowo, a teraz wiem ze dziecko zdrowe, super sie czuje to i szybciej czas leci 🙂

• Mamusia
danusia1985 napisał(a):
No juz prawie polowa, szybko leci bo dopiero co byl poczatek 🙂 w poniedzialek jade do swojej lekarki, ostatnio bylam 3 tyg temu i przeleciało, oby ta 2 polowa tez tak przeleciala. Zreszta teraz to juz jestem spokojna i zrelaksowana, poczatek byl z problemami to bylo nerwowo, a teraz wiem ze dziecko zdrowe, super sie czuje to i szybciej czas leci 🙂

super ze wszystko jest dobrze trzymam kciuki zeby do samego konca tak bylo 🙂

• Mamusia
danusia1985 napisał(a):

Danusia a ty juz czujesz dzidzie czy jeszcze nie?kurcze jak ja juz bym chciala czuc malenstwo wszystkie mamy mowia ze to nieziemskie uczucie

• Mamusia
Andziucha napisał(a):
karolka84 napisał(a):
czas niezle zapieprza 🙂 z jednej strony to dobrze 🙂
Ja juz po malu gromadze niezbedniki i odhaczam z listy 🙂

A u Ciebie juz 22 tydzien 🤪 🤪

juz nie ogarniam tych tygodni 🙂 gdyby mi tu nie liczylo, to juz bym sie nie polapala 😁

• Mamusia
karolka84 napisał(a):

Jak dziki osioł zapierdzela jak sie pojawilam to ty bylas w tym tygodniu co ja i tak ci zazdroscialm ze o juz tyle a teraz sama jestem juz prawie w polowie a ty za polowa-sie nie obejrzymy i bedziemy sie rozpakowywac 😉

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Andziucha napisał(a):
karolka84 napisał(a):

A u Ciebie juz 22 tydzien 🤪 🤪

juz nie ogarniam tych tygodni 🙂 gdyby mi tu nie liczylo, to juz bym sie nie polapala 😁

no i brzusio masz sliczny 🙂

• Mamusia
anula4ever napisał(a):
karolka84 napisał(a):

Jak dziki osioł zapierdzela jak sie pojawilam to ty bylas w tym tygodniu co ja i tak ci zazdroscialm ze o juz tyle a teraz sama jestem juz prawie w polowie a ty za polowa-sie nie obejrzymy i bedziemy sie rozpakowywac 😉

ja sama pamietam jak bylam w 13. tyg 🙂 jakby to bylo wczoraj 😁

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Andziucha rosnie jak szalony 😁 az mnie skora coraz bardziej boli... a dzidzia kopie coraz mocniej i dzis juz mi nawet brzuch za biurkiem latal jak drozdowke zjadlam 😁 😁

to sa widoki bezcenne 🙂
jestem ciekawa kiedy mnie zacznie kopac malenstwo 🙂

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Andziucha rosnie jak szalony 😁 az mnie skora coraz bardziej boli... a dzidzia kopie coraz mocniej i dzis juz mi nawet brzuch za biurkiem latal jak drozdowke zjadlam 😁 😁

I na serio tak jest ze jak cos sie zje co dzidzi pasuje to fikołajkuje?ale to tak od razu czy po jakims czasie?

• Mamusia
Andziucha napisał(a):
karolka84 napisał(a):

to sa widoki bezcenne 🙂
jestem ciekawa kiedy mnie zacznie kopac malenstwo 🙂

ja poczulam wyrazne kopniaki jakos pod koniec 18. tyg, ale Ty możesz poczuć szybciej, bo już masz jeden poród za sobą 🙂

• Mamusia
anula4ever napisał(a):
karolka84 napisał(a):

I na serio tak jest ze jak cos sie zje co dzidzi pasuje to fikołajkuje?ale to tak od razu czy po jakims czasie?

no u mnie tak jest 😁 wiem, ze jak zjem slodkie albo wypije cole to bedzie szal w brzuchu 🙂 i to prawie natychmiast po zjedzeniu 🙂 dziwne, bo przeciez jedzonko od razu do dzidzi nie dochodzi chyba 🙂