Skocz do zawartości

Czy są już tu jakieś Majóweczki 2010? | Forum o ciąży

Anite

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Pszczola24

1700

• Kasiaa

2904

• Radzia80

1909

• lajsoka

2412

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny czy was tez tak piecze skora na brzuchu pod cyckami? Bo mnie codziennie, a dzisiaj to juz przesada i smaruje kremami, balsamami, oliwkami i nic nie pomaga 🥴 Pytałam sie siostry czy tez tak miała w ciązy i mowi ze na końcówce miała tak samo. Podobno to sie skora naciąga i dlatego piecze. Ale u mnie to az boli, nawet dotknac sie nie moge :/

• Mamusia
Mnie akurat nie piecze, i nawet już nie swędzi, bo na początku to brzuchol swędział a teraz ustąpiło. Za to strasznie bolą mnie cyce i sutki jakoś tak pieką 🤢...jak trochę siary wyleci to zawsze ją sobie smaruje po sutkach i jest lepiej 🤔a co będzie jak mały zacznie ssać 😲

• Mamusia
Może niepotrzebnie nasłuchalam się jak niektóre dziewczyny przechodziły początki karmienia... obawiam się że ja z takimi trudnościami szybko bym sie poddała... ale przynajmniej mniej wiecej wiem jak czemu przeciwdziałac, chciałabym bardzo karmic piersią...
Dobra spadam... może wpadne potem na chwilke a jak nie to do jutra Brzuchatki :o)

• Mamusia
To bede musiała zapytac sie lekarz czemu tak piecze i to zawsze w tym samym miejscu pod lewym cyckiem 🥴
Karmienia tez sie troche obawiam ale moze nie bedzie tak zle. Siara tylko raz mi leciała to wam kiedys pisałam, ze nie wiem co mi z cycka wycieka i od temtego momentu to juz ani razu nie miałam. A czy to moze znaczyc ze jak nie mam tej siary to moge miec mało pokarmu? Czy to nie ma znaczenia?

• Mamusia
Karolcia czytałam, że to czy masz siarę czy nie nie ma znaczenia, po porodzie jak dzidzia zostanie przystawiona ssąc może ja dopiero wtedy "wybudzić", nie jesteś sama, która tak ma 😉 u mnie czasami jest tak że nie ma siary, nie raz cieknie strasznie a czasami to tylko widać kropelki. A nawet gdybyśmy musaiały dokarmiać to przecież nie staniemy się od tego gorszymi mamami, nie ma znaczenia czy cyc czy butla, ważne że dziecko będzie miało ciepły dom i ludzi którzy będą je kochać 😉
Lepiej nie stresujmy się na zapas bo to może pogorszyć, rozmyślajmy o tym jak nasze dzieciaczki słodko będą ciągnęły cycole 😉

• Mamusia
A ja po obiadku pospałam i obudziłam się.. dalej objedzona 😜 najgorsze jest to że mam apetyt na ten makaron a już nie mam gdzie go wcisnąć i muszę poczekać jak się przetrawi ;p masakra jaki łakomczuch ze mnie dzisiaj 😜
Mnie też tylko skóra swędziała albo piekła na brzuchu, ale pod cyckami nie (po tym pieczeniu to mi się wtedy te rozstępy zrobiły 😠 ) a z cycków jak nic nie ciekło, tak nie cieknie dalej....

PS. Karolcia - pytałam, bo jakoś dziś rano skojarzyłam że jak pracowałam na Uniwersytecie na Cukrowej to była też tam Asia o takim samym nazwisku jak Twoje - i zaczęłam się zastanawiać, czy to nie rodzina 🙂 Teraz tak myślę, że mogła też mieć nazwisko po mężu, ale ciężko mi powiedzieć już w tej chwili...

• Mamusia
Tantum verde na spokojnie 😉 było jeszcze coś na gardło co można, ale nie pamiętam co, bo ja też zawsze wolałam tantum bo skuteczniejsze dla mnie było 🙂 życzę szybkiego powrotu do zdrowia 😉
a jakbyś miała wyższą temperaturę, to od razu zbijaj - u mnie sprawdziło się oscilococcocinum - też bezpieczne dla kobiet ciężarnych 🙂

• Mamusia
Ja na chwilkę... Tak, tantum verde stosowałam na poczatku ciązy... a poza tym to tak jak pisze pszczoła, miód, cytrynka, czosnek i mleczko :o)
Coś mnie biegunkuje co w moim przypadku jest mega wydarzeniem bo ja mogłam jeśc ogórki z mlekiem i nic mi nie było nawet jak chciałam... Trzymajcie kciuki żeby to było oczyszczanie organizmu...
Ide spac bo sie jakos słabo czuję dzisiaj...
Dobranoc :o)