Skocz do zawartości

Czy są już tu jakieś Majóweczki 2010? | Forum o ciąży

Anite

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Pszczola24

1700

• Kasiaa

2904

• Radzia80

1909

• lajsoka

2412

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam niedzielnie 🙂
Anetko cięzko u was z tymi choróbskami paskudnymi 😠 zdrowiejcie szybko buziaki dla Blabli 😘
my wczoraj przyjechalismy do moich rodziców, a tatuśko wrócił do pracy i przyjedzie 23 dopiero
Brawo dla Emilci za robienie brawo 😁 Oli tez już opanował tę sztukę 😉 a poprzestawiało mu się i teraz pa-pa robi jak ktoś przychodzi 😁 😁 śmieszny mój krasnalek 🙂
pogoda u nas byle jaka deszcz ze śniegiem, więc spacer pod dużym znakiem zapytania 🤢 no nic uciekam może wieczorkiem wpadnę 😉
miłego sundey'a 😆

• Mamusia
Hej, u nas już na razie dobrze, wiele spraw wyjaśnionych, zobaczymy jak długo będzie miedzy nami dobrze.
U nas idą jedynki górne, już Kacper jest marudny i ciągle się na nas denerwuje.
Kasiu ale może ona nie pamięta, że ja tak mówiłam? 😁 To musiały być paragony sprzed 6 grudnia. Eh...
Oli 100latek 😉 buziaczki 🙂 😘
Biedna Zosia, często choruje 🤢
Potem cos skrobnę 😉

• Mamusia
Hałabałko wszystkiego najlepszego!!!! Ale "papa" rób jak goście wychodzą bo ktoś może Cię źle zrozumieć i sie obrazi jak przyjdzie a Ty mu zrobisz papa 🤪 Na zasadzie "miło było Was zobaczyć ale szkoda że nie możecie zostać dłużej - do widzenia" 😁
Anetko w takim razie zycze zdrowia - macie pecha bidulki...
Zosia ślicznotka tez chora 😞
Ech ta zima...
My po spacerku w mokrym śniegu... tzn ja po spacerku bo zmokłam i mi zimno juz było ale Mateusz śpi więc Piotrek z nim jeszcze spaceruje... 😜
Kasiu rozmawiałam wczoraj z Piotrkiem na temat odwiedzin i nieśmiało się uśmiechnął i powiedział że jak mam ochotę to nie ma sprawy, tylko mam załatwić jakiś usypiacz dla Matusia żeby spał przez godzinę w aucie... więc kwestia dogadania kiedy Wam i nam pasuje 🙂

• Mamusia
Zapomniałam się pochwalić że dzisiaj sama ugotowałam Mateuszowi obiadek i wyszedł pyszny, lepszy niż ze słoiczka a co najważniejsze Mateuszowi bardzo smakował... do tej pory jadł słoiczki ale stwierdziłam że czas powoli gotować bo te słoiczki nas zrujnują finansowo... dzisiaj jadł z kurczakiem ale kupiłam zapas cielęcinki i pokupie jeszcze innego fajnego mięska specjalnie dla niego i będziemy gotować... 🙂

• Mamusia
Ojej przed chwilą napisałam posta giganta i mi przeglądarka się wyłączyła 😠
Po pierwsze OLI WSZYSTKIEGO NAJ NAJ!!! Buziaki od cioci i Majusi 😘
Wszystkim chorym duuuuużo zdrówka życzymy 😘
Radzia super że się zakupy udały 😉 i gratulujemy szóstego ząbka 🤪
Netinetko czekam na historię o służbie zdrowia 😉
Beatko jeśli mogę spytać to czym się zajmujesz i co masz za firmę? ☺️
Wysa dobrze że już u Was lepiej. Postaraj się tylko za bardzo nie dogadzać swojemu mężowi, niech się przyzwyczai że nie będziesz za niego wszystkiego robiła. Trzymam kciuki za Was 😉
My wczoraj byłyśmy na tych urodzinach i Maja była w siódmym niebie bo było dużo dzieci i wszędzie kolorowo 🙂 Jedziemy zaraz też do szwagierki bo miała wczoraj urodziny i chyba dzisiaj złamie diete bo będzie ciasto ☺️
Zajrzę jeszcze wieczorkiem 🙂

• Mamusia
Hej hej!!
Oliwierku!!!! Buziaczki od Serków z okazji Twoich 7-miu miesięcy!!!! Buuuuziii od Ali 😁
my wlaśnie wrócilismy ze Szczecina 🙂 pojechaliśmy wczoraj, odwiedziliśmy tygodniową Zuzę, potem posiedzieliśmy z moimi Rodzicami i dziś tylko szybkie zakupy w Auchan i po obiedzie wracaliśmy do domu. Ala ma już saneczki tutaj więc jak napada śniegu (a widzę że po tej mega odwilży znowu zaczął padać) to będzie jutro śmigać 🙂 dostała też od Taty chrzestnego na mikołaja super paputki Hello Kitty 😜 i wełniane skarpety na zimowe wieczory 😁 no i mamy już krzesełko do karmienia 🙂 nasze jest takie: http://www.inkopol.pl/p/pl/283/chicco+krzeselko+do+karmienia+polly+2w1+picnic+kolekcja+2010.html tylko nie ma tej tacki z boku. Ogólnie dzisiaj przetestowane i fajnie się sprawuje 🙂 Aluni też się podoba 🙂 ale cena mnie rozwaliła....
Łajsoka - my jeszcze nie zaczęliśmy z glutenem. 29 grudnia mamy szczepienia na pneumokoki to podpytam już lekarki czy już możemy zacząć.. Póki co kazała jeszcze czekać. A co do jedzenia to ostatio Ala kaszki mało rano je.. potrafi zostawić nawet więcej niż połowę.. za to obiadki je aż się uszy trzęsą 😜
Beata - dobrze, że w czasie tego pożaru nic się nikomu nie stało. A to w biurze coś Wam się spaliło?
Netinetko - dużo zdrowia!!! Kurcze - rzeczwiście Wy to macie jakieś głupie szczęście do łapania infekcji 😞
Zosieńko - Tobie też dużo zdrówka!!
Ja się dzisiaj dowiedziałam że mały Radzio co się rodził 2,5 m-ca po Ali tez chory... gorączka była prawi 40st, pojechali na pogotowie i się okazało że ma zapalenie gardła 😞
Wasze dzieci umieją bić brawo i robić pa-pa a Ala ostatnio wszystkim przybija "piątki" 😜
Oooo 🙂 szykuje się spotkanie Majówek!!! Ale fajowo!! 🙂
Mati!! Ty zaraz będziesz miał całą szufladkę gotową!!! 😁

Miłego wieczoru!!

• Mamusia
Heja 🙂
Co za pogoda nie wiem czy u was tez taka beznadziejna, ale u nas roztopy, wieje zimny wiatr i do tego wczesniej jak szlismy do sklepu to padał snieg z deszczem 🤢 To juz chyba wole ten śnieg 😜
Nie dziwie sie, ze przez takie warunki pogodowe dzieci choruja. Życzymy zdrowka wszystkim chorowitką. A Oliemu wysyłamy 7 buziaków po jednym za każdy miesiąc 🙂
Radzia ja tez sie juz przymierzam do gotowania Oliwii obiadkow, a skoru juz tesowałas to powiedz jak robiłas? Miesko i warzywa na wode bez przypraw gotowałas, a pozniej miksowałas czy jak?

• Mamusia
Kuźwa ale się wkurzyłam... wczoraj pobierałam z bankomatu 900 zł i dzisiaj patrze na konto i mi zeszło wczoraj 900 zł i dzisiaj 900 zł... jutro musze tam jechac i wyjasnić bo dzisiaj nic kartą nie płacilismy i w ogóle nic nie robilismy...
Karolcia ugotowałam ziemniaka i marchewke razem bez przypraw, pierś z kurczaka osobno w całości, warzywa rozciaprałam widelcem, wkroilłam kawałeczki kurczaka, tak ok. 50 gram, dodałam łyżeczkę masła i wszystko zmiksowałam bo ten kurczak mu przeszkadzał... wszystko bez przypraw, ale smak miało super dzięki masełku...

• Mamusia
ooo to gratki dla Matusia za szóstego ząbka 🤪 🤪 🤪
my tez juz kilka razy jedliśmy "normalne" jedzenie i smakowało krasnalowi 😉 jak robie jakąś zupkę jarzynową to zawsze odlewam nie przyprawiona część dla małego miksuję i szamamy 😉
dlaczego ja nie widzę posta Beaty co się stało coś sie spaliło 😲 😲 🥴 🥴

• Mamusia
Hej 🙂

Oliwierku wszystkiego naj 😘 😘

Mateuszkowi gratulujemy kolejnego ząbka 🤪
Radzia to świetnie 😉
Też rozmawiałam z Szymonem i myślę, że na początku stycznia dogadamy sie która sobota będzie nam wszystkim pasować 😉 Ale fajnie 😜

Zosia widać po oczkach że chora 😞 Zdrówka Maluszku 😘

Alutku jakie masz ładne krzesełko - a cena faktycznie powalająca 😲 🤔 🤢

Kurcze też muszę sie zabrać za normalne jedzenie... może na wolnym, bo jak pracuję to nie mam na nic czasu ☺️

Byliśmy dzisiaj w Ikei - ileeee ludzi!!! Masakra!

U nas choinka wystrojona i od razu przytulniej się zrobiło... tak świątecznie 🙂

• Mamusia
Zosieńka jest kochana, ale widać po oczkach że chora bidulka...
Pszczoła ostatnio ciągle ktoś mi to krzesełko pokazuje i duzo osób je kupuje... i zastanawia co ma to krzesełko czego nie maja inne, bo to że jest sliczne nie ulega wątpliwości... ale faktycznie bardzo drogie... my kupiliśmy takie zwykłe... http://allegro.pl/show_item.php?item=1363468541
Wysa dobrze że już lepiej, ale musisz tego swojego męża raz na zawsze ustawić do pionu...
Patrzcie jaki uwodziciel mi rośnie... 🥴

• Mamusia
Witajcie.
Oli wszystkiego naj naj.
Mateuszek,ty łamaczu damskich serc.Oj mama nie odgonisz tego sznureczka dziewczyn,które będą ci za synem chodzić.

my prowadzimy firmę budowlana i teraz mój mąż buduje mosty.A paliło się właśnie na moście.obijali skleją podłogi i to one się zapaliły,przez nie dogaszenie kociołka przy którym się grzali.Całe szczęście, że to nie nasi pracownicy zapomnieli go dogasić,tylko szkoda że to nasza część pracy poszła na marne.
A tak wygląda moja bramka.
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images40.fotosik.pl/444/a0c8c63d9c7927bfmed.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Dobry wieczór
OLIWIERKU BUZIAKI DLA CIEBIE OD NASZEJ CZWÓRECZKI 😘
Ja tylko na chwilę , czytałam Was , Wysa cieszę się razem z Tobą i wierzę że nie jest to zmiana na kilka dni , Mateuszku jak Ty to robisz? jesteś cudny skarbeczku.No i ząbki Ci rosną jak grzybki po deszczu , ja tez juz gotuję Jasiowi sama i jak bym napisała co nie raz opekał to nie jedna z Was by na mnie na krzyczała 😁

• Mamusia
A i komuś się tu chce śniegu?
Do południa i jeszcze w południe była odwilż,a od 15,00 sypie u nas śnieg.I raptem nasypało go ok 15cm.Do rana mnie tu zasypie.
A i moje dzieciaki znowu mi coś zaczynają pociągać nosem.Amelce już dzisiaj dała syrop odczulający.A Filipek miał już jutro iść do przedszkola,a zaczyna kaszleć.Ja to z nimi zwariuje.
Filip mnie dzisiaj wyprowadził z równowagi.Dostał kare na bajki dzisiaj.A on do mojego taty"a co jeden dzień bez bajek wytrzymam" i tym tekstem dolał oliwy do ognia.I ma tydzień bez bajek.

• Mamusia
Beatko u nas tez dzisiaj pięknie na dworze, mimo że zimy nie lubię, ale drzewa są całe białe, pada śnieg od samego rana cały czas i nie przestaje nawet na chwilkę...

No a tej waszej pracy to faktycznie szkoda... pokryje to jakies ubezpieczenie? Myslałam że to paliło sie coś w firmie... jakieś biuro czy cóś...
A szef mojego taty ma żonę w szpitalu, zatruła się czadem, kąpała się włazience i zanim straciła przytomnośc zdołała zawołać męża i szybko trafiła do szpitala... ale w szoku jestem bo to w bloku takim jak nasz... myslałam że w blokach takie rzeczy sie nie zdarzają...