Skocz do zawartości

Czy są Bydgoszczanki? | Forum o ciąży

MoniaC82

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jasia- Wszystkiego Najlepszego dla Lenki 🙂
To już roczek minął, od kiedy Wasza
pociecha jest członkiem Rodziny.
W tym uroczystym dniu Rodziców i Twojego
święta składam serdeczne życzenia.
Niechaj Wasze maleństwo nadal
w nieustający sposób wypełnia radością i śmiechem
każdy kącik mieszkania i serca.
Niech rośnie zdrowo, szczęśliwie
w otoczeniu najbliższych. 😘 😘

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Andzia bardzo serdecznie dziękuję w imieniu Lenki 😘 Ach.... jak sobie przypomnę co było rok wcześniej to bardzo się wzruszam... ☺️ Idę do kuchni dalej ogarniać, gdyż na 17 przychodzą goście 🙂

• Mamusia
Jasia napisał(a):
Andzia bardzo serdecznie dziękuję w imieniu Lenki 😘 Ach.... jak sobie przypomnę co było rok wcześniej to bardzo się wzruszam... ☺️ Idę do kuchni dalej ogarniać, gdyż na 17 przychodzą goście 🙂

a to juz rok minal 😆 jak ten czas leci 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 Juz jestem po usg 3D i opowiadam 😉 Z dzidzią wszystko dobrze, waga 400 gram, z serduszkiem wszystko ok, ogólnie super, widziałam nosek, wargi, uszka, normalnie szok. Na początku pan doktor powiedział " no to pooglądamy naszego slicznego chłopca" my z mężem na siebie.. 🙂 ? jak to przecież najprawdopodobniej miała być dziewczynka, tak mówiła moja gin. Pan doktor wszystko posprawdzał i w pewnym momencie powiedział: " oj , jednak chyba dziewczynka" i sami nie mamy pewności, na 100% nam nie powiedział, powiedział, że wygląda jednak na wargi sromowe i może ma lekko powiększone i wyglądają trochę jak jąderka 😉 Najważniejsze, że wszystko dobrze z naszym maluszkiem a płeć najwyżej poznamy później. Polecam USG 3D, niezapomniane przeżycia i pamiątka w formie płytki z nagraniem i śliczne zdjęcia,.A... i jak pięknie się do nas uśmiechało 🙂
[IMG]http://i39.tinypic.com/25krhhc.jpg[/IMG]
[IMG]http://i40.tinypic.com/v659qr.png[/IMG]
[IMG]http://i42.tinypic.com/e8lk48.png[/IMG]

• Mamusia
Monia super, że z Dzidziusiem jest wszystko dobrze 🙂 To najważniejsze. Ja w ciąży też miałam usg 3D i rzeczywiście jest to super sprawa 😉 z tym, że mnie lekarz w 18 tyg. powiedział, iż to będzie dziewczynka i też tak było. Pewnie na następnym usg dowiecie się płci na 100% 🙂
Uff... my już po obchodach pierwszych urodzin Lenki. Było bardzo sympatycznie i myślę, że goście będą miło wspominać. Moja Córka chyba zostanie bizneswoman, gdyż złapała pieniążki 😁 😁 😁 I dobrze mamie na starość będzie pomagać 😉
Andzia zobacz TY już jesteś w 9 tyg. ciąży 🤪 🤪 🤪 Łooo matko... niedługo koniec I trymestru! A kiedy masz termin na usg?

• Mamusia
Jasia napisał(a):
Haha z tą kasą to masz zdecydowanie rację! 😉 Ale mnie chodziło o to kiedy podglądniesz swojego maluszka na usg? Chodzisz do lekarza prywatnie czy na nfz?

na USG zobacze malca dopiero 25 kwietnia 🥴 a do lekarza chodze na nfz!
teraz w srode ide do gina ale to z wynikami krwi i moczu!

• Mamusia
Hej,
a mnie się dzisiaj nic nie chce - lenia mam 😜 A po weekendzie muszę "odgruzowywać" domek 😉
Andzia chciałam napisać wczoraj ale nie mogłam wysłać posta, iż jeszcze troszkę i zobaczysz swoją Dzidzkę na ekranie monitora 🙃 Cudowne uczucie.... A czy na nfz to usg są tylko 3 razy podczas całej ciąży?
Aaa no i jak wypije to muszę iść obiadki pichcić.... zarówno dla nas jak i dla Lenki. Tylko co tu dzisiaj wymyślić? 🤢

• Mamusia
Jasia napisał(a):
Hej,
a mnie się dzisiaj nic nie chce - lenia mam 😜 A po weekendzie muszę "odgruzowywać" domek 😉
Andzia chciałam napisać wczoraj ale nie mogłam wysłać posta, iż jeszcze troszkę i zobaczysz swoją Dzidzkę na ekranie monitora 🙃 Cudowne uczucie.... A czy na nfz to usg są tylko 3 razy podczas całej ciąży?
Aaa no i jak wypije to muszę iść obiadki pichcić.... zarówno dla nas jak i dla Lenki. Tylko co tu dzisiaj wymyślić? 🤢

Tak jeszcze troche i bede miala ten zaszczyt zobaczyc dziecie a co do ilosci tych USG na nfz to nie pamietam ile tego jest ☺️
ja juz mam wnet ogarniete mieszkanie 🙂

• Mamusia
Witam Ciebie Agnieszko! Śliczne masz córeczki 🙂
Monika zapomniałam napisać (o ja sklerotyczka), iż jeśli urodzisz Córeczkę to z pewnością będzie modelką 😉 Z takim uśmiechem - już w brzuszku - będzie optymistką i z pewnością ciepłą osobą 🙂 Chociaż znak zodiaku chyba tego nie wskazuje? Dzidzia ma być lwem?

• Mamusia
Ależ się rozpisałyśmy 😜 Co do karmienia piersią to niestety ja też zaliczam się do grona kobiet, które długo piersią niestety nie karmiły 😞 Po pierwsze strasznie bolały mnie sutki a ponadto Lenka urodziła się z niską masą i musiałam Ją "tuczyć" bo inaczej by nas do szpitala położyli 🤢 Wyszło, jak wyszło ale mnie to niestety do dzisiaj boli... tak bardzo chciałam karmić piersią.... No cóż już po zawodach 😁 Przy następnym dziecku będę o wiele mądrzejsza 🙂 W każdym razie jakbym spotkała panią ala laktatorkę z biziela to na pewno inaczej bym z nią teraz porozmawiała... Babeczka jest beznadziejna i w ogóle nie kompetentna - wg mojego uznania. Z resztą po porodzie to gdyby nie mój Mąż to poszłabym do dyr. na skargę 😜
Tysia oglądałam i jak dla mnie to oni są jacyś dziwni - do czego oni się w ogóle nadają???? 😁 😁 😁

• Mamusia
U nas jeszcze bajki nie są oglądane. Lenka teraz jest na etapie przemieszczania się na pomocą własnych nóg - chociaż do samodzielnego chodzenia jeszcze daleko - ale tylko to Ją interesuje 😉 Niestety teraz wychodzą 4 ząbki i dzionki wyglądają bardzo marudnie 🤢 Ale ja jestem zdania, że jutro będzie lepiej 😁

• Mamusia
Matko dopiero usnęła Moja Mała Maruda 😁 ale nic dziwnego skoro pospała z Mamą do 9.30 😜 Teraz idę gotować a później na spacer. Słoneczko niby świeci ale nie wiem czy jest ciepło? Dziewczyny kupujecie gdzieś może tańsze pampki?
Andzia najważniejsze, że Fabianek zdrowy no i jutro kończy rok!!!! 🤪 Czyli między naszymi dzieciaczkami jest dokładnie tydzień różnicy 🙂