Skocz do zawartości

Witam wrocławskie mamusie! | Forum o ciąży

Sathi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

witam wszystkie wrocławianki 🙂
ja spodziewam się swojej pierwszej dzidzi w 2 dzień świąt Bożego Narodzenia, mam zamiar rodzić na Kamieńskiego, lekarz też z tego szpitala, mam nadzieję, że wszytko przejdzie sprawnie i dobrze, ale przyznam, że strasznie się boję 🤪
jeśli macie doświadczenie rodzenia w tym szpitalu proszę o opinie rady co zabrać dla dziecka i siebie, bo niestety różnie to bywa w różnych szpitalach:P

• 4 tygodnie później...
  • Mamusia
Hej
Ja rodziłam w lipcu na Kamieńskiego. Moje wspomnienia z samej porodówki są bardzo dobre. Co mogę powiedzieć polecam bardzo poród w wannie. Jeśli chodzi o personel na porodówce to jest przyjazny i bardzo pomaga. Natomiast jeśli chodzi o opiekę na położnictwie to już trochę inna bajka no ale cóż przetrzymać te 3 dni i w domku zupełnie inaczej. Nie trezba mieć dla dzidzi ubranek jedynie na wyjście do domku. No a dla siebie wiadomo przybory toaletowe ręczniki, koszule nocne itp.Na położnctwie trezba się o wszytskto pytac samemu bo żadna położna sama od siebie nic nie powie.Ale podejrzewam że tak jest w większości szpitali. Choć w Trzebnicy podobno jest lepiej. Wszytsko zalezy jak się trafi.
Życzę powodzenia 🙂

• Mamusia
Hehe dobre pytanie. Żeby mieć spory wybór trezba tak czy siak odwiedzić kilka sklepów.
1. Paulinka na krzemienieckiej
2. jest takie centrum handlowe carrefour i wiele innych sklepów ale nie na borku tylko w okolicach ul trawowej nie wiem dokładnie jaka to dzielnica.
a tak to widziałam wózki jeszcze w sklepie dlqa dzieci w pasażu gunwaldzkim
ja swój kupiłam w Paulince
Powodzenia bo ciężko wybrac wózek 🙂

• Mamusia
Mona124 ja dziś odkryłam i polecam, jak ktoś już go wspomniał, sklep Askot na ul. Braniborskiej 70. Zresztą tam nie tylko dość spory wybór wózków jest ale i innych rzeczy... Oczopląsu idzie dostać! :P No i rzeczywiście w pasażu grunwaldzkim, chyba na najniższym piętrze jest też całkiem fajny sklep. 🙂

• 1 miesiąc później...
  • Mamusia
Witam :P

Dołączyłam tutaj całkiem niedawno, jako iż aktualnie od 17 tygodni rosnę sobie i pomnażam się 😉

Czy jakieś mamusie przyszłe i obecne z Wrocławia tutaj się ujawniają?

pozdrawiam cieplutko
😉

• Mamusia
Witajcie obecne i przyszłe mamuśki z Wrocławia 🙂 Czy mnie sądzicie że to najpiekniejsze miasto na macierzyństwo? 😁
Ja jestem z Biskupina 🙂 zamierzam rodzić na klinikach czy możecie coś o tym szpitalu powiedzieć?
Pozdrowionka 🙂