Skocz do zawartości

Witam wrocławskie mamusie! | Forum o ciąży

Sathi

Rekomendowane odpowiedzi

Hello 🙂

ja miałam dylemat czy brochów czy kamienskiego i problem sam się rozwiązał, bo już od drugiej osoby słysze że brochów w sierpniu zamknięty, a ja mam termin na 13, więc goshe idę w twoje ślady 😉 tyle, że na razie liczę na poród naturalny, a jak będzie się okaze. No i zastanawiam się cały czas nad położną- płacić czy nie.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Goshe sama odstawiłąm. Poszło całkiem łatwo - bo mały był już w zasadzie od 3 tygodnia dokarmiany sztucznym mlekiem. Potrafił pić i z cyca i z butli - nie wybrzydzał między jednym a drugim. 😉 A musiałam mu podawać sztuczne, bo miał uczulenie, swego czasu dostał silnego rozwolnienia, miał kolki... Sztuczne pomagało mu to pomagał unormować. A ja jakoś w 5 miesiącu zdecydowałam się przejść całkiem na sztuczne, bo pomimo mojej drastycznej diety małemu ciągle coś w moim mleczku przeszkadzało. 😞 I odkąd właściwie jest już tylko na sztucznym oboje jesteśmy szczęsliwi - ja jem normalnie, wyszłam z anemi, a małego nie boli brzuszek. 🙂

• Mamusia
Elunia72 może tak niemrawo od niemrawej pogody... 🤨

Rzeczywiście nie za ładnie. Ale w sumie, ja już chciałam odpocząć od nadmiaru słońca, więc dla mnie ujdzie. 😉

I dziś i jutro jestem jeszcze we Wro... A pojutrze znów w drogę! 🤪 Się mój mały Witek najeździ... 🙃

• Mamusia
pobudka rano to jeszcze nic my mamy wieczorem koszmar zwlaszcza jak jes gorąco na dworze - przed blokiem siedza drechy i tak glosno gadaja krzycza ze szok!!! 😲 okna musimy zamykac zeby malego nie obudzili ( a wtedy w domu sauna:side 🙂 i prawie codziennie ok polnocy nad nami jakas para tak sie wyzywa,babka krzyczy na niego i piszczy on ją wtedy leje chyba bo slychac, koszmar jakis juz policja byla ktoregos dnia i narazie spokuj 🙂maly juz raz prawie sie przez nich obudzil 🤨

• Mamusia
Goshe jakby znów się coś działo u sąsiadów to wzywaj policję! 😞 Tzn. nie chcę Ci nic rozkazywać, ale zdarzało mi się być w takich sytuacjch kiedyś i sama modliłam się by ktoś wezwał policję, ale sąsiadów miałam głuchych. 😞 Dlatego przewrażliwiona jestem teraz. ☺️ ☺️

U nas do wiercącego sąsiada dołączyła kosiarka za oknem (a my parter...) i jeszcze co chwila karetki. Ale już od chwili jest spokój - nareszcie mały się może zdrzemnąć chwilę... 🙂

• Mamusia
hejka dizewczynki 🙂

dzisiaj mija moj termin a moj uparciuch jak siedzie tak siedzi, za dobrze mu u mamuski 😜

co do dresiarzy pod oknem to sie nawet nie zastanawiajcie tylko policje albo straz miejska wzywajcie. ja mimo ze mieszkam w spokojnej dzielnicy tez jak przychodzi pogoda nie zastanawiam sie nawet. sama do nich nie wyskakuje bo chce miec jeszcze szyby i opony cale w samochodzie 😉 ale wzywalam ze 2 razy i zmienili sobie miejscowke a ja mam swiety spokoj 🙂

• Mamusia
Hm, chociaż tyle, że ja dresiarzy nie mam... Ewentualnie dzwonek z pobliskiej szkoły. 😉 U moich rodziców natomiast zbierają się grupki ludzi... 🤨Co jest o tyle dziwne, że to się dzieje... pod płotem wolno stojącego domu! 🤪 A Ci młodzi nawet się autami zjeżdżają - nie, to nie takie dresy trzepakowe. 😉 Ale nie przeszkadzają, czasem głośniej gadają, ale małego nie budzą, więc w sumie nic nam do tego. Choć miejsce mają dziwne. 🤔

• Mamusia
te drechy u mnie to typowa patologia 🥴 🙂 policja ani straz miejska na nich nie dziala 🤨 🙂
Elunia spij i wysypiaj sie puki mozesz bopo porodzie bedzie z tym ciezko 😁ja odkad urodzilam jeszcze ani jednej nocy pozadnie sie nie wyspalam nie mowiac juz o wstawaniu o 6 😁 😁

• Mamusia
hejka 🙂

Goshe nie wiem kto to madry powiedzial o wysypianiu sie ale nie jest to realne przynajmniej w moim przypadku. Przez siusianie i te koszmarne skurcze i bole ja juz sie nie wysypiam od conajmniej 3 tygodni 🥴

Vena jest czerwcowka ale i tam sie nie pojawia wogole. Mijemy nadzieje ze nic zlego sie nie dzieje i poprostu dziidus ja absorbuje 🙂

• Mamusia
no siku to tez latalam bardzo czesto ale zaraz sie znowu kladlam wiec noce zaliczone byly a teraz to wstaje po 2 razy karmic malego a on je ok 5-10 min i sie rozbudzam przez ten czas 🙂do tego moj M o 3 wstaje do pracy wiec ja z nim robie mu kanapki a potem znowu pobudka o 6 😲 nie jest lekko ale daje rade juz sie przyzwyczailam 😁
laaf a Ty widzisz poczatki porodu 🙂?czop odchodzi? 🙂

• Mamusia
Goshe moja Kamila do 2 lat budzial conajmniej po dwa razy zeby jesc 🥴

Poczatki porodu mam od kilku tygodni mega skurcze i to bolesne. Czopu Tak jak przy corce i teraz niezaobserwowalam dlatego nie jest to dla mnie wymiernik. bylam wlasnie u gina dal skierwoanie d szpitala ale wczesniej jak tydzien po terminie nie wybieram sie. Wszystko tylko nie wywolywanie...

• Mamusia
hehe, okna menzol miesiac temu pomyl 😜
ale nie oszczedzam sie: nadal jezdze samochodem, zalatwiam sprawy, odkurzam, myje podlogi, smigam na 4p piechotka. Tak wiec powinno cos zadzialac. Chetnie uzylabym broni pt. sex ale mam mega ogromny ucisk wlasnie na pecherz i nic z tego 🥴

• Mamusia
pochwale sie Wam moja gwiazda - zdjecie z balu gimnazjalisty 🙂

[URL=http://img529.imageshack.us/i/csc56042.jpg/][IMG]http://img529.imageshack.us/img529/3986/csc56042.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]