Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
ja słyszalam, ze znów maja wprowadzic ograniczenia - obnizyc dochód na glowe do 1900 zł (ale nie wiem czy brutto czy netto) 😮

teraz juz ciezko bo kobiety nie bardzo sie decyduja na dzieci to co bedzie pozniej jak kazda zlotowka sie przyda dla dziecka

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
To becikowe i tak jest żenujące. 1000 zł to my w pierwszym miesiacu na dzidzie wydamy. W innych państwach maja comiesięczne zasilki, zawsze jakis dodatkoy grosz, a nie jakies ochłapy jak u nas 🤔

Ten tysiac to na wozek a gdzie reszta??
i jeszcze najlepiej jakby go zabrali i sobie do pensji dolozyli

• Mamusia
My tez mielismy watpliwosci czy kiedykolwiek zdecydujemy sie na dziecko 🤨 No ale w koncu doszlismy do wniosku, ze nie ma co sie kierowac praca, kredytami itd, bo zycie ucieka, a fajnie byloby miec takiego malego brzdaca. natomiast niestety nie jestem przekonana, czy na drugie sobie bedziemy mogli pozwolic 🤨

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
My tez mielismy watpliwosci czy kiedykolwiek zdecydujemy sie na dziecko 🤨 No ale w koncu doszlismy do wniosku, ze nie ma co sie kierowac praca, kredytami itd, bo zycie ucieka, a fajnie byloby miec takiego malego brzdaca. natomiast niestety nie jestem przekonana, czy na drugie sobie bedziemy mogli pozwolic 🤨

Ja tez stwierdzilam albo teraz sie zdecydujemy na drugie albo juz wcale bo czasy moga przyjsc jeszcze gorsze a tak sie odchowa szybko i do pracy!
Ja na szczescie nie mam kredytu na mieszkanie bo mam po rodzicach takze jakis plus jest 🙂

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Wsparcia od państwa nie ma, bezrobocie coraz wieksze, zycie coraz drozsze, nie ma co sie dziwic, ze coraz mniej dzieci sie rodzi...

A Tusk tyle obiecywal a teraz chce nas wprowadzic w maliny kto mu bedzie pracowal do 67 roku zycia 🥴 on chyba oszalal 🤢

• Mamusia
Andziucha no widzisz jak ludzi omotal. Tylu na niego glosowalo a teraz wielce oburzeni 🙂 Ja na nie go nie glosowalam, wiec mam czyste sumienie. No ale co z tego jak i tak musze te jego reformy znosic 🤔 My z jednej pensji nie wyrobimy, wiec nie bedzie nawet czasu na drugie dziecko 🤨

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Andziucha no widzisz jak ludzi omotal. Tylu na niego glosowalo a teraz wielce oburzeni 🙂 Ja na nie go nie glosowalam, wiec mam czyste sumienie. No ale co z tego jak i tak musze te jego reformy znosic 🤔 My z jednej pensji nie wyrobimy, wiec nie bedzie nawet czasu na drugie dziecko 🤨

Ach to zycie jest takie pokrecone! musisz z czegos zrezynowac na rzecz czegos innego! a mialo byc tak dobrze!
Ja tam tez na niego nie glosowalam!
ale ci rzadzacy sie nadaja rzadzic nie powiem czym 🥴

• Mamusia
Przeciez nie od dzis wiadomo, ze kazdy mysli wylacznie o swoich interesach, zeby sie jak najwiecej nachapac przy korycie. Szary czlowiek sie dla nich nie liczy. I tak jest w kazdym rzadzie. Wiec skoro zdecydowałyśmy się żyć w tym pokreconym kraju, to musimy sobie jakos z tym wszystkim radzic niestety.

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Przeciez nie od dzis wiadomo, ze kazdy mysli wylacznie o swoich interesach, zeby sie jak najwiecej nachapac przy korycie. Szary czlowiek sie dla nich nie liczy. I tak jest w kazdym rzadzie. Wiec skoro zdecydowałyśmy się żyć w tym pokreconym kraju, to musimy sobie jakos z tym wszystkim radzic niestety.

niestety musimy!
miejmy nadzieje ze bedzie lepiej ze cos sie zmieni na lepsze 🙂

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Andziucha napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Dzieki 🙂 a w ktorym tyg jestes?

8 tyg. 🙂

Ja w 8 tyg juz mialam widoczny brzuszek 🙂

ja to nie wiem czyto ten brzuszek to teraz od ciazy czy od tego co mi zostalo po pierwszej ciazy 🙂
bo to jest moja 3 ciaza! 1-byla pozamaciczna 2-to synek Fabian i teraz 3 ciaza 🙂
w drugiej przytylam 32 kg ale zostalo mi sie tylko 4 kg a tu kolejna ciekawe ile mi sie teraz przybierze na wadze 🙂

• Mamusia
32 kilo?????? 🤪 nie strasz mnie 😮
wiadomo, ze na poczatku ten wystajacy brzuszek to wylacznie flaczki, ktore robia miejsce na rozrastającą sie macice, no ale zawsze to juz cos jest 🙂 Moja kolezanka jest w 16 tyg i sie wkurza, bo po niej w ogole nie widac, zeby byla w ciazy, plaska i straszna chudzinka 🙂

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
32 kilo?????? 🤪 nie strasz mnie 😮
wiadomo, ze na poczatku ten wystajacy brzuszek to wylacznie flaczki, ktore robia miejsce na rozrastającą sie macice, no ale zawsze to juz cos jest 🙂 Moja kolezanka jest w 16 tyg i sie wkurza, bo po niej w ogole nie widac, zeby byla w ciazy, plaska i straszna chudzinka 🙂

Ja mialam apetyt nie wiem czy za dwoch czy nie za 3 hehe
ledwo sie wleklam nogi mnie bolaly a brzuch byl taki wielki ze mialam jakies 150 cm w obwodzie brzucha 🙂
moja kuzynka do piatego miesiaca nic nie miala a jak jej wyskoczyl to taki duzy fajny 🙂

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Mi sie apetyt dopiero teraz zaczyna, ale i tak jestem juz jakies 3 kg do przodu, mimo ze czesto wymiotowalam. Dobrze, ze przed ciaza bylam na diecie i schudlam 7 kilo, to chociaz jakis zapas mam 😉

No tak ale w takim stanie to az przyjemnosc przybierac na wadze 🙂