Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
faktycznie świetne bluzeczki. 🙂
ja na allegro kiedyś przeglądalam i tam znalazłam takie z napisem "wychodzę jesienią" i "nie pukać! śpię"
uśmialam się przy nich, szczegolnie to wychodzę jesienią pasuje do nas 😜

• Mamusia
Dzien dobry z rana.A ja dzis w planach nauka-idzie sesja i trzeba egzaminy pozdawac w sobote pierwsze zaliczenie-oj a tak mi sie nie chce uczyc.Ja wczoraj kolejny dzien bez wymiotow mdlosci bardzo malutkie-az wieczorem usiadlam i sie zaczelam zastanawiac czy to normalne-a jaki dzien moze byc fajny bez spedzanaia wiekszosci czasu w kibelku albo spiac.Walnelismy sobie spacerek po obiadku drugi-byla u nas wczoraj pierwsza burza-az dziwne ale po burzy zawsze jest slonce i sobie znow polazilismy.Dobra zmykam cos zjesc bo mnie ssie.A co do jedzonka -wczoraj mialam takie cisnienie na frytki i schabowego z ogoreczkami i zaryzykowalam objadlam sie na maxa-pierwszy raz od 2 czy nawet 3 tygodni zjadlam normalny obiad przez te mdlosci.i wszystko sie przyjelo-glupia sprawa ale jak cieszy 😉 a co do bluzeczek to ja zamierzam sobie wlasnie taka kupicprosze nie pukac 😉 i wogole zmiana garderoby sie szykuje bo w wiekszosc spodni sie nie wcisne a na lato to trzeba cos lekkiego zakupic.

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂 mamy piękną pogodę od rana a ja ledwo wstałam z łóżka...rozchorowałam się...gardło, katar, gorączka...normalnie nie mogę ruszać się bo zaraz słabo mi jest a dzisiaj mam wizytę u lekarza na 19...niech to szlak trafi...cholirka:/ mam nadzieję , że z dzidzią wszystko w porządku i że te choróbsko nie zaszkodzi naszemu maleństwu...właśnie przeczytałam, że na przeziębienie jest syrop dla kobiet w ciąży zadzwonię do mojej doktor rodzinnej i zapytam czy to mi pomorze...ale jak na razie zmykam dalej do łóżka...buziaki miłego dnia papa

• Mamusia
kasia-88 napisał(a):
Ja też witam wszystkie ciężaróweczki.
Badania genetyczne miałam robione w czwartek i było m.in. przeziernosć karkowa, przepływ krwi-czy jakos tak, sprawdzenie wielkosci serca (2mm 🙂 ), i jeszcze cos było, ale wyleciało mi z głowy-ważne, że wszytsko ok 🙂 A od wczoraj znów mdłosci powróciły-miałam prawie 2 tyg. spokoju i juz myslałam, że to koniec a tu niespodzianka.

Witajcie, długo nie zaglądałam na forum. U mnie pomału do przodu - brzuszek się zaokrągla, mdłości obecne 🙂 Mam pytanie do Kasi - jak robiłaś badania genetyczne, to tylko usg genetyczne, czy może też badania z krwi. Co myślicie w ogóle o badaniach krwi w tym zakresie - to się chyba nazywa test potrójny? A może się ich nie robi, jeśli w usg nie widać niczego niepokojącego? A i gratuluję, że u Ciebie w porządku 😁

• Mamusia
cześć dziewczyny! 🙂
ja dziś bylam u gina na wizycie. fasolka ma już 3,05 cm, serduszko bije i kręciła się podczas usg.
od razu mi stres opadl jak zobaczyłam ją na usg. 🙂
a pro po badań prenatalnych u mnie to bedzie koszt 250zł łącznie.
no i z wymiarów fasolki wyszlo że dziś dokładnie strzelił 10 tydzień, więc suwaczek w sam raz dziś pasuje

• Mamusia
amme napisał(a):
cześć dziewczyny! 🙂
ja dziś bylam u gina na wizycie. fasolka ma już 3,05 cm, serduszko bije i kręciła się podczas usg.
od razu mi stres opadl jak zobaczyłam ją na usg. 🙂
a pro po badań prenatalnych u mnie to bedzie koszt 250zł łącznie.
no i z wymiarów fasolki wyszlo że dziś dokładnie strzelił 10 tydzień, więc suwaczek w sam raz dziś pasuje

A ty chodzisz do lekrza na nfz czy prywatnie?bo ja chodze na nfz i za nic placic nie musze a bede tylko placic za usg 4g ale to jeszcze za troszke czasu bo narazie dzidzia jest zamala.

• Mamusia
Freyah napisał(a):
kasia-88 napisał(a):
Ja też witam wszystkie ciężaróweczki.
Badania genetyczne miałam robione w czwartek i było m.in. przeziernosć karkowa, przepływ krwi-czy jakos tak, sprawdzenie wielkosci serca (2mm 🙂 ), i jeszcze cos było, ale wyleciało mi z głowy-ważne, że wszytsko ok 🙂 A od wczoraj znów mdłosci powróciły-miałam prawie 2 tyg. spokoju i juz myslałam, że to koniec a tu niespodzianka.

Witajcie, długo nie zaglądałam na forum. U mnie pomału do przodu - brzuszek się zaokrągla, mdłości obecne 🙂 Mam pytanie do Kasi - jak robiłaś badania genetyczne, to tylko usg genetyczne, czy może też badania z krwi. Co myślicie w ogóle o badaniach krwi w tym zakresie - to się chyba nazywa test potrójny? A może się ich nie robi, jeśli w usg nie widać niczego niepokojącego? A i gratuluję, że u Ciebie w porządku 😁

Freyah ja miałam samo usg (w ramach wizyty) i lekarz stwierdził, ze z krwi nie musze robic, bo to wyszło ok.

• Mamusia
amme napisał(a):
anula
ja chodzę na nfz ale i tak 150 zł dla gina i 100 zl w szpitalu za te testy

A to dziwnie ja do tej pory to tylko zaplacilam za leki z recepty ktore mi gin przepisal i na kolejna wizyte nie musze wydac ani zl ale okaze sie jak to bedzie.Co kraj to obyczaj co leakrz czy szpital inne zasady a sie zdaje ze w jednym panstiwe sie zyje.

• Mamusia
A co do mdlosci to ja tylko czekam kiedy to sie uspokoja bo co bym nie zjadla to mi zle chociaz bo tych witaminach to fakt jest inaczej-lepiej bo nie wymiotuje ale mdlosci jest, uczucie ciezkosci i wogole nawet przez ta pogode do bani dzisiaj nauka mi nie wchodzi co zaczne to klap i budze sie za godzinke i nawet nie wiem kiedy usne-oj ciezko widze te moje egzaminy ciezko spanie silniejsze jest ode mnie

• Mamusia
Czesc Dziewczy!! Mama dzisiaj wolne wiec przybylam sie przywitac z Wami . U mnie pogoda niezaciekawa szaro buro i ponuro wiec czeka mnie siedzenie w domu ale nic to bo mam troche zaleglosci do nadrobienia wic nudzicc sie nie bede. samopoczucie u mnie doskonale (nawet zaparcia troche popuscily 🙂 )nudnosci nadal brak i chyba juz nie wystapia a pozatym zmniejszyl mi sie apety i powoli zaczynam nabierac energii mam nadzieje ze to nie jest przejsciowe 🙂. ok pedze ogladac serial a pozniej trzeba sie zlapac za jakiec porzadki.

• Mamusia
Andziucha, dzięki. 🙂
U mnie dziś pogoda ladna a ja mam zawalone gardło, jak zaczynam kaszleć, to mi sie odrywa wydzielina i od razu jest kibel bo wymioty. Kurczę nie wiem skąd mi się to przyplątało. Macie jakieś złote środki na kaszel? jakieś tabletki do ssania mam z miodem i mlekiem ale nie działają. 🤔