Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
gosiaczek83 napisał(a):
Allegro to dobre rozwiazanie bo i do domu wyślą nie trzeba w taki upał chodzić ale własciwie mam to do siebie ze lubie dotknąć sprawdzić pomacać 🙂 zanim kupie 🙂 hihih
Kurcze zaczeły mi nogi puchnąć... a tak sie cieszyłam że mnie jakos to omija.. duchota straszna i mam wrażenie ze mecze sie coraz bardziej tym. Raz przelece pokój odkurzaczem albo przejde sie po schodach na pietro i jestem zmachana jakbym kilometr biegła 🙂

kolejny plus allegro to taki że nie trzeba słuchać marudzenia facetów w sklepach 🙂

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
anula4ever napisał(a):
aallicee napisał(a):
jesli chodzi o dotykanie to moge polecic to co juz kupiłam
http://allegro.pl/pajacyk-george-r-56-biel-zielen-zolty-super-ceny-i2349299619.html
cena tez super 🙂
I mowisz ze po macanku jest ok?Zbieram dane bo zabieram sie za ture kupna wszystkich ciuszkow 🙂))

jak najbardziej jest ok 🙂

jeszcze dobra firma to Ewa Klucze.... nie trafilam jeszcze na jakis badziew 😉 chociaz nie wszystkie wzory mi sie podobaja. Na allegro tansza jak w sklepach 🙂

• Mamusia
aallicee napisał(a):
jestem cała zaryczana i jest mi mega smutno 😞 Wiki pojechała własnie na dwa tygodnie na Warmie, jest juz tam moja tesciowa z dziecmi siostry Jurka. No ale po dzxisiejszym dniu widze ze to organizacyjna klapa jest, ja mam lezec, jak tylko wstaje to mam skurcze i boli mnie brzuch a Wiki nie daje lezec 😞 mężulek nie daje rady i marudzi 😞 wiec spakowałam małą i pojechała

czuje sie okropnie jak jakoas okropna matka co oddaje swoje dziecko, wiem że to dla dobra dzidzi w brzuchu ale chciałabym móc zajmować się w ciąży Wikusią. Beznadziejna jestem.....czemu nie moge jak inne mamuśki normalnie żyć w ciąży

alu, nie dułuj sie kochana. ja za to 24/7 z Kari a marze zeby sobie na chwilę odsapnąc. od wczoraj srednio sie czuję a nie mam gdzie małej dac. moi rodzice pracują, grzes znow w delegacji, tesciowa jest jaka jest. raz kari nie upilnowała i Mała wpadła do wanny i więcej jej tam nie zawioze.... a ja bym chciala 1 dzien tak typowo przeleniuchowac.... a nie mogę....

• Mamusia
aallicee napisał(a):
edith mnie dobija moja bezradność :/ a Wiki tak sie garnie do wspólnej zabawy, do tanca i spacerów....a ja nie moge :/ no ale mezulek mówil ze jeje sie spodobało na wakacjach wiec mniej sie denerwuje

skoro jej dobrze, a teraz juz jej z powrotem sciągać nei będziesz to korzystaj...i pamiętaj ze trochę ci zazdroszczę..... 🙂
my sie wybieramy na basen (ale kryty, bo sama nie bede za karlą ganiać po otwartym terenie)

• Mamusia
aallicee napisał(a):
anula4ever napisał(a):
aallicee napisał(a):
jesli chodzi o dotykanie to moge polecic to co juz kupiłam
http://allegro.pl/pajacyk-george-r-56-biel-zielen-zolty-super-ceny-i2349299619.html
cena tez super 🙂
I mowisz ze po macanku jest ok?Zbieram dane bo zabieram sie za ture kupna wszystkich ciuszkow 🙂))

jak najbardziej jest ok 🙂

jeszcze dobra firma to Ewa Klucze.... nie trafilam jeszcze na jakis badziew 😉 chociaz nie wszystkie wzory mi sie podobaja. Na allegro tansza jak w sklepach 🙂

To ja na ciuszki dzidziusiowe e.klucze wlasnie trafilam u tego goscia z allegro od ktorego prawie wszystko zamawiam w jednej paczce super ma rzeczy pierdoly typu szczoteczka do wlosow i takie tam z canpola wiec sie oplaca

• Mamusia
aallicee napisał(a):
🙂 🙂ale sobie pospałam 🙂 🙂 🙂 chyba ze dwie godziny 🙂 teraz ide sie szykować do gin
u nas podobno mmasakkrycznie ciepłow męulek mówi....klimke mam na 21 stopni wiec nie czuje....ale jak ja przeżyje piątek, sobote i niedziele w upałach w szpitalu?? 😮

Od jutra zapowiadaja lekkie ochłodzenie 🙂 do 22-24 stopni

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 ja właśnie wróciłam z wizyty u gina...i nasz maluszek wazy już 1238g to bardzo dużo aż sam gin był w szoku...wagowo jest starsze o 3 tyg i wg wagi poród jest na 28 października ale gin powiedział, żeby na to nie patrzeć(data porodu), żeby trzymać się daty z miesiączki...szyjka wysoko mały ułożony skośnie - poprzecznie ale ma jeszcze trochę czasu żeby się przesunąć...nóżki i rączki na buzi trzyma- akrobata 🙂 jajuszka na swoim miejscu...gin powiedział, że jak tak dalej będzie przybierał mały na wadze jak do tej pory to do porodu będzie ważył 4,5kg jak nie więcej i będzie cc bo dziecko bardzo duże...cieszę się, że mały rośnie i wszystko jest z nim ok ale miałam nadzieję, że urodzę go naturalnie choć jeszcze nie jest to przesądzone to wolę się już psychicznie na to nastawić 🙂 aallicee a jak u ciebie po wizycie?? jak maleństwo??

• Mamusia
Super gwiazdeczka ze u Was wszystko gra 🙂 Mały faktycznie duzy bardzo 🙂 patrząc ze miedzy naszymi dzidziusiami tylko tydzien wlasciwie róznicy to zaczełam sie zastanawiac jak to możliwe że moja niunia taka malenka 🙂 Ale niech rosną chłopy 🙂 bedza ciacha dla naszych drobnych księżniczek 🙂

• Mamusia
gosiaczek83 napisał(a):
Mam pytanie do bardziej doświadczonych mamuś 🙂 Jakie laktatory polecacie? reczne czy te elektroniczne? jest jakas różnica? oprócz tej w cenie 🙂

u nas na wrzesniowkach zdania sa podzielone 🙂 u mnie siostry sa bardzo zadowolone z tego na ladowarke, uzywaly przy dwoch ciazach. moja kuzynka , ktora miesiac temu urodzila miala reczny, ale nie dawala juz rady i kupila sobie tez elektryczny z aventu. Ja osobiscie mam elektryczny z medeli, bo dostalam od siostry, moja kuzynka ma elektryczny z aventu i tez sobie chwali... dziewczyny na wrzesniowkach , te ktore juz uzywaly laktatora twierdza, e reczny np. aventu bardzo dobrze tez sie sprawdza 🙂 wiadomo - sprawa indywidualna,kto co woli 🙂

• Mamusia
Ciekawa jestem ile moja kruszyneczka juz wazy okaze sie w srode 🙂 Gwiazdeczka-kawal chlopa ci rosnie grunt ze zdrowy.U mnie przeszla wlasnie burza i grad padal wielkosci grochu-lepszy taki niz taki jak pilka pimpongowa ale walilo w dach 10 sekund i po wszystkim fobrze ze tylko tak przeszlo i szkod nie narobilo.Podkusilo mnie wziac nospe bo jakos tak brzuszek byl napiety i teraz boli mnie dziwnie zoladek-ostatnio tez tak bylo a co mnie podkusilo dzis to nie wiem chyba ludzilam sie ze dzis nie bedzie tak samo-moj zoladek odzwyczail sie najwidoczniej od tabletek.

• Mamusia
🙂)) o to widze ze moj chlopak nie najcięższy 🙂)))))))
ja rok cały używałam ręcznego avenu. nawet jak mi spadł i sie ułamała butelka to taki sam kupiłam. super jest. polecam, nawet myślałam nad elektrycznym ale juz teraz wiem ze nie chce. wolę ten ręczny

• Mamusia
anula4ever napisał(a):
Ciekawa jestem ile moja kruszyneczka juz wazy okaze sie w srode 🙂 Gwiazdeczka-kawal chlopa ci rosnie grunt ze zdrowy.U mnie przeszla wlasnie burza i grad padal wielkosci grochu-lepszy taki niz taki jak pilka pimpongowa ale walilo w dach 10 sekund i po wszystkim fobrze ze tylko tak przeszlo i szkod nie narobilo.Podkusilo mnie wziac nospe bo jakos tak brzuszek byl napiety i teraz boli mnie dziwnie zoladek-ostatnio tez tak bylo a co mnie podkusilo dzis to nie wiem chyba ludzilam sie ze dzis nie bedzie tak samo-moj zoladek odzwyczail sie najwidoczniej od tabletek.

anulka, po co ty bierzesz tą no-spę. ja wieczorem też mam taki napięty brzuszek ale nigdy nawet nie pomyślałam zeby coś na to brac....

• Mamusia
edithd napisał(a):
anula4ever napisał(a):
Ciekawa jestem ile moja kruszyneczka juz wazy okaze sie w srode 🙂 Gwiazdeczka-kawal chlopa ci rosnie grunt ze zdrowy.U mnie przeszla wlasnie burza i grad padal wielkosci grochu-lepszy taki niz taki jak pilka pimpongowa ale walilo w dach 1e0 sekund i po wszystkim fobrze ze tylko tak przeszlo i szkod nie narobilo.Podkusilo mnie wziac nospe bo jakos tak brzuszek byl napiety i teraz boli mnie dziwnie zoladek-ostatnio tez tak bylo a co mnie podkusilo dzis to nie wiem chyba ludzilam sie ze dzis nie bedzie tak samo-moj zoladek odzwyczail sie najwidoczniej od tabletek.

anulka, po co ty bierzesz tą no-spę. ja wieczorem też mam taki napięty brzuszek ale nigdy nawet nie pomyślałam zeby coś na to brac....
Dla mnielekarz zalecilabym brala nospe w razie pozadnego twardnienia brzucha ale najwidoczniej pozostaje mo lezec jak kloda bo moj organizm nie toleruje nic ani teraz nospy tak samo jak na poczatku dutpthostanu czy jak to tam sie zwalo(mialam po nim zwalke jakbym z tydzien chlala)wiec juz wiem ze nie toleruje i w srode zobaczymy co na to powie lekarz

• Mamusia
Chyba wymodlilam sobie ta pogode 18 stopni i od 4 rano jak pada tak konca nie widac.Wreszcie jest czym oddychac i od razu lepiej-zbawienie.Juz po sniadanku i zaraz musze poprawic swoje samopoczucie poprawka snu bo jak zaczelo padac tak i ja sie przewracalam z boku na bok i niedospana jestem ale godzinka drzemki i jak nowa bede 🙂