Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
baiser88 napisał(a):
Elmirka napisał(a):
Czesc Dziewczyny!!! 🙂
Ja to sie nie bede wypowiadac na temat badan bo tu u mnie to wszystko wyglada inaczej. Po pierwszej wizycie z moja polozna jestem tak skolowana ze nawet nie wiem o co mam pytac przy nastepnej ktora dopiero sama musze zabukowac a nie mam pojecia na jaki termin. Poczekam wiec do mojego usg i wtedy moze bede wiedziec cos wiecej. Anula widzisz ja mam to samo co ty bo u mnie nawet te niewielkie dolegliwosci ktore mialam zanikaja i nie wiem czy sie cieszyc czy martwic. Wiekszosc z was widziala juz swoje malenstwa kilka razy i wiecie ze z nimi wszysko ok ja widzialam swoje raz i teraz nie mam pojecia co sie dzieje. Kurcze zaczynam panikowac 🤢

Elmirko a kiedy masz mieć następne usg, koło 12 tygodnia?? Nie powiem, bo ja często biegam na usg, już miałam 4 robione , z zaleceń lekarza tylko były 2 a na dwa pozostałe sama się zdecydowałam.
Mi się już marzy kupowanie ubranek, przygotowywanie pokoiku i wszystkiego dla maluszka, no ale to jeszcze troszkę czasu trzeba poczekać... Chciałabym już nosić to maleństwo na rękach ahh coś wspaniałego 🙂))

Pierwszy skan mialam w 7 tyg i 2 dniu ciazy i bylo to 5 kwietnia nastepny mam 16 maja a pozniej dopiero w 20 tyg ciazy 😞. W anglii nie widza potrzeby robienia wiekszej ilosci skanow jesli ciaza rozwija sie prawidlowo. Jak narazie czuje sie dobrze nic mnie nie boli tak wiec musze byc dobrej mysli . Niestety prawda jest taka ze musze pracowac a praca nie jest sprzyjajaca dla ciazy tzn musze dzwigac i przesuwac ciezkie rzeczy, jestem w ciaglym pospiechu i pod presja no i caly dzien na nogach czasem nawet nie mam czasu na porzadny posilek w ciagu dnia co nie jest dobre ani dla mnie ani dla dziecka 😞 .

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Acha no i cos od siebie 😉 objadlam sie chyba za wszystkie czasy-a raczej za te 5 tygodni pozadnych wymiotow i mdlosci.Na obiadzik 2 schabowe tona siemniaczkow i salata ze smietana po 2 godzinach od obiadu zachcialo mi sie kaszanki z grila i kazalam dla meza rozpalac grila na kolacje 😉 wsunelam kaszanke poprawilam sie salata ze smietana-jak krolik dzis ;0 na noc cos lekkiego i lulku bo jutro na 8 do 15 na uczelni bede sie kisic.

• Mamusia
Anula trzeba się zapytać wrześniówek 🙂
Ja wczoraj miałam sałatę ze śmietaną 🙂 🙂 dziś mąż zrobił chińszczyznę. A na kolacyjkę sałatka warzywna, bo miałam ochotę. Mąż się ze mnie śmieje, bo jedną z moich zachcianek jest ochota na napoje gazowane. Nigdy ich nie piłam ( bardzo okazjonalnie), a wody gazowanej nienawidziłam. A teraz woda gazowana z soczkiem malinowym jest na porządku dziennym 🙂 🙂 wolę wodę od coli czy fanty bo jest napewno dla Maleństwa zdrowsza.
Elmirka nie przejmuj się!!! Jesteś Młoda i tyle!!!!

• Mamusia
Czesc Elmirka 🙂
jestes tylko rok starsza ode mnie, czym Ty sie przejmujesz? teraz kobiety rodza srednio w wieku 35 lat...nie wiem jak jest w Anglii ale w Niemczech napewno.ja mam w pracy duzo mlodych tzn 30 letnich dziewczyn i nawet nie sa w zwiazkach!wiec mysle ze tu nie ma powodu do rozpaczy....
bedziemy dojrzalymi mamusiami 🙂

• Mamusia
hej
nie odzywalam sie bo wcz od rana zapieprz, mialam 5 lat po śłubie i kupa rboty przedpoludniem, bo popoludiu goscie. z reszta dzis ciąg dalszy.
w piatek bylam na USG, wszystko OK, kark sprawdzony, kosci tez, serduszko, mozg, wszystko super. to i 'siusiak' sie zapowiada 🙂 a my tu przekonni ze 2ga laseczka sie szykuje.... ale oczywiscie sie cieszymy!!! choc gin stwierdzil ze na razie nie mam robic nalotu na niebieskie rzeczy, bo siusaczek moze sie okazac przerosnietą łechtaczka, i potwierdzi next time (5.06). tak czy siak super.
ja przytylam 2,5kg, w 1szej ciazy do tej pory nic nie przytylam, ale to normalne przy drugiej ciązy, brzuszek mam juz konkretny, ciezko nie widziec co sie swięci. dzidzia ma 8cm i duzo miejsca w mojej big macicy 🙂
Grzes (mąż) i Karolka (córa) byli ze mna, nawet ich doktorek na USG zawołał, ale Kari zasneła nam w aucie w drodze na wizytę, obudziła się przed drzwiami gabietu i odstawiła ryk 'mamuuuuuuuuuuussssia', wiec G ją zabrał na podwórko bo sie darła straszliwie, i tam juz zostali. a szkoda....
lece was nadrobic, bo jestem 4 str do tylu

• Mamusia
anula4ever napisał(a):
Witam sie z rana i zaraz zmykam bo jedziemy na zakupy do mieszkania-plytki listwy itp wiec pewnie caly dzionek zleci.Od wczoraj cichutko tu wiec nie ma co nadrabiac.Ja super juz 2 dzien sie wysypiam az sie dziwie i sie martwie tym czy to naormalne bo od 3 tygodni to spalam byle jak.Na wieczor sobie jem kolacyjke i w nocy jak wstaje na siusiu to wcinam tylko serek Danio i dalej spac-to odmiana od tego jak musialam wsunac ze 2-3 kanapki.Az mnie to dziwi i martwi-tak samo jak zanikajace wymioty wiem ze to mija z czasem ale mnie to matrwi czy jest ok wszystko.

anula nie martw sie tylko ciesz!!!!!! se to super sprawa, a nocne podjadanie to chyba dobrze ze ci mija...ja miala tylko odkurzacz na nocne podjadanie jak karmiłam Karolinę, bo mnie wysysała masakrycznie, ale ratowały mnie babnany i danio własnie...w ciązy nic. bardzo dobrze ze ci sie samopoczucie poprawia!!!!

• Mamusia
Elmirka napisał(a):
Dziewczyny patrzac na wasz wiek to wychodzi na to ze ja to najstarsza z was wszystkich jestem 😲 i to moja pierwsza ciaza

elmirka, nie spojrząłma na razie na 'lata', ale ja mam 32 lata (skoncze w lipcu), to moja 2ga ciąza, pierwsze dzieckoa w wieku 29 lat urodziłam. i uwazam ze wszystko w moim czasie - idealnie 🙂

• Mamusia
co do mamus z zagranicy, to na poprzednim forum miałyśmy mamusie z Irlandii, Szkocji, Hiszpanii i Włoch, w kazdym kraju opieka w ciązy wygląda inaczej ( POlska raczej na plus) i porody tez inaczej (polska raczej na minus)... wiem ze dziewczyny tez narzekały szczególnie z Wysp Brytysjkich i byly z 3 razy w PL w trakcie ciązy na porządniejsze badania...

• Mamusia
Hejka!!!
Dziś zaszalałam. Wstałam przed 6 siku i poszłam spać dalej. Obudziłam sie o 10:35, a poszłam spać po 23. Masakra,ale widocznie tego organizm potrzebował. Pewnie deszczowa pogoda i ochłodzenie miały na to wpływ. W końcu termometr pokazuje tylko 10 stopni.

• Mamusia
Megan100 napisał(a):
Hejka!!!
Dziś zaszalałam. Wstałam przed 6 siku i poszłam spać dalej. Obudziłam sie o 10:35, a poszłam spać po 23. Masakra,ale widocznie tego organizm potrzebował. Pewnie deszczowa pogoda i ochłodzenie miały na to wpływ. W końcu termometr pokazuje tylko 10 stopni.

u mnie 23 🙂

• Mamusia
Ja juz wrocilam z uczelni nadrobilam to co naskrobałyscie.Zaraz napisze do wrześnióweczek jak one wkleiły ta tabelke to i ja nasza wkleje.Samopoczucie extra-owaliłam spory obiadek walnełam drzemke godzinna po obiadku 😉-moglam sobie pozwolic bo mialam skonczyc o 15-tej a skonczylam o 13-tej 😉 Umnie była burza i padał spory deszcz-pewnie dlatego mnie zmuliło ale jest ciepło i zaraz wybieramy się na spacerek i do sklepu po cos bo cos mi sie chce tylko nie wiem co 😉))))))))))))) Jeszcze 3 dni i badania-radosc i strach na przemian oby byla juz sroda

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
hej dziewczyny 🙂 milo was widziec po kilkudniowej przerwie 🙂 ja dzis na polmetku jestem i maluszek kopie mnie caly dzien 😁

To masz juz dobrze to juz 20 tydz 🙂 🤪 jak to leci 🙂

tez juz bym chciala zeby troszke pokopalo malenstwo 🙂