Madziu, właśnie tak miałam 😁 potem już jak na szpilkach chodziłam, bo chciałam mieć już małą.. ale i tak mnie zwerbowali do szpitala i wywoływali
hehe ja mialam (to byl poniedzialek) jechac na masaz szyjki, bo bylo cicho wszedzie, glucho wszedzie, ale wczesnym ranem pojawily mi sie skurcze - byly regularne , ale slabe, wiec w nocy z pon na wtorek i tak jechalam na masaz szyjki ,zeby przyspieszc wsjo a ten babel maly i tak sie w srode we weczesnych godzinach rannych urodzil - tyle czekania, a ile zmeczenia, a ile niespania! 🤪😜
ttinka - a powiedz, jak porownujesz ta ciaze z pierwsza? Czujesz sie lepiej/gorzej niz za pierwszm razem?
daguza i michasia - no niepewnosc wcale nie komfortowa, ale data jest najmniej wazna 🙂 Mowie Wam, ze jak sie juz zacznie, to w trakcie bedzie Wam sie pewnie dluzyc, ale i tak zanim sie obejrzycie a bedzie juz po wszystkim i bedziecie mowic, ze nie mozecie uwierzyc, ze macie malenstwo juz przy sobie i caly porod i ciaza wyda Wam sie jak jakis dziwny sen 🙂 Naprawde 🙂 Nie bojcie zaby - WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE 🙂😘
no laseczki opisujcie jak sie czulyscie 1 dzien przed porodem jak poczulyscie pierwsze skurcze czy zaczelyscie panikowac 😁 moze sie czegos dowiemy ciekawego
daguza i michasia - no niepewnosc wcale nie komfortowa, ale data jest najmniej wazna 🙂 Mowie Wam, ze jak sie juz zacznie, to w trakcie bedzie Wam sie pewnie dluzyc, ale i tak zanim sie obejrzycie a bedzie juz po wszystkim i bedziecie mowic, ze nie mozecie uwierzyc, ze macie malenstwo juz przy sobie i caly porod i ciaza wyda Wam sie jak jakis dziwny sen 🙂 Naprawde 🙂 Nie bojcie zaby - WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE 🙂😘
madzia powiem ci ze mi strasznie szybko czas leci od kad sie dowiedzialam ze w ciazy jestem to doslownie chwila a tu juz tylko 6-5 tygodni zostalo 🙃
ja wiem, inaczej jest jak sie czlowiek dobrze czuje a inaczej jak duzo rzeczy doskwiera 🥴 Ja tez sie ciesze, ze juz blizej niz dalej, chociazby dlatego, ze bede mogla w koncu i porzadnie przytulic mojego pierwszego synka, powyglupiac sie z nim troche, bo teraz brzusio troche przeszkadza, nie wspominajac wlasnie, ze jak nie jedna rzecz, to druga i wszystko sie razem ponaklada i po prostu nie jest latwo, no ale coz... Mowia, ze kazda ciaza inna..
no dokladnie Madziu.Niektore kobiety nawet nie odczowaja,ze sa w ciazy.A inne sie mecza,bo ktos musi.No ja ez sie ciesze ,ze to juz tak bliziutko.Ale tak sie zaczelo dluzyc ,ze idzie cholery dostac;p 🤢
daguza - jak np ja w pierwszej ciazy 🙂 Czulam sie i-de-al-nie 🙂 Ale to wykorzystaj ten czas co masz teraz, tych ostatnich pare tygodni, ktore mozesz poswiecic tylko dla siebie, bo wierz mi to sie diametralnie zmieni i Ty i co Ty chcesz robic w danej chwili zejdzie zupelnie na dalszy plan, wiec korzystaj teraz ile sie da! Poczytaj sobie moze jakas ksiazke, jakis film - cokolwiek, bo pozniej naprawde jeszcze za takimi chwilami tylko dla siebie zatesknisz 🥴
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
MadziaW
hehe ja mialam (to byl poniedzialek) jechac na masaz szyjki, bo bylo cicho wszedzie, glucho wszedzie, ale wczesnym ranem pojawily mi sie skurcze - byly regularne , ale slabe, wiec w nocy z pon na wtorek i tak jechalam na masaz szyjki ,zeby przyspieszc wsjo a ten babel maly i tak sie w srode we weczesnych godzinach rannych urodzil - tyle czekania, a ile zmeczenia, a ile niespania! 🤪 😜
ttinka - a powiedz, jak porownujesz ta ciaze z pierwsza? Czujesz sie lepiej/gorzej niz za pierwszm razem?
MadziaW
michasia24
michasia24
madzia powiem ci ze mi strasznie szybko czas leci od kad sie dowiedzialam ze w ciazy jestem to doslownie chwila a tu juz tylko 6-5 tygodni zostalo 🙃
MadziaW
no dokladnie Madziu.Niektore kobiety nawet nie odczowaja,ze sa w ciazy.A inne sie mecza,bo ktos musi.No ja ez sie ciesze ,ze to juz tak bliziutko.Ale tak sie zaczelo dluzyc ,ze idzie cholery dostac;p 🤢
daguza - jak np ja w pierwszej ciazy 🙂 Czulam sie i-de-al-nie 🙂 Ale to wykorzystaj ten czas co masz teraz, tych ostatnich pare tygodni, ktore mozesz poswiecic tylko dla siebie, bo wierz mi to sie diametralnie zmieni i Ty i co Ty chcesz robic w danej chwili zejdzie zupelnie na dalszy plan, wiec korzystaj teraz ile sie da! Poczytaj sobie moze jakas ksiazke, jakis film - cokolwiek, bo pozniej naprawde jeszcze za takimi chwilami tylko dla siebie zatesknisz 🥴