Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
doncia - domyslam sie, ze narazie nie wiecie jak dlugo bedziecie musieli tam zostac, zwlaszcza Dominis? Pewnie, ze antybiotyk lepszy niz infekcja! Niech babelek dochodzi do siebie. A Ty kochana tez dbaj o siebie i spij poki mozesz i naladuj sie tym snem na pozniej, bo bedziesz potrzebna malenkiemu.

• Mamusia
Dziewczyny, Wy sie uzbrojcie w cierpliwosc 😜, bo tak jak sie nie mozecie juz doczekac az poznacie Wasze malenstwa, tak dla nich naprawde lepiej, zeby jeszcze troszke u Was w brzuszkach posiedzialy. Chyba wszstkie chcialbysmy juz bobaski nasze przywitac, ale wszystko w swoim czasie 😉 Doncia na pewno nie moze sie doczekac, az malemu zapalenie plucek przejdzie i az bedzie mogl opuscic inkubatorek a ona sama bedzie mogla go przytulic, tulic i opiekowac sie nim sama w pelni, bez pomocy lekarzy.

• Mamusia
daguza1234 napisał(a):
Nie Madziu.tylko bede rodzila troszke dalej od miejsca zamieszkania i dlatego bierze mnie przzed terminem.A jesli nie urodze w terminie lub 1-2 dni po to mi wywolaja zebym nie musiala kupe czasu tam spedzac.

Przez chwile pomyslalam, ze moze cos nie tak, ze ma byc tak planowane. A to gdzie bedziesz rodzic?

• Mamusia
Doncia gratulacje! Niech teraz bąbelek rośnie zdrowo 🙂

No mamuśki naprodukowałyście stron od rana hehe 🤪
Lenia już ma każda z nas, pewnie nam on przejdzie pare dni przed porodem 😜
Ja byłam z małą na spacerku b o by mi zwiędło dziecko w domku cały dzień siedzieć, a teraz słuchamy muzyczki dla dzieci 🙂
Ja się nastawiam na każdą datą porodu, bo w końcu z córcią to przechgodziłam tydzień dłużej.. nigdy nic nie wiadomo. Zobaczymy jak to będzie.

• Mamusia
No ja Cie rozumiem, tez bym juz chciala miec wszystko za soba, ale wiem, ze jeszcze jest za wczesnie. Wole, zeby maly sobie jeszcze w srodku dojrzewal 🙂 Ale jak juz dobije tego 37go tygodnia, to byc moze (czyt, najprawdopodobniej) bede myslec nieco inaczej, zwlaszcza jesli beda mnie meczyc przeziebienia i szczykanie w kosciach 😠 Choc sam porod to najmniejsze zmartwienie...

To Ty teraz tez do Knurowa dojezdzaszd do lekarza? Czy on gdzies tez w Katosach przyjmuje?

• Mamusia
ale juz sie ciemno na dworze zrobilo... bleeee nie lubie takiej pogody bo szybko dola lapie... 😞 i znow kolejne rozstepy na brzuchu znalazlam 😞 😞 i wiecie czesto skurcze mam choc praktycznie nic nie robie... 😞 ale mnie naszla ochota na frytki 😁 ide skrobac kartofelki 😁

• Mamusia
ttinka napisał(a):
Doncia gratulacje! Niech teraz bąbelek rośnie zdrowo 🙂

No mamuśki naprodukowałyście stron od rana hehe 🤪
Lenia już ma każda z nas, pewnie nam on przejdzie pare dni przed porodem 😜
Ja byłam z małą na spacerku b o by mi zwiędło dziecko w domku cały dzień siedzieć, a teraz słuchamy muzyczki dla dzieci 🙂
Ja się nastawiam na każdą datą porodu, bo w końcu z córcią to przechgodziłam tydzień dłużej.. nigdy nic nie wiadomo. Zobaczymy jak to będzie.

ttinka - a tez tak mialas, ze dobilas przewidywanej datey porodu i bylas w tym dniu taka podekscytowana, bo myslalas, ze to wlasnie wtedy sie zacznie? 😆 Bo ja tak z synusiem wlasnie mialam a ten i tak przywital sie 9 dni pozniej 🙂

• Mamusia
daguza1234 napisał(a):
Szkoda,ze nie mamy podanej jednej pewnej daty zeby miec wszystko gotowe 😉 no i sie nastawiac.Bo teraz to trudno...nie wiadomo kiedy,co,jak,gdzie sie zdarzy.
no szkoda tez bym chciala znac dokladna date, ciekawe gdzie mi sie to przydazy, czy w domu czy na zakupach 😮 albo w nocy... 🙂 chcialabym znac dokladna godzine 😁

• Mamusia
daguza1234 napisał(a):
Madziu mnie tak wszystko dokucza,ze juz nie daje rady.Dlatego bardzo chcialabym miec to za soba.Mam ogromne problemy z oddychaniem.Juz nie wiem jak sobie poradzic...;/ zgaga,dretwienia i ogolnie zle samopoczucie.

lekarza mam w zabrzu 😉

ja wiem, inaczej jest jak sie czlowiek dobrze czuje a inaczej jak duzo rzeczy doskwiera 🥴 Ja tez sie ciesze, ze juz blizej niz dalej, chociazby dlatego, ze bede mogla w koncu i porzadnie przytulic mojego pierwszego synka, powyglupiac sie z nim troche, bo teraz brzusio troche przeszkadza, nie wspominajac wlasnie, ze jak nie jedna rzecz, to druga i wszystko sie razem ponaklada i po prostu nie jest latwo, no ale coz... Mowia, ze kazda ciaza inna..

• Mamusia
ttinka napisał(a):
Madziu, właśnie tak miałam 😁 potem już jak na szpilkach chodziłam, bo chciałam mieć już małą.. ale i tak mnie zwerbowali do szpitala i wywoływali
hehe to juz ja widze siebie tydzien przed i tydzien po danym terminie bede chodzic jak na szpilkach 🙂 ciekawe czy wogole poznam ze to juz nadszedl czas

• Mamusia
ja wiem, inaczej jest jak sie czlowiek dobrze czuje a inaczej jak duzo rzeczy doskwiera 🥴 Ja tez sie ciesze, ze juz blizej niz dalej, chociazby dlatego, ze bede mogla w koncu i porzadnie przytulic mojego pierwszego synka, powyglupiac sie z nim troche, bo teraz brzusio troche przeszkadza, nie wspominajac wlasnie, ze jak nie jedna rzecz, to druga i wszystko sie razem ponaklada i po prostu nie jest latwo, no ale coz... Mowia, ze kazda ciaza inna..

no dokladnie Madziu.Niektore kobiety nawet nie odczowaja,ze sa w ciazy.A inne sie mecza,bo ktos musi.No ja ez sie ciesze ,ze to juz tak bliziutko.Ale tak sie zaczelo dluzyc ,ze idzie cholery dostac;p 🤢

• Mamusia
ttinka napisał(a):
Madziu, właśnie tak miałam 😁 potem już jak na szpilkach chodziłam, bo chciałam mieć już małą.. ale i tak mnie zwerbowali do szpitala i wywoływali

hehe ja mialam (to byl poniedzialek) jechac na masaz szyjki, bo bylo cicho wszedzie, glucho wszedzie, ale wczesnym ranem pojawily mi sie skurcze - byly regularne , ale slabe, wiec w nocy z pon na wtorek i tak jechalam na masaz szyjki ,zeby przyspieszc wsjo a ten babel maly i tak sie w srode we weczesnych godzinach rannych urodzil - tyle czekania, a ile zmeczenia, a ile niespania! 🤪 😜

ttinka - a powiedz, jak porownujesz ta ciaze z pierwsza? Czujesz sie lepiej/gorzej niz za pierwszm razem?

• Mamusia
daguza i michasia - no niepewnosc wcale nie komfortowa, ale data jest najmniej wazna 🙂 Mowie Wam, ze jak sie juz zacznie, to w trakcie bedzie Wam sie pewnie dluzyc, ale i tak zanim sie obejrzycie a bedzie juz po wszystkim i bedziecie mowic, ze nie mozecie uwierzyc, ze macie malenstwo juz przy sobie i caly porod i ciaza wyda Wam sie jak jakis dziwny sen 🙂 Naprawde 🙂 Nie bojcie zaby - WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE 🙂 😘

• Mamusia
MadziaW napisał(a):
daguza i michasia - no niepewnosc wcale nie komfortowa, ale data jest najmniej wazna 🙂 Mowie Wam, ze jak sie juz zacznie, to w trakcie bedzie Wam sie pewnie dluzyc, ale i tak zanim sie obejrzycie a bedzie juz po wszystkim i bedziecie mowic, ze nie mozecie uwierzyc, ze macie malenstwo juz przy sobie i caly porod i ciaza wyda Wam sie jak jakis dziwny sen 🙂 Naprawde 🙂 Nie bojcie zaby - WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE 🙂 😘
madzia powiem ci ze mi strasznie szybko czas leci od kad sie dowiedzialam ze w ciazy jestem to doslownie chwila a tu juz tylko 6-5 tygodni zostalo 🙃

• Mamusia
daguza1234 napisał(a):

no dokladnie Madziu.Niektore kobiety nawet nie odczowaja,ze sa w ciazy.A inne sie mecza,bo ktos musi.No ja ez sie ciesze ,ze to juz tak bliziutko.Ale tak sie zaczelo dluzyc ,ze idzie cholery dostac;p 🤢

daguza - jak np ja w pierwszej ciazy 🙂 Czulam sie i-de-al-nie 🙂 Ale to wykorzystaj ten czas co masz teraz, tych ostatnich pare tygodni, ktore mozesz poswiecic tylko dla siebie, bo wierz mi to sie diametralnie zmieni i Ty i co Ty chcesz robic w danej chwili zejdzie zupelnie na dalszy plan, wiec korzystaj teraz ile sie da! Poczytaj sobie moze jakas ksiazke, jakis film - cokolwiek, bo pozniej naprawde jeszcze za takimi chwilami tylko dla siebie zatesknisz 🥴