Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
agucha napisał(a):
Ja zbieram nadprogramowe kilogramy po ciąży 😁 a to dlatego że mojemu od jakiegoś czasu wzięło się na słodkie a jak jest to jem i choć brzuszek już dawno płaski to pupa i biodra rosną i w jasny przedciążowe ledwo wchodzę i mega opięte są 😁 może zacznę wykonywać jakieś ćwiczenia, najlepiej w łóżku bo od jakiś 4 miesięcy się nie przyutulałam 😁

He he to widze że mamy tą samą dietę 🙂 Ja też słodyczożerna jestem ostatnio, nadrabiam okres ciąży kiedy to słodycze nie bardzo mi wchodziły. Teraz moge obiadu nie zjeść ale ciacho....mniam i to tego pyszna słodka kawusia 🙂 I brzuchol znów rośnie

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja bym sobie zjadla slodyczy 🥴 ale przez ta wage ograniczylam slodkie do totalnego minimum 😞 W nidziele zjadlam kawalek ciasta, ktore upieklam i pozniej moze kawalak na drugi dzien.. A tak moze ze 2 razy zjadlam ciasteczko, ale takie specjalne weight watchers, niskokaloryczne. Jak juz wroce do swojej wagi, to wtedy pewnie do slodkiego wroce 😆 zawsze moglam jesc co chcialam i ile chcialam i nigdy nie tylam 😜

• Mamusia
A w ogole wiecie, co Wam powiem? Wczoraj mi mezus pokazywal zdjecia z kom., bo pozrzucal je na twardy dysk, i tam byly tez zdjecia mnie z brzuszkiem w roznych stadiach.. Wiecie jak mi sie sentymentalnie zrobilo, jak zobaczylam siebie w 20tyg i ten brzusio...Taki malenki Dzarus w srodku, jejjjjjjj...Taka odlegla sie ta cala ciaza wydaje... 🤨 😞

• Mamusia
Ale dziś pospaliśmy 😁 jak nakarmiłam synka o 24.00 to potem pospał do 5.45 🙂 Nastepne karmienie 7.30, potem pobudka 8.30, poleżeliśmy do 10.00, a potem pospaliśmy do 12.30 🙂 a teraz sprzedałam Mikołaja babci na spacer i lecę robić obiadek... miłego dzionka :*

• Mamusia
W UK bardzo podobały mi się te produkty dietetyczne. Pamietam jak się bałam że się roztyję jak tam wyjade bo zanim prace znajde to bede siedziała i jadła, a tu prace znalazłam na 2 dzień (byle jaką ale nie musiałam w domu siedzieć), a w sklepach same produkty dietetyczne w kraju grubasów. Najlepsze były te extra light szczególnie majonezy - smakowały jak ocet w postaci ciapki 🙂

• Mamusia
hej 😉

u nas wszystko ok,nie mialam ostatnio czasu zajrzec do Was...
malutka wazy juz 5300kg 😉 ostatnio miala nagla goraczke,2 dniowa ale sama minela...
co do tabletek to mam juz antykoncepcyjne dla karmiacych mam 😉))
a tak to cos mnie jelitowka zlapala...gardlo,mdllosci bol brzucha...oby szybko minelo...
a co u Was 😉

• Mamusia
No hej.
Madziu ja w ciąży przytyłam 9kg i nie wiem jakie ćwiczenia robić po cesarce, od jakichś 2tyg chodzę w pasie ale nie podoba mi się on bo się zwija bo jest taki w pasy cienkie i grube i w tym miejscach się roluje 🤢
A mi ledwo co skończyło się oczyszczanie, a od wczoraj dostałam okresu.. paranoja jakaś 😮 trochę mnie to zdziwiło bo karmię piersią.. z córą okres mi się zaczął jakieś 4 czy 5 mc po porodzie.
Dziś byłam wypełnić deklarację by posłać córcię do przedszkola od września i ciekawe czy się dostanie bo jest dużo chętnych ale miejsc mało 🤔
Mój malutki był do południa jakiś marudny.. nic nie mogłam w domu zrobić bo chciał aby na rączkach wisieć 🙂 kochaniutki mój przytulasek

• Mamusia
Hej hej
kacper od rana daje mi w kość, coś mu jest... Wczoraj zmieniłam mu mleko na nutramigen przez te jego kolki a jest jeszcze gorzej bo od nocy nie puścił ani jednego bąka !!! Męczy się i ledwo żyje a nie może spać i płacze, jak zasnie to tylko na chwilę. Włożyłam mu czopka, może coś pomoże i razem z kupa jakieś gazy mu odejdą moje biedactwo 😞

• Mamusia
Donciu - no ja tak ogolnie nie kupuje tych dietetycznych produktow, to juz predzej mezowi sie zdarzy 😜 Majonez np musi byc hellman's real (albo taki z aldika, co smakuje dokladnie tak samo), bo tu nie ma kieleckigo a smak jeszcze najbardziej zblizony 😁 Ale ciasteczka z weighwatchers sa naprawde dobre, przy niektorych rzeczach z reduced fat tez nie czuc roznicy, a choc mniej tluszczu.
A co do tych smakujacych jak ocet 😁 to nie byl to czasem salad cream? 😜

ttinka - no to tez (tak jak arnulka) malutko w ciazy przytlas. Fajnie 🙂

daguza - jak tam egzaminy?? Ladnie Julcia wazy 🙂

agucha - kurcze , ale sie ten Twoj maluszek meczy 😞

Ja od 2 dni zaprowadzam i przyprowadzam malego do przedszkola (teraz tak mysle..czy ja o tym juz nie pisalam czasem?? 😮 ), wiec troche ruchu , mam nadzieje, ze mi dobrze zrobi 😜 Ale kurcze do wedrowania z moim 4-latkiem to czasem potrzeba anielskiej cierpliwosci, naprawde.. Jak nie biegnie przede mna (i na mnie nie czeka), to zostaje w tyle, jakby juz nie mogl dalej isc.. A to podchodzi mi pod kolka w wozku, a to ociera kurtke o wszystkie mozliwe murki po drodze (mimo, ze mowilam mu juz pare razy, zeby uwazal) ,a przechodzenie przez ulice to juz w ogole... 🤢 Dzis mu znow ktorys raz tlumaczylam jak bezpiecznie ma przechodzic przez ulice - pare razy. Ciekawe, co z tego zapamietal 😮 Juz nie mowiac, ze musze sie czasem powtarzac tyle razy, ze och.. A myslalam, ze bunt dwulatka a pozniej juz z gorki 😁 😁 😉

• Mamusia
MadziaW - salad cream też ale majonez helmans extra light smakuje okrutnie 🙂 za to polubiłam w UK honeymustard i teraz w domku do każdej sałatki robie taki
Brakuje mi tu tylko jogurtów Danon Activia z rabarbarem i Coca Coli cherry light, i innych napoi w wersji light bo tu nie ukrywam lubie 🙂 Teraz jak karmie to podpijam wysokokaloryczne ale lighta też co jakiś czas skosztuje. Mimo karmienia czasami po prostu muszę napić się gazowanego, słodkiego napoju a że czasami to coca cola no cóż ... Ostatnio w sklepie kuchnia świata czy coś takiego kupiłam bezkofeinową coca colę, teraz leży w lodówce i czeka 🙂

• Mamusia
Zostałam wywołana przez Madzię :* do tablicy, więc się melduję 😉
U nas jeszcze się ciągną wizyty gości u małej, wizyty u lekarzy, mamy za sobą wyjazd do siostrzenicy na urodziny, więc czasu mało.
Tydzień temu byłyśmy na szczepieniu (okropność, ten płacz małej, aż ciarki przechodzą na samo wspomnienie, płakałam razem z nią) przy okazji zważyli Tosiulkę i miała 4600g, także rośnie. Zaczęłam podawać małej Espumisan, bo miała niespokojne wieczory (marudziła bez powodu) i miała pieniste kupki, od tej pory wszystko ok, Tosia pogodna i dużo się uśmiecha 🙂 Wszyscy mówią, że jest rozwinięta jak na swój wiek, bo ładnie trzyma główkę w pionie, przypatruje się z uwagą wszystkim, gaworzy i się uśmiecha. Ja się tylko cieszę jak słyszę takie opinie 🙂 Nadal karmię piersią i uwielbiam te nasze chwile bliskości, za nic nie oddałabym ich facetom 😉
Ja po badaniu ginekologicznym- wszystko ok, szyjka w porządku, macica oczyszczona, jajniki ok. Jeszcze mam jakieś nieduże plamienia. I zostało mi 6 kg na plusie od wagi sprzed ciąży, także się zatrzymało 😉 Trzeba będzie zacząć jakieś treningi 😉
Teraz chorujemy. Najpierw mąż, później Tosia dostała kataru 😞 i teraz ja. Mam dość, niech mijają te choróbska. Gdybym ja wcześniej zachorowała, to może Tosię by ominęło, bo już kiedyś wcześniej miałam katar, ale podejrzewam, że Tosia dostała z moim pokarmem gotowe przeciwciała i dlatego ją ominęło, a teraz ona pierwsza podłapała i klops 😞 Na szczęście już jej przechodzi.
Widzę, że Wasze maluchy też rosną w siłę, to super! Dobrze, że nie mają większych problemów.
Pozdrawiam Was wszystkie! 🙂

• Mamusia
Madzia - no naprawdę, ja niewiem, jest taki kochany jak nic go nie boli, sam zasypia, uśmiecha się, gada po swojemu... Ale męczy go ten brzuszek. Tak się zastanawiam, kiedyś przeczytałam w internecie, że antybiotyk, który brałam na początku ciąży powoduje u płodu jakieś problemy z jelitami u dzieci jeśli się go bierze w 3cim trymestrze i tak sobie pomyślałam, że może jednak od tego antybiotyku tak ma... I myślę oczywiście,że to moja wina ale miałam tak poważne zapalenie oskrzeli leczone innymi już sposobami, że mogłabym poronić gdyby nie antybiotyk 😞

• Mamusia
Te spacerki w zeszlym tygodniu chyba pomogly, bo wlasnie sie zwazylam i 54.9kg, czyli 1g w tydzien hehe 😆

doncia - no moj kiedys kupil dla siebie jakis majonez light w tesco i fuj. Powidzialam mu, ze jak on bedzi takie kupowal, to bedziemy musieli regularnie 2 rozne majonezy w domu miec 😜 A co do naojow, to pewnie, ze od czasu do czasu mozna, inaczej by chyba czlowik zwariowal 🙂
Mnie czasem najdzie ochot na cole, ale ogolnie nie pijam gazowanych (chyba, ze gin z tonikiem, to tak 😁 😜 ), a tak teraz to pijam glownie wode, herbae czerwona (naturalnie nie ma w sobie kofeiny/teiny), bawarke (bez cukru poki co, normalnie slodzilam 2 lyzeczki 😜) i jakies owocowe, ale tylko pare jest takich, jakie mi smakuja - ogolnie nie przepadam. Musze dokupic sobie zielona, bo nie mam, a ona zdrowa jest 🙂

Fruzia - no to super, ze Tosiula tal ladnie rosnie i ze sie w pelni cieszysz macierzynstwem 🙂 A co do katarkow, to chyba tak to jest, ze pewnych rzeczy po prostu nie unikniemy 😞 co zrobic 🥴 Jeszcze nie raz te nasze pociechy cos zlapia 😞

aga - jesli to kolki, to one chyba tak do 3go -ca a pozniej znikaja, wiec moze juz niedlugo 🥴 A co do antybiotyku, to na pewno bylo to mniejsze zlo, wiec nie obwiniaj sie za to - to naprawde niczyja wina. To tak jak z naszymi bobaskami, ktore sie w druga strone do porodu ulozyly i musialysmy miec cc - tez niczyja wina. Po prostu tak sie czasem dzieje.. Bedzie dobrze kochana, minie mu to, choc oczywiscie totalnie rozumiem, ze ciezko sie patrzy, jak dzidzia sie meczy i nie wiadomo jak jej pomoc 😞 😘

• Mamusia
Hello 🙂
no więc jak narazie po nutramigenie kolki zniknęły 🙂 czyli chyba jest uczulony na laktoze...
Natomiast, żeby nie było za dobrze, zrobił się trochę niespokojny, tzn jest zmęczony ale jakoś ciężko mu zasnąć w dzień (w nocy śpi ładnie w miarę) i tym sposobem w weekend w ciągu dnia nie spał prawie wcale... Ale właśnie teraz już ponad godzinę sobie robi lulu 🙂
a jak wasze maluchy śpią w dzień, ile godzin mniej więcej na dobę?

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂 u nas póki co kolek nie ma 🙂 i mam nadzieję że nas to ominie 🙂 Kubuś w gruncie rzeczy je i śpi , czuwa tak w ciągu dnia po godzince , w nocy na szczęście krócej i udaje mi się już tylko przystawić Go do cyca , naje się i śpi dalej 🙂 Kubuś lubi tulić się do mnie trzymając cyca w buzi , mój słodziaczek 😘 jutro kończy już miesiąc 🤪 szok jak ten czas szybko leci

• Mamusia
Dominik różnie sypia za dnia. Nie ma jeszcze stałych pór, że np śpi od do a w pozostałym czasie szaleje. Natomiast co jest pewne to sen w nosidełku w samochodzie i w wózku 🙂 Chociaż ostatnio na chwile się obudził na spacerze i podziwiał budkę wózka 🙂

• Mamusia
Kubuś jak na razie na każdym spacerze przez pierwsze 15-20 min nie śpi ,
dopiero potem łapie odlot 🙂 w przeciwieństwie do córci ,
jak Ona była taka maciupka to zasypiała od razu jak tylko Ją do wózka wkładałam 😉

• Mamusia
hej mamusie.

Ja sie zaziebilam i zarazilam katarkiem malutka...no ale odciagam aplikatorkiem do noska.
Dzis tak cudowna pogoda 😉 zreszta codziennie chodzimy na spacerek...np ae dzis o akurat byl taki dluzszy.. 😉 malutka zasypia mi odrazu po wsadzeniu do wozeczka,lubi te klimaty haha 😁
Wczoraj skonczylysmy 2 maiesiace,ale zlecialo 🙂
Malutka czasem nocy spi mi po 5h az jestem w szoku 😉
Madziu egzaminy zdane! nastepne od maja 🙂 ;*